Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ποια είναι τελικά η αλήθεια για το Μορφωτικό;

Τι συμβαίνει πραγματικά στο Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων; Η μια πλευρά «ισχυρίζεται» ότι υπήρχε προφορική συμφωνία για ένα χρόνο στην προεδρία της κας Καραγιαννίδου με την εναλλαγή τη δεύτερη χρονιά του κου Λεπίδα. Η άλλη πλευρά (της νυν Προέδρου) «ισχυρίζεται» ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία …
Ποια είναι η αλήθεια; Φανταζόμαστε ότι, εάν υπάρχει ή όχι κάποια προφορική συμφωνία ή συνεννόηση, οι μόνοι που το γνωρίζουν είναι το Δ.Σ. του Μορφωτικού. Και αυτοί μέχρι στιγμής –επίσημα τουλάχιστον- σιωπούν (υπήρχε σχετική ανάρτηση πριν αρκετές μέρες στο aivreS, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση).
Καταρχήν μας λυπεί πραγματικά αυτή η κατάσταση.
Ο Μ.Ο.Σ., με την πολυετή δραστηριοποίηση του στα πολιτιστικά –και όχι μόνο- θέματα του Δήμου μας, είχε δημιουργήσει μία εικόνα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ σε όλους τους Σερβιώτες και ένα ΣΥΝΔΕΣΜΟ επικοινωνίας με τους αποδήμους, μέσω και της περιοδικής έκδοσης των «ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ». Είναι κρίμα λοιπόν όλα αυτά να χάνονται ή να αμφισβητούνται έτσι απλά για μια …προεδρία.
Αυτό που ελπίζουμε βέβαια είναι την κατάσταση αυτή να την αντιμετωπίσει ο Μ.Ο.Σ. με τις διαδικασίες που προβλέπονται –φανταζόμαστε- από το καταστατικό του και να λήξει εκεί .
Επειδή όμως η ενασχόλησή μας με τα της περιοχής μας (για χάριν του ιστοχώρου μας φυσικά και όχι από βίτσιο) μας «προίκισε» με καχυποψία και επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα, πράγματα και κυρίως ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, θα αναρωτηθούμε φωναχτά -και γραπτά φυσικά-, γνωρίζοντας εμείς τις απαντήσεις, αλλά αφήνοντας τους αναγνώστες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους:

  • Με ποια αρχή είχε έρθει σε διαφωνία ο ΜΟΣ τελευταία για το πολιτιστικό κέντρο και ποια είναι η σημερινή κατάσταση;
  • Σε ποιόν/ποιους δεν συνέφερε και συμφέρει πολιτικά η ύπαρξη ενός συλλόγου με το «κατεκτημένο» δικαίωμα παρέμβασης και εκφοράς ανεξάρτητου πολιτικού λόγου;
  • H ξαφνική (θεμιτή) οικονομική βοήθεια προς το ΜΟΣ φυσικά αι δεν εμπεριέχει δέσμευση υποτέλειας …
  • Ποιος έχει «συμφέρον» τελικά σε μια τέτοια κατάσταση;
    κ.ά.

Φωτογραφία δεν βάζουμε…
Ότι και να γίνεται όμως η σιγή επιτείνει την απορία και την αγωνία των Σερβιωτών και περιμένουμε κάποια απάντηση, κάποια ανακοίνωση, από αυτούς που γνωρίζουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάσταση στη ζωή μας!