Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Η «ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΠΡΑΚΤΙΚΗ

17 Μαίου 2008

Πάντοτε με «ξίνιζαν» ορολογίες και φράσεις που χρησιμοποιούνταν κυρίως από πολιτικ(άντηδες)ούς για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
«Η πολιτική πρακτική», «η πολιτική σκέψη και συμπεριφορά», «το πολιτικώς ορθό», κ.ά. εύηχα και πολλές φορές ακαταλαβίστικα. Λες και η πολιτική είναι κάτι έξω από την κοινωνία και δεν λειτουργεί με τους κανόνες της, με τη γλώσσα της και τη συμπεριφορά της. Είναι κάτι άλλο που δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τη ζωή μας, αλλά τη ζωή ΤΟΥΣ…
Όλα τα περνούν από τη μέγγενη της «ξυλοποίησης» για να βγουν μετά και να εξυπηρετήσουν τον ξύλινο πολιτικό τους λόγο. Κατά καιρούς υπάρχουν και μοδάτες λέξεις ή φράσεις που τις ακούμε από όλους και σε τελείως άσχετες περιπτώσεις.
Τι να πρωτοθυμηθούμε από το πολιτικό λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ πριν από μερικά χρόνια, αλλά και σήμερα δεν υπολείπονται καθόλου στον αγώνα εντυπωσιασμού: το συνάδει, η αναδόμηση του κράτους, το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο (παλιό αλλά καλό), ή το περισπούδαστο και πάντα με αυστηρό και βλοσυρό ύφος φερόμενο «όποιος έχει αποδείξεις να τις παραδώσει στον εισαγγελέα». Τα ίδια και τα ίδια. Χαραμοφάηδες…Όλα τα παραπάνω βέβαια τα αναφέρω μετά από ένα τοπικό γεγονός που μάλλον με εξόργισε. Και εξηγούμε:
Πριν από μερικές ημέρες κατατέθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση μήνυση κατά του Δημάρχου (ή όλης της συμπολίτευσης, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω) για κακοδιαχείριση των οικονομικών του Δήμου ή κάπως έτσι. Η μήνυση βέβαια ήταν η κατάληξη πολλών καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Καταγγελιών μάλιστα που έφεραν τις υπογραφές όλης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πανηγυρικές» συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με βρισιές και χειρονομίες να εκτοξεύονται από όλες τις πλευρές με αποδέκτες όλους.Καμία αρμοδιότητα (ούτε όρεξη) δεν έχω για την εξέταση του δίκαιου ή άδικου της μηνυτήριας αναφοράς. Άλλωστε από τη στιγμή που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης θα λάμψει η αλήθεια (άρχισα να γράφω και ΄γω σαν πολιτικός. Είναι αυτό που λένε οι κακές παρέες) Ούτε βέβαια θα αναφερθώ σε στοιχεία και αποδείξεις των αντιδίκων.Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης.Ενώ μέχρι πρότινος σύσσωμη κατηγορούσε, κατήγγειλε και (γιατί όχι) απειλούσε, ξαφνικά κατατίθεται η μήνυση η οποία υπογράφεται από ΤΡΕΙΣ μόνο δημοτικούς συμβούλους της. Οι μηνυτές; Γ.Μπάκανος, Κ.Τσολακίδης και Α.Τσιγκόιδας.Οι άλλοι; Είχαν δουλειές και δεν προλάβαιναν; Απουσίαζαν στο … εξωτερικό; Δεν τους κάλυπταν τα στοιχεία και θεώρησαν ότι ήταν ανεπαρκή για να στοιχειοθετήσουν τη μήνυση; Κι αν ναι προς τι οι πρότερες φωνές τους;Μην περιμένετε τις απαντήσεις …Βλέπετε ακόμη και αυτοί που «εξυπηρετούν» τα κοινά ή αλλιώς την πολιτική του μικρού μας τόπου φαίνεται να μάθανε το μάθημά τους από τα μεγάλα πρότυπά τους της κεντρικής πολιτικής σκηνής.Προφανώς δεν στέκει πολιτικά η μέσω της δικαιοσύνης αντιμετώπιση του πολιτικού αντιπάλου. Δεν αρμόζει σε πολιτικούς άνδρες μια τέτοια «ρεβανσιστική» συμπεριφορά.Ποιος δεν θυμάται το «βρώμικο» ΄89;Βλέπετε με την πολιτική «δεν συνάδουν» απόψεις ξεπερασμένες όπως η υπεράσπιση της θέσης και των ιδεών, η διαφάνεια, η υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού που μας επέλεξε. Όλα είναι ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ή μάλλον ένας απλός ισολογισμός που η στήλη των εσόδων αντικαθίσταται με τα προσωπικά οφέλη και η στήλη των εξόδων με το πολιτικό κόστος. Ε! φαίνεται στην περίπτωσή μας, ότι για τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ο ισολογισμός δεν έβγαινε, γιατί βάραινε περισσότερο στη δεύτερη στήλη, οπότε προσθέσαν στην πρώτη και ένα: «δεν βαριέσαι εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;» και η λογιστική … έδεσε.Αυτά και μη χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: