Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ

Βαθιά ανθρώπινη αλλά και εξομολογητική η πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του Δημάρχου Σερβίων. Μετά τον απολογισμό των πεπραγμένων ενός τεράστιου έργου που συντελείται κατά την τελευταία εξαετία, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων αλλά και τροχοπέδη τη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση και τον εξορθολογισμό της οικονομικής διαχείρισής του, ο πρώτος πολίτης του Δήμου, με μόνο κριτήριο την προσφορά στον τόπο (σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ερωτηθείς αναφορικά με τα σχέδιά του, για τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες - δημοτικές, νομαρχιακές, κοινοβουλευτικές ή λοιπές - ), μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό αυτό για το οποίο μετάνιωσε κατά τη διάρκεια της θυσίας, συγνώμη θητείας, του. Την ευαισθησία την οποία επέδειξε στο χειρισμό καταστάσεων αλλά και ανθρώπων, οι οποίοι έφτασαν στα όρια της εκμετάλλευσής της. Ομολογώ ότι, ως τηλεθεατής, συναισθανόμενος το ανθρώπινο μεγαλείο των στιγμών που μόνο η αμεσότητα της τηλεόρασης και δη της συνέντευξης μπορεί να προσφέρει, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική μου, συγκλονίστηκα από την αναισθησία ημών των αντιφρονούντων.

Ημών των δημοτών, ή όσων εξ ημών τέλος πάντων, που δεν έχουμε πειστεί ότι:

· Η επίλυση του υδρευτικού προβλήματος των Σερβίων, εν έτη 2008, αποτελεί ύψιστο επίτευγμα και χρήζει πολλαπλών αναφορών (περίπου δύο δεκάδες) σε μια συνέντευξη. Σκοπίμως αποσιωπάται ότι ευτυχώς που προϋπήρχε η μελέτη και μάλιστα συνταχθείσα επί δημαρχίας Αντώνη Τσιγκόιδα, γιατί διαφορετικά χαιρέτα μας τον πλάτανο (της κεντρικής πλατείας).
· Τα Δημοτικά Διαμερίσματα αναβαθμίζονται με έργα εξωραϊσμού, εφάμιλλα των καλυτέρων Ευρωπαϊκών. Αυθόρμητα προκύπτει το ερώτημα, για το οποίο δεν αναμένουμε απάντηση, πόσες φορές επισκέφθηκε η δημοτική αρχή τα Δημοτικά Διαμερίσματα που έκαναν το «τραγικό λάθος» να δώσουν μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στον αντίπαλο συνδυασμό ;
· Το ΤΕΙ δεν ήρθε στα Σέρβια λόγω της αήθους θέσπισης (δεν λέμε από ποιόν γιατί έχει πιπέρι) της βάσης του 10 (κάποιος, φιλοσοφών, μπορεί να αναφωνήσει «απορία ψάλτου βήξ»), που αποτέλεσε ταφόπλακα στην έλευση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε υπάρχουσες υπερσύγχρονες κτιριακές υποδομές. Βέβαια είναι περιττό να αναφερθούν ποιες είναι αυτές τελοσπάντων οι πλεονάζουσες υπερσύγχρονες υποδομές στις οποίες, ειρήσθω εν παρώδω, δεν χωρούσε η λειτουργία ενός ΚΕΚ (χώρος όπου γίνονται τα σεμινάρια) με συνέπεια την μετεγκατάστασή του στην Κοζάνη. Εν πάση περιπτώσει κρίμα για τις προσπάθειες του Δημάρχου, ο οποίος, υποθέτουμε, ότι χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, έκανε τις προσωπικές του παρεμβάσεις και διεκδικήσεις παντοιοτρόπως σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα κέντρα λήψης (ή μη) αποφάσεων, καθώς και τους σχετικούς πύρινους φιλιππικούς και δελτία τύπου κατά πάντων των αντιφρονούντων αλλά παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε αυτό που κατάφεραν πριν λίγες ημέρες οι δήμοι Πτολεμαϊδας και Γρεβενών παρ’ ότι η βάση του 10 ισχύει και γι’ αυτούς.
· Τα έσοδα των εμποροπανηγύρεων απουσιάζουν από τις λογιστικές καταχωρήσεις του Δήμου λόγω της ανάληψης των οικονομικών υποχρεώσεων προσωπικά από τον ίδιο τον Δήμαρχο προς τους πάσης φύσεως έχοντες λαμβάνειν και άλλους συναλλασσόμενους με τον Δήμο Σερβίων. Εν προκειμένω η χρηστή διαχείριση και η διαφάνεια πάνε περίπατο γιατί «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
· Για την μη αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου, των σφαγείων, του «τούρκικου σχολείου» έχει συνωμοτήσει το σύμπαν ενώ η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί αμήχανη και ουδεμίαν έχει ευθύνη.
· Η στελέχωση του Δήμου Σερβίων προχωρά με γοργούς ρυθμούς, η δε προετοιμασία για έργα μέσω ΕΣΠΑ, (με ή χωρίς VESPA) έχει ξεπεράσει και τις πιο (απ)αισιόδοξες προβλέψεις. Προς επίρρωση, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στον πρόσφατα ψηφισθέντα προϋπολογισμό του Δήμου με τον σχετικό κωδικό εγγραφής δαπανών ΕΣΠΑ για το 2009 να ανέρχεται στο αστρονομικό και ιλιγγιώδες ποσό των 1000 € (ολογράφως: χιλίων ευρώ, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας ή επίκλησης τυπογραφικού λάθους). Αποφεύγουμε να αναρωτηθούμε ποιά συγκεκριμένα έργα έχουν ωριμότητα ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ γιατί κινδυνεύουμε να χαρακτηρισθούμε συνωμότες και υπονομευτές του τόπου. Επίσης αποφεύγουμε να επισημάνουμε τη διάκριση των εργαζόμενων και στελεχών του Δήμου σε ημέτερους(κολλητούς) και ενάντιους (μαύρα πρόβατα) καθόσον οι σχετικές φήμες είναι ανυπόστατες.
· Η στήριξη των αγροτών, συνδημοτών και μη, είναι προφανής αλλά και πρωτοφανής, με επιτόπου επισκέψεις, διαμεσολάβηση για την ακρόαση των αιτημάτων τους από τους περιφερειακούς, νομαρχιακούς αλλά και κυβερνητικούς εκπροσώπους αλλά και αποστολή τροφίμων (πίτσες από το μαγαζί του Μπάμπη, όπως ειπώθηκε, ελπίζω χωρίς περιθώρια παρεξηγήσεων από άλλους επιχειρηματίες εστίασης) εν είδη ανθρωπιστικής βοήθειας προς πληττόμενους συνανθρώπους μας.
· Το Δημοτικό Συμβούλιο και τα όργανά του (κυριολεκτικά και μόνο) λειτουργούν με αξιοζήλευτο δημοκρατικό τρόπο, τιμώντας στο ακέραιο τους θεσμούς σε κάθε ευκαιρία εκλογικής διαδικασίας αλλά και θεσμικής λειτουργίας. Όλα τα υπόλοιπα περί απουσίας διαλόγου, αδιαφάνειας και επιβολής συνοπτικών διαδικασιών στη λήψη των αποφάσεων είναι μυθεύματα.
· Τα περί ορκωτών λογιστών και επωφελούμενων αυτών δημαγωγών πρέπει ομοθύμως να πεταχτούν στα ιστορικά «Στενά Πόρτες», πεδίο ένδοξων μαχών όσο και αυτές εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Διέρρευσε ότι για να «κλείσουν τα στόματα» θα αναρτηθεί η τελευταία έκθεση των ορκωτών λογιστών στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. Εάν συμβεί αυτό ελπίζουμε να μη γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Όλοι εμείς, που με την πρώτη ευκαιρία διατρανώνουμε την αντίθεσή μας προς την πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του τόπου, μέσω ανυπόστατων κατηγοριών και μυθευμάτων που εκθέτουν τον Δήμο Σερβίων κατατάσσοντάς τον στα «θαύματα της Αυτοδιοίκησης», απορώντας για την υπόστασή του εν μέσω ορυμαγδού έργων αλλά και πρότυπης οικονομικής και θεσμικής λειτουργίας, πρέπει να αναθεωρήσουμε και «διοργανώνοντας αυθόρμητον υποδοχήν» να αναφωνήσουμε:
Κρίμα…

Λαζαριώτης Νίκος
Δημότης Σερβίων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Αναίσθητε" φίλε Νίκο Λαζαριώτη
Χαίρομαι, κατ' αρχήν, που παραδέχεσαι την αναισθησία -τη δική σου και πολλών άλλων- που δεν αναγνωρίζουν τα ΕΡΓΑ της νυν δημοτικής αρχής, και πρωτίστως του ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ μας ΔΗΜΑΡΧΟΥ, αλλά ειλικρινά θα ήθελα να σου εκφράσω το θαυμασμό μου για την υπομονή σου να ακούσεις ολόκληρη τη συνέντευξη. Εγώ προσωπικά, βλέποντας για λίγη ώρα εκνευρίστηκα και ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης της ακοής και των νεύρων μου με έκανε να αλλάξω κανάλι, εκστομίζοντας λέξεις, που μόνο με ...γονική συναίνεση μπορούν να ειπωθούν. Κρίμα ... (κι από μένα), γιατί όλη αυτή η κωμωδία μας υποβαθμίζει, σαν τόπο και σαν ανθρώπους, Κρίμα, γιατί μας ΑΔΙΚΟΥΝ τέτοιες παρουσίες στο Δήμο μας.

XINISTIS