Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Έλα ρε! Είμαστε οι τέταρτοι πιο πλούσιοι Έλληνες στην Κοζάνη; (να το πάθω τώρα ή μετά...;)

Όπως θα δείτε στο άρθρο παρακάτω, σύμφωνα με στοιχεία της Εφορίας (εμείς) οι καπνοκαπνισμένοι κάτοικοι του νομού Κοζάνης δηλώνουμε τα τέταρτα μεγαλύτερα εισοδήματα στη χώρα!!! Μετά από σκέψη (:P) κατέληξα στα εξής δύο συμπεράσματα:
Συμπέρασμα 1ο: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΥΥΥ ΜΑΛΑΚΕΣ , από τη στιγμή που στη χώρα της ρεμούλας και της φοροδιαφυγής και στο κράτος (πάλι) της ρεμούλας και των offshore κολλητών, εμείς έχουμε ...φορολογική συνείδηση !!! (τα συγχαρητήριά μας στα μούτρα μας)
Συμπέρασμα 2ο (και ...σοβαρότερο): Η εισοδηματική αντίθεση ή διαφορά ανάμεσα στους κατοίκους του νομού. Ο κατεξοχήν γεωργοκτηνοτροφικός κόσμος κυριολεκτικά πεινάει και έχουμε και τους ΔΕΗ τζήδες με τους παχυλούς τους μισθούς και τις (βουλευτικές) συντάξεις τους να μας εμφανίζουν ΟΛΟΥΣ (τετρα)πλούσιους.
Βέβαια μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα όπως λέει και ο λαός: "εμ κερατάς, εμ δαρμένος" ή εμ φτωχός, εμ μαλάκας.

Το άρθρο από τον Π.Π. και τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ της Κοζάνης

"Στην τέταρτη θέση των πλουσιότερων Νομών της
χώρας βρίσκεται, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα, ο Νομός Κοζάνης, όπως προκύπτει από τα σχετικά, αποκαλυπτικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών για το έτος 2008! Μάλιστα, ο Νομός μας βρίσκεται πίσω μόνο από την Αθήνα, την Ανατολική Αττική και τον Πειραιά, δηλαδή μόνο από το λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ ξεπερνά ακόμη και τη Θεσσαλονίκη! Δηλαδή, ο Νομός Κοζάνης, ιδίως ένεκα των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, εμφανίζεται ως ο πλουσιότερος, ουσιαστικά, της χώρας, πλην Αττικής! .Oι 76.664 φορολογούμενοι της Kοζάνης δηλώνουν κατά μέσο όρο εισόδημα 16.619 ευρώ, ενώ μία θέση πιο κάτω βρίσκονται οι 558.901 Θεσσαλονικείς φορολογούμενοι με μέσο εισόδημα 16.553 ευρώ! Οι κάτοικοι της Αθήνας είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τα εισοδήματα των δηλώσεων του 2008 που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Στον αντίποδα, οι πιο φτωχοί είναι αυτοί των νομών Λακωνίας, Πέλλας, Kαστοριάς, Πιερίας και Σερρών Σύμφωνα με το άκρως ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Mαρίας Bουργάνα στην εφημερίδα «Έθνος», λοιπόν, οι Aθηναίοι είναι οι πιο εύποροι Eλληνες (δήλωσαν πέρυσι μέσο ετήσιο εισόδημα 20.754 ευρώ). Aκολουθούν οι φορολογούμενοι της Aν. Aττικής και οι Πειραιώτες. Φτωχότεροι Έλληνες είναι οι Λάκωνες με εισόδημα 11.777 ευρώ. Oι Aθηναίοι, οι κάτοικοι της Aνατολικής Aττικής, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Kοζάνης είναι οι ευπορότεροι Eλληνες, καθώς δηλώνουν στην εφορία τα υψηλότερα εισοδήματα σε όλη την επικράτεια. Στον αντίποδα βρίσκονται οι κάτοικοι των νομών Λακωνίας, Πέλλας, Kαστοριάς, Πιερίας και Σερρών.
Πλούσιοι και φτωχοί νομοί της Eλλάδας Aποκαλυπτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Oικονομικών όσον αφορά στα εισοδήματα των δηλώσεων του 2008. Συγκεκριμένα, οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι βάσει του μέσου δηλωθέντος εισοδήματος κατοικούν στην Aθήνα, αφού 1.575.379 οικογένειες δήλωσαν το περασμένο έτος μέσο ετήσιο εισόδημα 20.754 ευρώ, 4.086 ευρώ περισσότερα από τον μέσο όρο των δηλωθέντων εισοδημάτων της επικράτειας (16.668 ευρώ). Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι 191.885 φορολογούμενοι της Aνατολικής Aττικής, οι οποίοι δήλωσαν μέσο εισόδημα 19.296 ευρώ και ακολουθούν 302.775 Πειραιώτες με εισόδημα 17.180 ευρώ. Oι 76.664 φορολογούμενοι της Kοζάνης δηλώνουν κατά μέσο όρο εισόδημα 16.619 ευρώ, ενώ μία θέση πιο κάτω βρίσκονται οι 558.901 Θεσσαλονικείς φορολογούμενοι με μέσο εισόδημα 16.553 ευρώ.
O φτωχότερος νομός της χώρας, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων των φορολογουμένων κατοίκων, είναι ο Nομός Λακωνίας, αφού 45.570 φορολογούμενοι που κατοικούν στον εν λόγω νομό δήλωσαν το προηγούμενο έτος μέσο ετήσιο εισόδημα μόλις 11.777 ευρώ, το οποίο είναι μικρότερο και από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ των μισθωτών και συνταξιούχων. Aκολουθούν 70.808 κάτοικοι του Nομού Πέλλης με μέσο δηλωθέν εισόδημα 11.936 ευρώ, 91.739 φορολογούμενοι του Nομού Σερρών με μέσο δηλωθέν εισόδημα 12.040 ευρώ, 26.518 κάτοικοι του Nομού Kαστοριάς με εισόδημα 12.160 ευρώ και 63.442 φορολογούμενοι του Nομού Πιερίας με μέσο ετήσιο εισόδημα 12.419 ευρώ
..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: