Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

"ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ": 6 ΚΑΙ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Στις 6 Δεκέμβρη κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ταυτόχρονα κλείνει ένας χρόνος από την εξέγερση δεκάδων χιλιάδων νεολαίων που έκφρασαν την διαμαρτυρία και την οργή τους όχι μόνο για τη δολοφονία του συμμαθητή μας αλλά και για τη καταπίεση που βιώνουμε καθημερινά, για το αβέβαιο μέλλον που μας περιμένει. Ο καλύτερος τρόποι: για να τιμήσουμε τη «μαύρη» αυτή επέτειο είναι με μαζικούς και δυναμικούς αγώνες που θα αναδεικνύουν τα αιτήματα μας τα οποία παραμένουν ανικανοποίητα.
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και τη μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη, όλες οι αιτίες που προκάλεσαν την τραγωδία και τον ξεσηκωμό, παραμένουν εδώ: κρίση, γιγάντωση της επισφάλειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αστυνομοκρατία, στοχοποίηση της νεολαίας.
Ένα χρόνο μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να μην ξαναϋπάρξει άλλος Κορκονέας. Αντιθέτως, όχι μόνο είναι σε πλήρη λειτουργία ο μηχανισμός που γεννάει τους αστυνομικούς-πιστολέρο, αλλά και μεθοδεύεται η «επιεικής» δικαστική μεταχείριση των δολοφόνων, με πρώτο βήμα την προκλητική μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα.
Ένα χρόνο μετά, όλοι πρέπει να βγούμε και πάλι στους δρόμους για να διαδηλώσουμε όχι μόνο για τον Αλέξη, αλλά και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της λιτότητας της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, του αντεργατικού προϋπολογισμού, της περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών, του ρατσισμού.
Ένα χρόνο μετά επιμένουμε: η εξέγερση ήταν, είναι, και θα παραμείνει δίκαιη!
Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων και λέμε όχι στην αστυνομοκρατία. Παλεύουμε για Δημόσια και πραγματικά Δωρεάν Παιδεία, για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Για τους εργαζόμενους γονείς και καθηγητές (αλλά και για τους μαθητές, φοιτητές και τη νεολαία ως αυριανούς εργαζόμενους) διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!


• ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ
• ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
(ΜΑΤ, «Δ», ΚΤΛ)
• ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ:
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11
12 μ.μ. κ. ΠΛΑΤΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ 15μελοί ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/11 12 μ.μ. κ. ΠΛΑΤΕΙΑ

Ένα χρόνο μετά, και αυτός ο Δεκέμβρης θα είναι του Αλέξη!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: