Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ολιγόωρη κατάληψη στο Δημαρχείο Κοζάνης

Ολιγόωρη κατάληψη στο δημαρχείο Κοζάνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις των τελευταίων ημερών πραγματοποιήθηκε από τις 11:00 - 17:00.
Η ανακοίνωση της συνέλευσης κατάληψης του δημαρχείου Κοζάνης έχει ως εξής:

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ

Πέρυσι η ελληνική δημοκρατία δολοφόνησε εν ψυχρώ ένα 16χρονο παιδί. Φέτος “δακρύζει” για το περιστατικό και προσπαθεί να πείσει ότι λυπάται. Ο ίδιος ο θύτης δηλαδή αυτοαθωώνεται και προβάλλει μάλιστα τον εαυτό του όχι μόνο ως εγγυητή της διαφύλαξης της μνήμης του Αλέξανδρου, αλλά και ως εξουσιοδοτημένο εκφραστή του κοινού αισθήματος. Χαράσσει το όριο στην γραμμή της “νομιμότητας” -που η ίδια φυσικά μετατοπίζει καθημερινά όπως την βολεύει: καθάροντας τα εγκλήματά της, κουκουλώνοντας οικονομικά σκάνδαλα, εξοπλίζοντας τον φονικό κατασταλτικό και δικαστικό της μηχανισμό, διασπέρνοντας ψευδείς ειδήσεις και φυτεύοντας τον φόβο στα μυαλά μας. Επαναλαμβάνει επίμονα και διαχέει τον λόγο της μέχρι να καταφέρει να κάνει και τον τελευταίο υπήκοο να σκέφτεται, να μιλάει και να συμπεριφέρεται όπως του υπαγορεύει η ίδια.
Γι΄ αυτό έχει επιδοθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον όλων όσων αντιστέκονται και τολμούν να ορθώνουν το ανάστημά τους εναντίον της. Καπηλεύεται μάλιστα την μνήμη του Αλέξανδρου, επιχειρώντας να επιβάλλει την απόλυτη κυριαρχία της –χουντικής έμπνευσης παρά το σοσιαλδημοκρατικό προσωπείο της. Η προπαγάνδα των τελευταίων εβδομάδων αναφορικά με το δόγμα της “μηδενικής ανοχής” είναι απλά η συνέχεια της οργανωμένης επίθεσης εναντίον φυσικών προσώπων και πολιτικών χώρων που δεν την προσκυνούν.
Το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 5μμ κρατικές τρομοκρατικές ομάδες (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κλπ) εισέβαλλαν στο αυτοοργανωμένο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι. Τα 21 άτομα που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στο χώρο οδηγήθηκαν βίαια στην ΓΑΔΑ και στα πλαίσια μιας προσπάθειας δημιουργίας κλίματος τρομοϋστερίας και εντυπώσεων, κατηγορούνται για ένα κακούργημα (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης) και ένα πλημμέλημα (προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών). Ένας εξ αυτών βαρύνεται επιπλέον με εξύβριση λόγω και έργω. Αντανακλαστικά δεκάδες άτομα από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν και κατέλαβαν το δημαρχείο Κερατσινιού στεκούμενοι αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συντρόφους τους. Στη συνέχεια πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο κατειλημμένο δημαρχείο κ συνέλαβαν τα 41 άτομα τα οποία κατηγορούνται για 6 πλημμελήματα.
Συνολικά το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα γίνανε 162 προσαγωγές 74 εκ των οποίων είναι συλλήψεις. Το ίδιο βράδυ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται άρση του ασύλου όταν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο ΑΠΘ και συνέλαβαν 7 άτομα που διέπρατταν το αδίκημα να κάθονται στον προαύλιο χώρο.
Την επόμενη μερα, όπως και κάθε μέρα, η ΕΛΑΣ δείχνει το ανθρώπινο και δημοκρατικό της πρόσωπο. Συγκεκριμένα στην Αθήνα η ομάδα Δ σε μια προσπάθεια να ”προστατεύσει” τους πολίτες επιτίθεται απροκάλυπτα σε μπλοκ του ΕΕΚ και παρασέρνει όποιον βρεθεί μπροστά της με αποτέλεσμα μια γυναίκα βαριά τραυματισμένη. Παράλληλα το στέκι μεταναστών δέχεται επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ με ρήψη δακρυγόνων. Ο απολογισμός των συλλήψεων ανέρχεται στους 25. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη η πορεία χτυπήθηκε με χημικά με αποτέλεσμα να διασπαστεί ο κόσμος και να εγκλωβιστούν κομμάτια της πορείας κοντά στο Υπουργείο Μακεδονίας. Από τις 300 περίπου προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν πρόεκυψαν 4 συλλήψεις. Στα Γιάννενα εισβάλουν μπάτσοι παραβιάζοντας την είσοδο του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου και έκαναν εξακρίβωση στοιχείων στα άτομα που βρισκόταν στο χώρο.
Η βίαιη εισβολή των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ σε πολιτικούς χώρους, οι προληπτικές προσαγωγές-συλλήψεις, η άρση του ασύλου αποτελούν την πιο ξεκάθαρη απόδειξη του ζοφερού μέλλοντος που μας επιφυλάσσει το κράτος. Η κρατική τρομοκρατία, με την επιχείρηση των δυνάμεων της αστυνομίας εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, τις βίαιες προσαγωγές-συλλήψεις των συντρόφων και συντροφισσών μας ξεδιπλώθηκε σε πλήρη ανάπτυξη. Η δίωξη όσων αντιστέκονται έμπρακτα στην πραγματικότητα αποκαλύπτει το φασιστικό τους πρόσωπο πίσω από το σοσιαλδημοκρατικό τους προσωπείο. Η σχεδόν βέβαιη ενεργοποίηση μάλιστα του αντιτρομοκρατικού νόμου για τους συλληφθέντες δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο για παρερμηνείες: η χούντα δεν τελείωσε το 73...
Οι δεκάδες κρατικές δολοφονίες –όπως και αυτή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου- θα πρέπει να τυλίγονται με ένα πέπλο σιωπής... Όποιος και όποια αντισταθεί θα διώκεται βίαια και ανελέητα...
Γι αυτο…
Καταλαμβάνουμε το δημαρχείο της πόλης
Αντιστεκόμαστε στο χυδαίο κρατικό μηχανισμό που με την τόσο επιδέξια τρομολαγνεία του στοχοποιει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο
Απαντάμε στην κτηνώδη καταστολή των ορδών του Χρυσοχοΐδη
Όποιος επικροτεί τα όσα συμβαίνουν έχει σαφώς επιλέξει στρατόπεδο και θα μας βρει απέναντί του.
Όποιος νομίζει ότι δεν τον αφορούν και πιστεύει ότι μπορεί να παραμένει αδρανής έχει αφήσει τις ζωές ολονών μας αλλά και την ίδια την δικιά του ζωή έρμαιο στα χέρια δολοφόνων.
Όποιος πείθεται από την κρατική προπαγάνδα και αναμασά τον λόγο της κυριαρχίας, θα σκέφτεται και θα ζει για πάντα ως κυριαρχούμενος και υποτελής
Κι όποιος σφαλίσει τα μάτια στην επίθεση που εξαπολύεται εναντίον κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου αγωνιστή, θα ξυπνήσει μια μέρα σε έναν κόσμο ματοβαμμένο και έρημο.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
7/12/2009 από το kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: