Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Πρόγραμμα εορτασμού της 96ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Σερβίων.


Πρόγραμμα εορτασμού της 96ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Σερβίων.

08:00΄ Έπαρση Σημαίας.
10:00΄ Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας στα «Στενά Πόρτες» χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ.Παύλου.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στον προ του Ηρώου χώρο και στη συνέχεια εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον προϊστάμενο του 4ου γραφείου της Α/βάθμιας εκπαίδευσης Σερβίων κ.Κακαβά Χρήστο.Προσκλητήριο πεσόντων.Κατάθεση στεφάνων.Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.
11:30΄ Παρέλαση στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου από μαθητές και μαθήτριες της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.
12:15΄ Δημοτικοί χοροί από τμήματα των Μορφωτικών Συλλόγων του Δήμου Σερβίων. Δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα για τις αρχές και το κοινό.19:30΄ Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης από το Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων στην αίθουσα Δ.Σ. του Δήμου Σερβίων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑ, ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ, ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ...
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ...
ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ...ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ...

Ανώνυμος είπε...

Όντως ήταν μεγάλη τιμή για τα Σέρβια και από ότι βλέπω η φωτό είναι με την κατάθεση στεφάνου του κου Στεφανόπουλου. "Περασμένα μεγαλεία ... "

Ανώνυμος είπε...

Εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια των Σερβίων Γράφει ο/η Π.Π. από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ Κοζάνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου και φορέων της περιοχής ο Δήμος Σερβίων γιόρτασε χθες την 96η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, η οποία έλαβε χώρα στις 10 Οκτωβρίου του 1912, μετά τη νίκη του ελληνικού στρατού στις μάχες του Σαρανταπόρου και των Λαζαράδων. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί, όταν και τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας στα «Στενά Πόρτες».
Στη συνέχεια, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο προ του Ηρώου χώρο και στη συνέχεια η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Ακολούθησε, φυσικά, η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους των Σερβίων, ενώ αμέσως μετά παρουσιάστηκαν δημοτικοί χοροί.
Παρόντες στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Σερβίων ήταν ο δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός, οι βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης και Αλέκος Αθανασιάδης, ο περιφερειάρχης Ανδρέας Λεούδης, ο νομάρχης Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Καμβουνίων Αχιλλέας Ντοβόλης, ο αντινομάρχης Γιάνης Σόκουτης, εκπρόσωποι της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.