Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Με κινητοποιήσεις απειλεί (!) ο δήμαρχος Σερβίων σε δήλωσή του στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ Κοζάνης

Αφορμή για τη συνέντευξη του Δημάρχου Σερβίων έδωσε η απόφαση της ΔΕΗ να κλείσει το γραφείο εξυπηρέτησης πελατών που διατηρεί στα Σέρβια. Η πολιτική ιδιωτικοποίησης από τα στελέχη της ΔΕΗ επιβάλλει τέτοιες κινήσεις και ανάμεσα στα πολλά "χρηματοβόρα" για την επιχείρηση γραφεία είναι και της πόλης μας. Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε δεν είναι "προσωπικό", ανάμεσα στη ΔΕΗ και στα Σέρβια, αλλά γενικότερο και ποιό πολύπλοκο. Πρόκειται δηλαδή για το ξεπούλημα της επιχείρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία επιβάλλουν αυτές τις περικοπές".
Βέβαια στη δήλωσή του ο Δήμαρχος αρκείται απλά σε "απειλές" για κάθε λογής κλεισίματα, χωρίς να αναφέρεται βέβαια καθόλου στην φίλια κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού.

του/της Β.Σ
" Κινητοποιήσεις αν και εφόσον προχωρήσουν τα σχέδια της ΔΕΗ για κλείσιμο του Περιφερειακού Γραφείου της επιχείρησης στα Σέρβια, προανήγγειλε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός. Ο κ. Κοκολιός εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ στα Σέρβια, προαναγγέλλοντας μάλιστα δυναμικές κινητοποιήσεις από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αν ευωδόσουν τα σχέδια της ΔΕΗ. Ο δήμαρχος Σερβίων επεσήμανε πως «έχουμε κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις και το θέμα πρόκειται να τεθεί στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο ώστε να καταγγείλουμε αυτή την αυθαιρεσία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ» προσθέτοντας πως η Δημοτική αρχή Σερβίων έχει εκφράσει ήδη τη διαμαρτυρία της στην ΤΕΔΚ, τους βουλευτές, τους αρμόδιους υπουργούς, στο γραφείο του πρωθυπουργού και στη ΔΕΗ.
Η σπουδαιότητα αυτού του γραφείου είναι πολύ σημαντική και δεν μπορεί να κλείσει γιατί σύμφωνα με τον δήμαρχο «πέραν του εισπρακτικού του έργου, εξυπηρετεί τους κατοίκους όλης της ευρύτερης περιοχής, περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, με έργο πολύ επίκαιρο και όχι μόνο εισπρακτικό όπως νέων συνδέσεων, διακοπών, μεταφορών, επεκτάσεις κ.α. «Εάν δεν εισακουστούμε θα γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν αγανακτήσει με το άκουσμα ότι θα κλείσουν γραφεία υπηρεσιών όπως είναι το γραφείο της ΔΕΗ.» υποστηρίζει ο κ. Κοκολιός ενώ προσθέτει: «Ενώ παλεύουμε για την ανάπτυξη της περιφέρειας δεν μπορεί Α.Ε. και ΔΕΚΟ να κλείνουν τα γραφεία τους αφού το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ταλαιπωρήσουν τους δημότες της ευρύτερης περιοχής». Ακριβής πληροφόρηση για το πότε θα κλείσει το γραφείο δεν υπάρχει, αυτό που ωστόσο επεσήμανε ο κ. Κοκολικός είναι πως για να κλείσει το γραφείο πρέπει να συναινέσει και ο Δήμος Σερβίων, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να γίνει, σύμφωνα με τον ίδιο. «Το κλείσιμο των γραφείων της ΔΕΗ στα Σέρβια θα σημαίνει και κλείσιμο των δρόμων» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκολιός ενώ δεν απέκλεισε και άλλου είδους κινητοποιήσεις όπως το κλείσιμο του αντλιοστασίου της ΔΕΗ αφού με το νερό της λίμνης λειτουργούν όλα τα εργοστάσια του Λεκανοπεδίου της Εορδαίας και του Αμυνταίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: