Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

ΠΑΝΗΓΥΡΙ: Λούνα παρκ, κεμπάπ, σουβλάκι, κοπριά, αλλά και διοξίνη για … τη χώνεψη

Ετσι ακριβώς!!!
Σάββατο 4 Οκτώβρη σήμερα και μια πρωινή βόλτα, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Σερβίων, αρκεί για να σου κάνει τα νεύρα σμπαράλια.
Περνώντας τα Γυμνάσιο και φτάνοντας στον περίβολο του γηπέδου, δεξιά, μέσα και έξω από την περίφραξη του παλιού στρατοπέδου, σωροί κυρίως από πλαστικά –κάθε λογής- συσκευασίες και χαρτοκιβώτια.
Μέχρι εδώ καλά(;) Ο λογικά σκεπτόμενος θα έδινε bonus χρόνο στα συνεργεία του Δήμου για να τα μαζέψουν, είναι αλήθεια πως η ποσότητα των σκουπιδιών μετά από κάθε πανηγύρι είναι πολύ μεγάλη.
Πώς βρίσκονται τόσα πλαστικά, χαρτοκιβώτια, κάθε λογής σκουπίδια, καρέκλες, τραπέζια και να μην αναφέρω την (κοπρο)λίπανση του γύρω χώρου περιμετρικά του πανηγυριού, αλλά και μέσα στον οικισμό της Καστανιάς, στο στρατόπεδο, αλλά και στον παιδικό σταθμό, το 4ο δημοτικό, το γυμνάσιο και όπου αλλού υπάρχει … διαθέσιμος χώρος.
Καμιά πενηνταριά μέτρα παρακάτω, μετά το αποστραγγιστικό κανάλι, καταλαβαίνω προς τι; οι σωροί των σκουπιδιών. Μέσα στο χώρο του παλιού στρατοπέδου και δίπλα ακριβώς από τα σπίτια της Καστανιάς, σωροί πλαστικών έκαιγαν, σκορπίζοντας στην γύρω περιοχή ένα κοκτέιλ μαύρου καπνού και διοξινών.
Βλέπετε οι ανεγκέφαλοι (δεν χρησιμοποιώ άλλη έκφραση, απλά γιατί πρόκειται για εργαζόμενους), που απαρτίζουν τα συνεργεία καθαριότητας, θεώρησαν ευκολότερο να κάψουν τα πλαστικά και τα σκουπίδια, από το να μπουν στον κόπο να τα μαζέψουν. Θέλω να πιστεύω με δική τους πρωτοβουλία.
Αυτοκίνητα περνούσαν, παιδιά παίζανε δίπλα, αλλά ΚΑΝΕΙΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ, δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά.
Μετά διαμαρτυρόμαστε για τη ρύπανση της ΔΕΗ! Εδώ καίγονται τόνοι πλαστικών δίπλα στην πόρτα μας, για τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η καύση τους απελευθερώνει καρκινογόνες διοξίνες, και στην κυριολεξία «δεν κουνιέται φύλο».
Και επειδή δεν πιστεύω ότι είμαι άξιος της μοίρας μου, απευθύνθηκα στο κλιμάκιο της πυροσβεστικής, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την αυτοσχέδια καιόμενη χωματερή, για να σβήσουν τη φωτιά, που λόγω του αέρα έστελνε όλο το δηλητηριώδες νέφος της μέσα στα Σέρβια.
Κοιτάζοντας με σαν να είμαι εξωγήινος ο αξιωματικός υπηρεσίας μου είπε ότι : «ο Δήμος βάζει φωτιά στα σκουπίδια», εννοώντας βέβαια τα συνεργεία καθαρισμού. Και μάλιστα έμαθα ότι στο πάνω μέρος του στρατοπέδου, δίπλα δηλαδή στο δρόμο προς τη Λάβα και απέναντι από το Τεχνικό Λύκειο(!) λειτουργεί από … μέρες κανονική χωματερή καύσης των σκουπιδιών του πανηγυριού. «Ναι αλλά εκεί πήραν τα μέτρα τους, βάλαν πέτρες γύρω γύρω για να μην επεκταθεί η φωτιά …» μου είπαν άλλοι πυροσβέστες.
Αφού με βεβαίωσαν ότι, θα στείλουν όχημα να σβήσει τη φωτιά, έφυγα και συνέχισα τη …βόλτα μου προς την Καστανιά. Και προς τα ‘κεί σωροί δεξιά και αριστερά περιμένοντας ανυπόμονα το «ευφυές» χέρι που θα τους έβαζε φωτιά και θα τους λύτρωνε. Βέβαια υπήρχαν παντού διάσπαρτα σκουπίδια και στα μελλοντικά πάρκα, τους ανοιχτούς χώρους του οικισμού της Καστανιάς, και στο χώρο με τα πλατάνια της εκκλησίας του αγίου Ραφαήλ, που εκτός από τα συνήθη φορτηγά, αυτοκίνητα, βαρέλια, και συσκευασίες σνακ από το παρακείμενο περίπτερο, υπήρχαν σωροί από σκουπίδια κάθε χρώματος και μεγέθους.

Συνεχίζοντας στον «υπό φύλαξη», όπως αναφέρουν οι ανακοινώσεις του τοπικού δημοτικού καναλιού, χώρο κάτω από τις εργατικές με τα εναπομείναντα πλατάνια … άλλη απογοήτευση. Στη διάρκεια του πανηγυριού φιλοξενούσε τη ΖΩΟΠΑΝΗΓΥΡΗ, μαζί με μερικές δεκάδες φορτηγά και αγροτικά τσιγγάνων, που αφού «ρήμαξαν» τα γειτονικά αμπέλια, έφυγαν αφήνοντας πίσω τους ότι μπορεί να φαντασθεί κανείς. Βέβαια, αυτός ο χώρος, όπως κάθε χρόνο, δεν καθαρίζεται ΠΟΤΕ. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου οι σακούλες και τα σκουπίδια πηγαινοέρχονται με τον αέρα, θυμίζοντας μας τις ένδοξες στιγμές του πανηγυριού.
(Κάποια στιγμή είχα ακούσει για σύμβαση του Δήμου με τη ΔΙΑΔΥΜΑ για ανακύκλωση των πλαστικών. Ασχετο αλλά απαραίτητο)
Αυτή ήταν μία ευχάριστη βόλτα ενός ηλιόλουστου σαββατιάτικου πρωινού.
Συμπέρασμα 1ο: Κάποιοι βαριούνται να κάνουν τη δουλειά τους.
Συμπέρασμα 2ο: Κάποιοι άλλοι δεν ενδιαφέρονται πώς κάνουν τη δουλειά τους οι …πρώτοι.
Συμπέρασμα 3ο: Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται ΚΑΘΟΛΟΥ για την υγεία μας.
Συμπέρασμα 4ο: Κάποιοι μας έχουν εντελώς …. γραμμένους.
Συμπέρασμα 5ο: Όλοι μας –εκτός του γράφοντα- δεχόμαστε (apriori) τα προηγούμενα τέσσερα συμπεράσματα, χωρίς αντίδραση.
Και αν μου την «ξαναπέσει» κανείς χαμουτζής αθηναίος με την εξυπνάδα: «καλά εσείς εκεί πάνω τουλάχιστον αναπνέετε καθαρό αέρα», απλά την έβαψε … :(
Α!!! να μην ξεχάσω.
Όντως τα παιδιά της πυροσβεστικής σβήσαν, εκείνη την ώρα τη φωτιά, αλλά περνώντας το βράδυ (τί το΄θελα) την είδα να ξανακαίει αγέρωχη και υπερήφανη για τους ηλίθιους υποστηρικτές της.
Ευτυχωωωώς άρχισε να βρέχει …

...έχει και φωτογραφίες
στο site

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΚΤΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο..ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!!!
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ, ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ...
ΤΙ ΗΘΕΛΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ, ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ....
ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ....
ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΛΑΜΠΟΚΟΠΑ...

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Για τα πανηγύρια γνωρίζουμε πολύ καλά ποιός είναι !!!
Φίλε μου δεν είπα γιατί δεν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια, αν διάβαζες προσεκτικότερα θα το καταλάβαινες- ή μήπως όχι;-.
Αυτό που κατήγγειλα είναι ότι τα ΕΚΑΙΓΑΝ. Αλλο να ΄τα μαζέψεις και άλλο να κάψεις τα πλαστικά επιτόπου. Κατάλαβες τη διαφορά;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΕΠΙΤΟΠΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ...
ΕΞΑΛΛΟΥ, ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ...ΚΑΨΙΜΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΟΧΕΙΩΝ!
** ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΗΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ Χ.Υ.Τ.Σ!
ΑΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΕΣ, ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΥΠΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ...
** ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ,ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ;

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

"Το κάψιμο κρίθηκε ...απαραίτητο;" Από ποιόν; Από σένα ΑΝΩΝΥΜΕ; Τόσος πολύς ήταν λοιπόν ο όγκος των πλαστικών που δεν ήταν δυνατόν να μαζευτούν; Έτσι ε; Σιγά τη μόλυνση από λίγα πλαστικά δοχεία. Τί να σου πω ... Όσο για τις ευαισθησίες μου και τη ΔΕΗ γράφω καθημερινά και θα το έβλεπες αν σε άφηνε η "στρατευμένη" σου άποψη να διαβάσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΟΣ Η ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΄΄ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ '', ΟΠΩΣ ΕΣΥ...ΑΦΕΛΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΑΙ...
** ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ''ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ '' ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΤΟΧΗ!!!
>> ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ...

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Τί να σου πω και σένα, απογοητεύομαι με τους ανθρώπους που συγκατοικώ ...
ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ και διαπίστωσα ότι, όντως είμαι στρατευμένος στην καταπολέμηση της βλακείας και της αδιαφορίας που μας "δέρνει" σε αυτόν τον τόπο.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Πού χάθηκες "ανώνυμε" που με διαβεβαίωνες 'ότι σε δυο μέρες θα είναι "λαμπίκος" ο χώρος του πανηγυριού; Πήγες καμια βόλτα να δεις; Εκτός από τα σκουπίδια άρχισαν να ρίχνουν και μπάζα (ΠΑΛΙ).

Ανώνυμος είπε...

>> ΟΤΑΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ, Ο ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ..''ΚΑΘΑΡΟΣ'' ΗΤΑΝ ΣΑΦΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ...
>> ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΟΤΙ ΕΝΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ...
>> ΜΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ...΄΄ΑΠΟΚΥΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ '' ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ....

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Φαντασία; Δεν σταματάνε τις δηλώσεις οι "εκπρόσωποι" των αρχών, σα να είναι τρεμάμενοι μπροστά στο μικρόφωνο βουλευτές του Καραμανλή, να πάνε να δουν με τα μάτια τους τι κατάσταση επικρατεί; Μάθαμε τώρα εκπρόσωποι των αρχών. Μας τα πρήξανε οι ΑΡΧΕΣ με τις δηλώσεις, πράξεις και έργα δεν βλέπουμε.