Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

« Ιδώ Στέργιους, ικί Στέργιους, Στέργιους απάν στν Γριντιά» Δελτίο τύπου Αξιωματικής αντιπολίτευσης Δήμου Σερβίων

Σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Σερβίων ο συνδυασμός μας είχε υποχρέωση με μια ανακοίνωσή του να ενημερώσει τους δημότες για αυτά που συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/11/2008. Η στάση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και η ανακοίνωση που εκδόθηκε στηρίζονταν σε ένα κείμενο 50 σελίδων που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το κείμενο αυτό δίνεται σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει στη διαδικασία διαβούλευσης και επίσης είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
Με Δελτίο Τύπου ο Δήμος Σερβίων προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αναφέρεται σε «ανυπόστατα δημοσιεύματα» που επικεντρώθηκαν σε «μορφολογικά στοιχεία». Ποια είναι τα μορφολογικά στοιχεία ;
Σταχυολογούμε μερικά από τα γραφόμενα για ερέθισμα στους αναγνώστες.
Στη σελίδα 19 διαβάζουμε « Το Κιλκίς διαμόρφωσε βιομηχανική φυσιογνωμία, η Βέροια αγροτική κ.α. Ο Δήμος Σερβίων παρουσιάζει αχνά μια τάση προς την ανάπτυξη της εμπορικής και επιχειρηματικής του δραστηριότητας..»
Στη σελίδα 20 διαβάζουμε « Το γεγονός λοιπόν ότι ο Δήμος Σερβίων γειτνιάζει με το Δήμο Κοζάνης το Δήμο Λάρισας καθώς και το Πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης είναι ένα θετικό στοιχείο !!!..»
Στη σελίδα 22-23 διαβάζουμε « Το γεγονός αυτό, μαζί με τον οικονομικό, δημογραφικό και εντούτοις βιώσιμο μαρασμό της περιοχής !!!..»
Αλήθεια υπάρχει δημότης που τα αποδέχεται αυτά ;

Στη συνέχεια μας αναφέρει ότι το «αναλυτικό κείμενο περιλαμβάνει 225 σελίδες με όλα τα στοιχεία». Βέβαια στην ιστοσελίδα του Δήμου αναρτήθηκε το κείμενο των 50 σελίδων όπως κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Που είναι οι υπόλοιπες 175 σελίδες ; Ποιος μιλά ανυπόστατα ; Εδώ ταιριάζει το παραδοσιακό Θρακιώτικο τραγούδι « Ιδώ Στέργιους, ικί Στέργιους, Στέργιους απάν στν Γριντιά».

Ας αφήσουμε όμως τα αστεία και ας επικεντρωθούμε στην ουσία.
Κύριοι της πλειοψηφίας. Το κείμενο που μας καταθέσατε μόνο επιχειρησιακό πρόγραμμα δεν είναι. Έχουμε στη διάθεσή μας τον οδηγό (προδιαγραφές) που καταρτίσθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών. Τη σχέση που έχει αυτό που μας καταθέσατε με τις προδιαγραφές εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κανείς αν ανατρέξει στη διεύθυνση www.ypes.gr .

Τα πολιτικά ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν είναι :
* Πότε συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόσληψη εξωτερικού συνεργάτη – συμβούλου (εταιρείας) ;
* Με ποια διαδικασία, από ποιους και ανάμεσα σε ποιούς έγινε η επιλογή;
* Με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίσθηκαν τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας έργου από την πλευρά του Δήμου ;
* Στο σχέδιο που μας παρουσιάσατε δεν γίνεται αναφορά ούτε στο οργανωτικό επίπεδο του Δήμου ούτε στα νομικά πρόσωπα γιατί ;
* Γιατί εκθέτετε (αναγκάζοντάς τους να σιωπούν) υπαλλήλους και επιστημονικό δυναμικό του Δήμου ;
* Τι λέει για όλα αυτά ο υπεύθυνος της ομάδας Αντιδήμαρχος ο οποίος έχει και την πολιτική ευθύνη εκπόνησης του Προγράμματος ;

Σέρβια, 3 Δεκεμβρίου 2008



ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Δ. ΣΕΡΒΙΩΝ

_______________________________________________________________





Ξαναβάζουμε τη φωτογραφία προηγούμενης σχετικής ανάρτησης, γιατί μας άρεσε και γιατί μας ανεβάζει τη ....libido

Δεν υπάρχουν σχόλια: