Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Καλά οι Λαρισαίοι, εμείς τί κάνουμε;

Τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει επιβαρυνθεί και υποστεί ζημιές λόγω της εκτροπής της κυκλοφορίας μετά το κλείσιμο των Τεμπών, ζητούν νομαρχία Λάρισας, δήμοι και φορείς του νομού.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία της Νομαρχίας, οι φορείς του νομού, κάλεσαν την Κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Υποδομών να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν πριν από τρεις μήνες, όταν τα Τέμπη έκλεισαν και έκοψαν το νομό στα δύο.
Νομάρχης, δήμαρχοι και άλλοι φορείς τόνισαν με έμφαση ότι μέχρι σήμερα ο νομός «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ» για τα Τέμπη, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το γεγονός.
Παράλληλα, κατέληξαν σε κοινό Υπόμνημα προς την κυβέρνηση, -το οποίο θα κοινοποιήσουν και στους βουλευτές του νομού- με το οποίο ζητούν συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και συνάντηση με τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα για να αποφασιστούν άμεσες λύσεις.
Συνολικά, ο νομός Λάρισας ζητά ένα ποσό 9,4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επισκευαστούν οι νομαρχιακοί δρόμοι που χρησιμοποιήθηκαν ως εναλλακτικοί, για να εξυπηρετήσουν την εθνική κυκλοφορία. Επί πλέον, ζητείται να αποφασιστεί ειδικό πακέτο μέτρων για την αποζημίωση επιχειρήσεων του νομού που κινδυνεύουν με αφανισμό, λόγω των Τεμπών.
Η σύσκεψη παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που δόθηκε πρόσφατα για οδικά έργα πρέπει να διοχετευθεί κατά κύριο λόγο στους άξονες που καταστράφηκαν λόγω της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.

από το TVXS

2 σχόλια:

Delino είπε...

Εμείς ως συνήθως ακολουθούμε τη μοίρα μας.
Μόλις έρθει ο άλλος χειμώνας θα το θυμηθούμε!

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Γιατί το καλοκαίρι οι λακούβες κλεινουν απο τα χόρτα ε;