Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

καιρό είχα να διαβάσω τέτοια μ@λ@κία...

από τη στήλη ΓΝΩΜΗ της (κατά τα άλλα αγαπημένης) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κυνηγημένοι οι κυνηγοί
Οι κυνηγοί πάντα ένιωθαν κυνηγημένοι σε αυτόν τον τόπο. Τους κυνηγά όλους μία πολύ άδικη εικόνα: Αυτή του αιμοβόρου που λαχταρά να σκοτώσει ό,τι κινείται προκειμένου να το περιφέρει ως λάφυρο δεξιά και αριστερά και στο τέλος να το ψήσει και να το φάει.
Κι όμως, δεν είναι αυτοί οι κυνηγοί του 21ου αιώνα στην Ελλάδα. Νοιάζονται πολύ περισσότερο από πολλούς, δήθεν ευαίσθητους, για το περιβάλλον και για την πανίδα. Έχουν οργανωθεί σε συλλόγους και εκτός από τις κυνηγετικές εξορμήσεις ασχολούνται πραγματικά με το περιβάλλον.
Όταν έγινε το πρώτο μεγάλο... κραχ στην Κορώνεια και πέθαναν εκατοντάδες αργυροπελεκάνοι και άλλα πτηνά, ήταν εκεί, μαζί με οικολογικές οργανώσεις, σοκαρισμένοι από το θέαμα. Όταν πέφτουν χιόνια και παγετοί, τρέχουν σε υδροβιότοπους ρίχνοντας τροφή για τα σπάνια πτηνά.
Έχουν αναπτύξει θηροφύλακες για να σταματήσουν το έργο των λαθροκυνηγών και πραγματοποιούν δεκάδες ημερίδες με θέματα περιβάλλοντος.
Για αυτούς το κυνήγι είναι άθλημα που γεννήθηκε από την ανάγκη του ανθρώπου να χορτάσει το στομάχι του αλλά και την ψυχή του και εξελίχτηκε στο πέρασμα των αιώνων.
Για όλους αυτούς τους λόγους (αλλά και για πολλούς άλλους, όπως η συμβολή τους στην ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς, όπως είναι γνωστό, το κυνήγι είναι ένα ακριβό άθλημα), οι κυνηγοί θεωρούν εντελώς άδικη την πρόθεση της κ. Μπιρμπίλη να απαγορεύσει το κυνήγι ή να μειώσει την κυνηγετική περίοδο.               Απρ 14, 2010

Τιιιιιι λέεεειιιι

Για εμάς που βλέπουμε καθημερινά της "δράση" τους και είμαστε πεπεισμένοι για την οικολογική τους συνείδηση, ο ...μη υπογράφων το παραπάνω κείμενο, απλά δεν ξέρει τί του γίνεται, ή κάνει ανταπόκριση από ... άλλο πλανήτη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: