Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Περιοδεία σε κοντινά χωριά και ομιλία στην Αιανή

Τα χωριά Δρέπανο, Κοίλα, Καρδιά, Άνω Κώμη, Κρόκο, Λευκόβρυση, και Αιανή επισκέφτηκαν μέλη των Οικολόγων Πράσινων στα πλαίσια προεκλογικής περιοδείας.
Με επικεφαλής τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Λάζαρο Τσικριτζής οι Οικολόγοι συζήτησαν με τους κατοίκους και διαπίστωσαν ότι το κλίμα είναι πολύ θετικό, όπως άλλωστε διαπιστώνεται και από τις δημοσκοπήσεις. Στην Α. Κώμη ο κ. Τσικριτζής ασχολήθηκε και με την πρόταση για την εγκατάσταση μικρού υδροηλεκτρικού έξω από το χωριό, σε ένα σημείο όπου οι υψομετρικές διαφορές μπορεί να ευνοούν την ενεργειακή αξιοποίηση των επεξεργασμένων απονέρων του βιολογικού καθαρισμού της Κοζάνης.
Στην Αιανή οι Οικολόγοι Πράσινοι εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Λευτέρη Ιωαννίδη (υποψήφιο βουλευτή στις προηγούμενες εθνικές εκλογές), ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση των πολιτικών κομμάτων που οργάνωσε ο Δημος Αιανής στην πλατεία του χωριού.
Ο κ. Ιωαννιδης επεσήμανε ότι πρέπει να αποκτήσουμε ένα άλλο όραμα ως τοπική κοινωνία και να πάψουμε να είμαστε ο πιο βρώμικος νομός της Ευρώπης. Ο λιγνίτης στήριξε μεν τον εξηλεκτρισμό της χώρας, αλλά έχει πιάσει τα όρια του.
Δεν μπορεί να ζητάμε συνέχεια νέες μονάδες και ορυχεία. Η ριζική στροφή στις ήπιες μορφές ενέργειας είναι μονόδρομος. Η ΔΕΗ εκπέμπει το 40% των θερμοκηπιακών αερίων της χώρας, κάτι που θα το πληρώσουμε ακριβά στο άμεσο μέλλον. Ο λιγνίτης θα παραμείνει εθνικό καύσιμο για δέκα περίπου χρόνια, αλλά η σταδιακή απεξάρτηση από αυτόν είναι εθνική & παγκόσμια ανάγκη.
Η στροφή στις καθαρές ενεργειακές τεχνολογίες και η δημιουργία ζώνης κινήτρων στο Ν. Κοζάνης για παραγωγή εξοπλισμού φωτοβολταικών – ανεμογεννητριών κλπ καθώς και η έλευση του φυσικού αερίου μπορεί να δώσει την επόμενη πενταετία μέχρι και 2000 πράσινες θέσεις εργασίας.
Σήμερα Δευτέρα ο κ. Τσικριτζής θα επισκεφτεί στο Αμύνταιο και τη Φλώρινα και θα μιλήσει σε εκδήλωση για το ενεργειακό πρόβλημα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: