Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Τρίτη μέρα κατάληψης του Γυμνασίου Σερβίων - Τα αιτήματα των μαθητών

Από το δεκαπενταμελές συμβούλιο των μαθητών του Γυμνασίου Σερβίων λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:
ΚΑΤΑΛΗΨΗ 2008 – 2009
Κάποιες στιγμές τα προηγούμενα χρόνια το σχολείο μας τελούσε υπό κατάληψη γιατί στο σχολείο μας επικρατούσε μια άσχημη και απαράδεκτη κατάσταση. Τη σχολική χρονιά 2006-2007 τα μέλη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου απευθύνθηκαν στον κο Δήμαρχο και του εξήγησαν πως έχει η κατάσταση. Αυτός τους υποσχέθηκε ότι όλα θα αλλάξουν με τον καιρό.
Τώρα τρία χρόνια μετά η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί στο σχολείο μας. Όλες οι υποσχέσεις ήταν λόγια της στιγμής, ήταν υποσχέσεις για να μας καθησυχάσουν και να σταματήσουμε την κατάληψη. Σήμερα οι μαθητές του σχολείου και τα άτομα του δεκαπενταμελούς συμβουλίου βλέποντας αυτή την κατάσταση ψηφίζουν και αποφασίζουν πως η μόνη λύση είναι η Κ Α Τ Α Λ Η Ψ Η.

Τα αιτήματά μας για την κατάληψη είναι τα εξής:
· Τα «καλοριφέρ» είναι επικίνδυνα λόγω του ότι είναι κατασκευασμένα σε φέτες και όχι σε καλοριφέρ νέας γενιάς. Είναι φτιαγμένα από το 1974 και πολλά από αυτά παρουσιάζουν προβλήματα στη λειτουργία τους.
· Κάποια σώματα καλοριφέρ πρέπει να αντικατασταθούν επειδή είναι χαλασμένα και στάζουν νερό.
· Το κλειστό γυμναστήριο που αποτελούσε πάντα ένα από τα βασικότερα αιτήματα για κατάληψη είναι σε μια άθλια και απαράδεκτη κατάσταση. Μας είπαν πως χρειαζόταν χρόνος. Τον δώσαμε. Τρία ολόκληρα χρόνια δεν έφταναν; Μέσα στο γυμναστήριο αιωρείται απίστευτη ποσότητα σκόνης που είναι επικίνδυνη για πολλά αναπνευστικά προβλήματα. Υπάρχει βρώμα και ακαθαρσία. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στεγάζονται σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο με σχεδόν όλα τα αθλητικά όργανα κατεστραμμένα. Το γυμναστήριο μπάζει από παντού νερά και κρύο και οι τοίχοι του είναι γεμάτοι μούχλα.
· Ένα ακόμη σημαντικό θέμα είναι το αμφιθέατρο. Καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να γίνουν σχέδια τα οποία είναι χρονοβόρα. Αλλά εμείς μέσα σε τρία χρόνια δεν έχουμε δει καμία εργασία να γίνεται. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αχρησιμοποίητος χώρος. Ο χώρος εκδηλώσεων έχει πλήθος χαλασμένων καρεκλών. Τόσες καρέκλες δεν χρησιμεύουν σε τίποτα και σε κανέναν. Οι κουρτίνες του και όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν εκεί μέσα μετρούν τ ρ ι ά ν τα α ολόκληρα χρόνια ζωής. Ακόμη δεν υπάρχουν στερεοφωνικά συστήματα.
· Δεν υπάρχει στο Γυμνάσιο εργαστήριο φυσικής – χημείας – βιολογίας, με αποτέλεσμα οι δραστηριότητες των μαθητών να μαθητών να μην είναι εφικτές.
· Τα κουφώματα είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης. Πόρτες που κόβουν σαν ξυράφι, παράθυρα που τα πάντα τα διαπερνούν.
· Πλήρη αποκατάσταση και επισκευή των ζημιών που υπάρχουν στις τουαλέτες, ώστε να γίνουν λειτουργικές και μη επικίνδυνες για την υγεία των μαθητών.
· ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά καθηγητών. Πολλοί από αυτούς χαρακτηρίζουν τα παιδιά με «κοσμητικά» και ταπεινωτικά επίθετα, που προσβάλλουν ανεπανόρθωτα την ψυχική υγεία του μαθητή.
· Το γήπεδο βόλεϊ στο γυμνάσιο είναι κατεστραμμένο με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτές οι δραστηριότητες των μαθητών και να αναγκάζονται να μοιράζονται το γήπεδο του λυκείου.

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Το δεκαπενταμελές συμβούλιο μαθητών του Γυμνασίου Σερβίων

5 σχόλια:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Τα ίδια και τα ίδια -τα ξανάπαμε άλλωστε- όλα αυτά τα χρόνια. Τελειώσαμε, φύγαμε, ξαναγυρίσαμε και στείλαμε τα απιδιά μας στο ίδιο "ρημάδι". ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. Ποιός αλήθεια μπορεί να κατηγορήσει του μαθητές για την αντίδρασή τους; Ποιός μπορεί να τους αμφισβητήσει για τον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες μάθησης εν έτει 2008; Περιμένουμε και την "αντίδραση" των γονιών.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ,,,,ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

Ena exw na pw....me sxesh tin katalipsi...Oti Akomi k me tis katalipseis p kanoume(eimai mathitis tou sxoleiou) den mas akoun....mas exoun grammenous edw k xronia....MPRAVO SAS KURIE Kokolie

Ανώνυμος είπε...

TI NA KANEI O Kos KOKOLIOS?
***EDO DEN PROLANENEI GIA TON DIMO, THA ASHOLITHEI ME TO SHOLEIO?
***ALLOSTE O IDIOS TOY DEN EHEI HRONO GIA TETOIA THEMATA...KAI THEOREI OTI OI KATALIPSEIS GINONTE, KATHE HRONO, TETOIA EPOHI KAI TA KANOYN OI MATHITES GIA NA PERNOYN TIN ORA TOYS!!!
O k KOKOLIOS, APLA THELEI TIN PSIFO TON NEON, STIS EPOMENES DIMOTIKES EKLOGES, GIA NA XANABGEI DIMARHOS...

Ανώνυμος είπε...

Ναι θα ΤΑ παρει, αλλά όχι τις ψήφους ...