Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Να και η απάντηση του αν.Υπουργού Μαρκογιαννάκη στην επερώτηση του Π.Κοροβέση

Είχαμε αναρτήσει στη blog μας την επερώτηση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Περικλή Κοροβέση σχετικά με τα επεισόδια και τις συλλήψεις στην Πτολεμαίδα και φυσικά δημοσιεύουμε και την ...απάντηση του αρμόδιου υπουργού. Διαβάστε τη:

Προσαγωγές και συλλήψεις προσώπων στην Πτολεμαΐδα. (ΣΧΕΤ. : ΕΡΩΤΗΣΗ 12346/13-01-2009).
Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Π. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ, σας γνωρίζουμε ότι την 05-01-2009 και περί ώρα 12,00', από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμάί'δας, προσήχθησαν στο αστυνομικό κατάστημα δεκαπέντε (15) ενήλικα άτομα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 74 του π.δ. 141/1991 και τις διαταγές της Υπηρεσίας. Εξ αυτών, δύο (2) είχαν συλληφθεί την 10-12-2008, για διακεκριμένη φθορά, αντίσταση και εξύβριση, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν από το δικαστήριο όπου παραπέμφθηκαν. Οι ανωτέρω προσαχθέντες παρέμειναν στο αστυνομικό κατάστημα μόνο για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο και συγκεκριμένα από 12,20' μέχρι την 14,55' ώρα της ιδίας ημέρας, οπότε, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων υπηρεσιακών ενεργειών (εξακρίβωση στοι­χείων ταυτότητας, έρευνα, εγγραφή στο βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων κ.λπ.), απεχώρησαν άπαντες.
Αμέσως μετά την προσαγωγή των ανωτέρω ατόμων, συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό κατάστημα άτομα, τα οποία διαμαρτύρονταν έντονα για τις προσαγωγές αυτές. Τέσσερα (4) από τα άτομα αυτά (ενήλικες), εκ των οποίων δύο (2) γονείς προσαχθέντων, συνελήφθησαν, επειδή προέβησαν στις αξιόποινες πράξεις της διακεκριμένης φθοράς σε περιπολικό όχημα, της αντίστασης και της εξύβρισης σε βάρος αστυνομικών, οι οποίοι είχαν διατεθεί για τη λήψη μέτρων τάξεως. Επιπλέον, σε σωματική έρευνα που επακολούθησε, στην κατοχή μιας εκ των δύο συλληφθεισών γυναικών ανευρέθη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας που κατασχέθηκε. Κατόπιν τούτου σε βάρος και των τεσσάρων (4) σχηματίσθηκε δικογραφία και προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ προσαγωγές και συλλήψεις ανηλίκων δεν πραγματοποιήθηκαν.
Πέραν αυτών σας πληροφορούμε ότι, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, δεν απαγορεύθηκε σε κανένα τηλεοπτικό συνεργείο η λήψη εικόνων-πλάνων για πραγματοποίηση ρεπορτάζ. Επίσης δεν απαγορεύτηκε η είσοδος στο αστυνομικό κατάστημα των συνηγόρων των συλληφθέντων, γεγονός που επαληθεύεται από το ότι οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν παρουσία των συνηγόρων τους.
Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω οι αστυνομικοί ενήργησαν σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και τις διαταγές της Υπηρεσίας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και χωρίς να διαπραχθούν εκ μέρους τους πειθαρχικά παραπτώματα, ώστε να επιβάλλεται η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης αυτών.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρωτα τον μπάρμπα μου τον ψευτη!!!!