Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Στην Πτολεμαΐδα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ. Τσικριτζής

Αρκετά «φορτωμένη» ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Τσικριτζής χτες 11/5/2009 στην Πτολεμαΐδα.
Το μεσημέρι παρουσίασε σε Ημερίδα του ΤΕΕ τις απόψεις των Οικολόγων για το ενεργειακό μοντέλο, προτείνοντας βαθιές τομές που περιλαμβάνουν τη σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη, τη στήριξη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη δημιουργία 2000 πράσινων θέσεων εργασίας στο Ν. Κοζάνης.
Στη συνέχεια ο κ. Τσικριτζής επισκέφτηκε το Σχολείο 2ης ευκαιρίας και το ΚΕΕ Πτολεμαΐδας, όπου ως Πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης ανέλυσε στους (ενήλικους) μαθητές τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και πρότεινε εναλλακτικές λύσεις στην ανεργία.
Τέλος ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και άλλα μέλη των Οικολόγων Πράσινων διένειμαν προεκλογικό υλικό στην αγορά και το κέντρο της πόλης και συζήτησαν με τους πολίτες. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερο θετικό, όπως και οι προβληματισμοί για την πορεία της Εορδαίας, μιας περιοχής που αναπτύχθηκε ραγδαία λόγω της ΔΕΗ, αλλά και υπέστη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μιας θηριώδους «ανάπτυξης», τα σημάδια της οποίας είναι ορατά σε όλο τον άξονα Κοζάνης - Πτολεμαΐδας – Φλώρινας.
Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της περιοδείας τέθηκαν υπόψη του κ Τσικριτζή διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, όπως 1) η χρόνια έλλειψη σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Πτολεμαΐδα 2) οι ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων (π.χ από σφαγεία) 3) τα προβλήματα της λίμνης Ζάζαρης και του παρακείμενου Λιμνοχωρίου (υπερβολικές αντλήσεις, παράνομα μέσα αλιείας, κτηνοτροφικές μονάδες), που επιβαρύνουν τη λίμνη και παραβιάζουν τη νομοθεσία που ισχύει για προστατευμένες περιοχές Natura.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: