Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΕΡΒΙΩΝ

Μερικά πράγματα έχουν ήδη ειπωθεί και γραφεί, αλλά θα ήθελα να επαναλάβω μερικές σκέψεις, υποθέσεις, και απορίες μου, γι’ αυτή την υποτιθέμενη κρίση στα διοικητικά του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων. Και λέω υποτιθέμενη, γιατί μάλλον με σχεδιασμένο …πραξικόπημα μου μοιάζει. Κάποιοι ή κάποιος δεν θέλει τον Μ.Ο.Σ. έναν ανεξάρτητο πολιτιστικό σύλλογο, αλλά όργανό τους/του.
Εκμεταλλευόμενοι /ος λοιπόν την καλή πίστη των μελών και την «πείνα» για δημοσιότητα άλλων ή άλλης, παρακινούν/εί ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ να κληθούν όλα τα μέλη του ΜΟΣ σε συνεδρίαση για τη θέση του προέδρου του συλλόγου.

Από όσα είμαι σε θέση να ξέρω (και έτσι είναι) ο πρόεδρος εκλέγεται από τα εκλεγέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όχι από την ολομέλεια, άρα εάν υπάρχει άρση της εμπιστοσύνης των μελών προς τον πρόεδρο το θέμα λύνεται σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Η συγκέντρωση υπογραφών γνωριζόντων ή μη του προβλήματος που προέκυψε, το μόνο που επιτυγχάνει είναι η δημιουργία εντυπώσεων
Αυτή βέβαια είναι η κατάληξη και δεν βλέπω το τι μπορεί να προσφέρει η αυριανή συνεδρίαση-συγκέντρωση των μελών του ΜΟΣ (στις 8:00 στην αίθουσα του Δημαρχείου).
Ο Μ.Ο.Σ. τα τελευταία χρόνια ήταν ένα «καρφί» για τη δημοτική αρχή, που δύσκολα δέχεται τον … αντίλογο (όπως βολεύει η δημοκρατία στον καθένα), ο άμεσος στόχος λοιπόν ήταν η απορύθμισή του και προσωρινά, όπως φαίνεται, αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε: Οι «άριστες» σχέσεις της Προέδρου με τη δημοτική αρχή, η ανταλλαγή ευχαριστηρίων, ευχών, φιλοφρονήσεων, κ.ά, η οικονομική βοήθεια (όπως ακούγεται) από το Δήμο προς τον Μ.Ο.Σ., τα κομμένα άρθρα και η επιστολές προς τα ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, όλα αυτά δείχνουν μία αλλαγή στη ρότα λειτουργίας του συλλόγου και το γάντζωμά του στο Δήμο, πράγμα που σε άλλες συνθήκες δεν θα ήταν κατακριτέο, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση. Όπως προείπα, τα ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, που ήταν και είναι η φωνή του συλλόγου, φαίνεται να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με αποτέλεσμα το «όργανο προπαγάνδας» της δημοτικής αρχής (που το πληρώνουμε όλοι μας) ο ΔΗΜΟΤΗΣ, να προσπαθεί να «επιβληθεί» στην ενημέρωση των Σερβιωτών. Και άντε αυτοί που ζουν στα Σέρβια, σίγουρα και μπορούν να αμφιβάλλουν για τις «μπαρούφες» των …γραφείων τύπου, αλλά τι γίνεται με τους Σερβιώτες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό;
Αυτό λοιπόν το πραξικόπημα, αγαπητοί φίλοι συνδημότες, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αφήσουμε τον ιστορικό ΜΟΣ να γίνει υποχείριο κανενός τοπικού καίσαρα, γιατί έχει ένα σκοπό να επιτελέσει, όπως το έκανε επιτυχημένα πολλά χρόνια τώρα. Ας αφήσουμε στην άκρη τις κομματικές μας προτιμήσεις, την συμπάθεια ή όχι στη δημοτική αρχή και ας ενωθούμε όλοι οι Σερβιώτες και να αφήσουμε τον Μ.Ο.Σ. …στην ησυχία του. ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.
xinistis

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πέρα για πέρα ''ατυχής'' το σχόλιο σας οτι επι της σημερινής Προεδρου ΜΟΣ οι σχεσεις με τον δήμαρχο είναι οι καλυτερες. Γιατι να μην είναι, οπως πάντοτε ηταν καλες οι σχεσεις ολων των Προέδρων Μ.Ο.Σ με τον εκαστοτε διατελέσαντα δήμαρχο.
Και πως καταλαβες, οτι ο ΔΗΜΟΤΗΣ επιδιωκει να...κλεισει τα Σερβιώτικα Νέα, οταν ο ιδιος ο ΜΟΣ δεν μπορεί να εκδωσει ενα σταθερό φύλλο καθε μήνα!
Μετα, ποιος ενοχλησε τον ΜΟΣ;
Αφού, πάντα ηταν στην ησυχία του και εκανε οτι ηθελε...
Ολα σας λές, είναι οτι επειδή δεν γουστάρεις τον δήμαρχο, θελεις να μας πεις οτι...φταίει αυτός, για οτι γίνεται στον...ΜΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Tον πλούτο πολύ εμίσησαν την δόξαν ουδείς.

Ανώνυμος είπε...

Στη σημερινή γενική συνέλευση του μορφωτικού συλλόγου Σερβίων επιβεβαιώθηκε το είπα ξείπα!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΣ πάει για διάλυση...
Ο κόσμος επαψε να εχει εμπιστοσύνη σε ενα φορέα, που ποτέ ΔΕΝ άφησε στίγμα για την λειτουργικότητά του...
Μετα τα τελευταία γεγονότα του κύρος του...Μ.Ο.Σ
''ετρώθει'' και η αρνητική απήχηση στην κοινή γνώμη είναι δεδομένη. Το τελευταίο προπύργιο συνεπους πολιτιστικής συνεισφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα των Σερβίων,ο ΜΟΣ κατέρρευσε σαν γυαλινος πύργος και ο μύθος του ανήκει στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί οτι το μεγαλύτερο μέρος της κοινης γνώμης είναι ''απογοητευμένο'' απο οσαν εγιναν στον Μ.Ο.Σ
και πλέον η κατασταση είναι Μή αναστρέψιμη.
Αρνητικές θα είναι και οι συνέπειες σε άλλες λειτουργικές υποδομές του Μ.Ο.Σ, ηδη η εφημείδα
''Σερβιώτικα Νέα'' πήρε την...κατιούσα και είναι αμφίβολη η μελλοντική της έκδοση.
Το μόνο φύλλο εφημερίδος που μένει για τα Σέρβια είναι ''Ο ΔΗΜΟΤΗΣ'' του οποίου η έκδοση, χάριν των προσπαθειών του Δημάρχου, θα είναι το μόνο έντυπο μέσο στα Σέρβια, που θα καλύπτει θεματολογικά όλα τα ζητήματα της περιοχής μας...
Ηταν τόσο ''νοσηρή'' η κατασταση εντός του Μ.Ο.Σ που εχουν απογοητευθεί πολλοί και δεν εχουν πλέον διάθεση να παραμείνουν.Για αυτό και παραιτήθηκαν...
Το κακό, πάντως εγινε και η αρνητική απήχηση στον κόσμο υπάρχει.Λένε μερικοί, οτι απο αυτές τι εξελίξεις χαίρεται...ο δήμαρχος!
Γιατί να χαίρεται ο 1ος πολίτης του δήμου, οταν η συνεργασία του με τον ΜΟΣ ήταν άμεμπτη και υποδειγματική... Ανησυχεί και η κοινη γνώμη, αφού βλέπει οτι εφημερίδα Σερβιωτικα Νέα δεν πρόκειται να ξαναεκδοθεί...και ηδη η διακοπή της είναι οριστική!
Ολες οι παλιότερες διοικησεις του Μ.Ο.Σ
ηταν υποδειγματικες στην διοικηση και προσεφεραν πολλα. Οι διοιικησεις επι Παπαγιαννη, Χ''λαζαριδη, Σαβηλωτίδη, Λαζαριώτη ηταν υποδειγματικες...
Ας προσκληθούν αυτοι οι ανθρωποι και να προσφερουν ξανά -εφόσον το επιθυμούν - στην αναστήλωση του ΜΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι να γυρίσουμε στους προέδρους του παρελθόντος.Αυτοί αγαπητέ τελείωσαν.Ότι πρόσφεραν πρόσφεραν.Σωτήρες δεν χρειαζόμαστε στη σημερινή εποχή.

Ανώνυμος είπε...

... ή χριστεπώνυμες και παπαδίστικες ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Όχι τίποτε άλλο, αλλά μου άρεσε το ύφος, έτσι το κλέβω :) από τα σχόλια του aivreS (σε σχετική με τον ΜΟΣ ανάρτηση) και το αναδημοσιεύω:
"ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ,Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ:
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΟΙ GOLDEN CHRISTIANS ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ, ΕΚΕΙΝΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΥ:
-ΜΑΖΕΥΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΑΠΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ Ο ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ "ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ" ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ "ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ",
-ΜΑΖΕΥΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ,
-ΜΑΖΕΥΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,
ΒΓΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΙΟΝ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?) ΚΑΙ ΑΠΛΩΣΑΝ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΣ, ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ "ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ" ΤΟΥ ΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΑΤΡΙΑ" ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ, ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ.
ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ, ΠΛΕΟΝ, ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ, ΚΑΤ' ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΤΗ", ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΑΠΛΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ, ΠΛΕΟΝ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ.
ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΕΡΒΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΟΙ GOLDEN ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ." Ανώνυμο 08/05

Ανώνυμος είπε...

Σιγα το υφος του και εσεις του ιστολογιου το..υιοθετησατε.Να ξυπνησουν τα Σερβια, ερχεται η δευτέρα παρουσία!!Κακως το αναδημοσιευσατε αυτο το κακογουστο σχόλιο ενός, που δεν ξερει που ειναι τα Σερβια.Και κανει εκκληση να ξυπνήσουμε... Μιλαει για ολους εκτος απο τον εαυτό του... Με σαχλαμάρες δεν πάει ο τόπος μπροστα..

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Πιθανόν να έχεις δίκιο, αλλά δεν παύει να είναι μία άποψη (τραβηγμένη βέβαια)