Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΥΔΕΝ

Την Πέμπτη 31/01/2008 δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες του Νομού Κοζάνης (εφημ. ΘΑΡΡΟΣ) ένα κείμενο με τίτλο «Δήμος Σερβίων : Ψεύτης και συκοφάντης ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου». Είναι απόλυτα κατανοητός ο πανικός της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σερβίων . Είναι επίσης κατανοητό το ύφος του κειμένου. Όμοιος στο όμοιο και η κ….ά στα λάχανα λέει ο λαός μας.Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα που αδυνατώ να κατανοήσω.
Ο Δήμος Σερβίων διοικείται από μια πλειοψηφία που αποτελείται από συγκεκριμένα πρόσωπα ( Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικό συμβούλιο) τα οποία έχουν στο ακέραιο την ευθύνη της διοίκησης.Εσείς κύριοι πρέπει να απαντήσετε.Δεν υπάρχει κανείς από την πλειοψηφία με πολιτικό θάρρος να υπογράψει την απάντηση ; Περισσεύει η εκ του ασφαλούς της ανωνυμίας «μαγκιά» αλλά δεν υπάρχει η λεβεντιά. Εγώ δεν δημοσίευσα τις απόψεις μου κρυπτόμενος πίσω από τον τίτλο «Αντιπολίτευση του Δήμου Σερβίων» . Υπέγραψα τα λεγόμενά μου με το όνομα μου έτσι όπως αρμόζει σε υπεύθυνα πολιτικά πρόσωπα.

Ενώ η απάντηση σε ‘μένα προέρχεται απρόσωπα από τον Δήμο Σερβίων. Δήμος Σερβίων όμως είναι και η αντιπολίτευση άρα και εγώ. Είναι προφανές ότι το κείμενο αυτό δεν εκφράζει το σύνολο του Δήμου.Επι της ουσίας αναφέρω τα εξής:Οι λόγοι της παραίτησής μου από Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων δεν είναι προσωπικοί αλλά άκρως πολιτικοί, λόγοι αξιοπρέπειας και εντιμότητας όπως αναφέρω και στην επιστολή παραίτησής μου της 11ης Ιανουαρίου 2008.Ψευδώς αναφέρεται ότι είχα πρόσβαση σε έγγραφα του Δημοτικού Συμβουλίου και βεβαίως ουδέποτε συμμετείχα στη διαμόρφωση και στη σύνταξή τους. «Αν νομίζεις ότι θα συν-διοικήσουμε είσαι γελασμένος» ήταν η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2008.Χαίρομαι που αναγνωρίζεται η παραποίηση των πρακτικών έστω και αν βαφτίζεται διόρθωση.Το σβήσιμο με blanco 4 σειρών από το βιβλίο των πρακτικών και η αντικατάστασή τους με ένα κείμενο το οποίο δεν ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (τη συνεδρίαση παρακολούθησαν περί τους 50 συνδημότες μας) σίγουρα δεν είναι «διόρθωση φράσεων λόγω εσφαλμένης σύνταξης».Είναι παραποίηση.Λυπούμαι ειλικρινά που γίνεται προσπάθεια να μετατεθεί η ευθύνη του παραπάνω περιστατικού στον υπάλληλο. Η αντοχή κάποιων ανθρώπων Κύριοι είναι περιορισμένη ειδικά αν πρόκειται για υπάλληλο προς τον προϊστάμενό του.Τιμώ και σέβομαι τους υπαλλήλους του Δήμου Σερβίων, γι’ αυτό και δεν επέρριψα καμία ευθύνη στον υπάλληλο – πρακτικογράφο – στην επιστολή παραίτησής μου αλλά κατήγγειλα τους προϊσταμένους του, δηλαδή το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Πιστεύω ότι ουδείς νοήμων άνθρωπος μπορεί να πει ότι ο υπάλληλος παραποίησε μόνος του τα πρακτικά γράφοντας «…τόνισε ( ο Δήμαρχος) δε ότι η εντιμότητα του Δημάρχου και η καθαρότητα των προσωπικών επιταγών αντιστοιχούσαν απόλυτα στα οφειλόμενα προς τους προμηθευτές του Δήμου, διότι είχε χαθεί η αξιοπιστία του Δήμου. Με αυτό τον τρόπο αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία και το χαμένο κύρος του Δήμου» λόγια που επαναλαμβάνω δεν ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προσωπικά, πιστεύω και οι Δημότες του Δήμου Σερβίων, περιμένουμε μια ξεκάθαρη επώνυμη απάντηση σε συγκεκριμένες καταγγελίες.Τα ανέξοδα μαθήματα ηθικολογίας και οι απειλές δεν με αγγίζουν είναι ίδιον αυτών που τα εκτοξεύουν.Επιστρέφοντας λοιπόν όλους τους χαρακτηρισμούς σας εναντίον μου σας παραδίδω και εγώ στην κρίση των συνδημοτών μας.Όσο για το μάθημα ιστορίας που μου κάνετε σας ευχαριστώ, αλλά καλό είναι να τα μελετήσετε καλύτερα εσείς.


Κυριάκος Τσολακίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Σέρβια, 31 Ιανουαρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: