Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το αποτέλεσμα των εκλογών

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων ευχαριστεί τους Έλληνες πολίτες για την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή του πρώτου Πράσινου Έλληνα ευρωβουλευτή, ο οποίος θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο, κοντά στους υπόλοιπους Πράσινους από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Στις ευρωεκλογές οι Πράσινοι παρουσίασαν εντυπωσιακή άνοδο στην Ευρώπη. Οι ευρωπαίοι πολίτες στήριξαν τις θέσεις και προτάσεις των Πράσινων για στροφή στην οικονομία που θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα την οικονομική και περιβαλλοντική κρίση, για περισσότερη κοινωνική αλληλεγγύη, για εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης με σεβασμό στους πολίτες. Η ενισχυμένη δύναμη των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο θα συμβάλλει στην προώθηση λύσεων, με τη δοκιμασμένη πολιτική των ευρύτερων συνθέσεων και συνεργασιών.
Επιδιώκουμε ένα ευρύ διάλογο με την κοινωνία. Δεν θέλουμε μονολόγους. αλλά συμμετοχή και διαβούλευση. Η συμμετοχή των πολιτών θα μας καταστήσει και καλύτερους εκπροσώπους για τα προβλήματα που μας αφορούν όλους, τα προβλήματα βιωσιμότητας και αλληλεγγύης, για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν τους στόχους τους, αυτόν της εκλογής Έλληνα Πράσινου ευρωβουλευτή για πρώτη φορά στην ιστορία του οικολογικού κινήματος στη χώρα μας και τον προσανατολισμό της πολιτικής συζήτησης σε πράσινες κατευθύνσεις. Σημειώνουμε, όμως, ότι τα θέματα της Ευρώπης, που αυτά θα διαχειριστούν όσοι εκλέχτηκαν ευρωβουλευτές, ήταν ο μεγάλος απών κατά την προεκλογική περίοδο στη χώρα μας.
Ειδικά το κόμμα μας βρέθηκε στο στόχαστρο συχνά με μεθόδους ασύμβατες με το δημοκρατικό διάλογο, κυρίως για θέματα εξωτερικής πολιτικής, και δικαιωμάτων.
Από την αρχή τονίσαμε πως σε μια εποχή που η οικολογική κρίση επιβάλλει στενή συνεργασία κάθε χώρας με τους άμεσους γείτονές της, είναι επικίνδυνο να μετατρέπεται μια εκλογική αναμέτρηση σε διαγωνισμό εθνικής πλειοδοσίας. Κάθε εθνικισμός αποτελεί σήμερα πρώτα απ' όλα απειλή για τη δική του χώρα.
Η σιωπή όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις επιθέσεις αυτές, με την τιμητική εξαίρεση του κου Μάνου, οδήγησε τελικά το ΛΑΟΣ στη θέση του κριτή του πατριωτισμού των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων. Κάτι που ασφαλώς ευνοεί το συγκεκριμένο κόμμα, όχι όμως τη δημοκρατία ούτε και τα συμφέροντα τις χώρας μας.
Τέλος ευχόμαστε καλή δύναμη στον Ευρωβουλευτή μας Μιχάλη Τρεμόπουλο, που θα μας εκπροσωπήσει επάξια, ως ο αγωνιστής που πάντα υπήρξε, και χαιρόμαστε μαζί του. Από την πλευρά μας θα αξιοποιήσουμε την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο για τη συνολική προώθηση των πράσινων λύσεων στην Ευρώπη, αλλά για την ανάδειξη και στήριξη θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος.
Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο, αλλά πόδια έχουμε και θα τον περπατήσουμε.
Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που μας στήριξαν και να δικαιώσουμε την ψήφο τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: