Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τ Α Φ Ο Π Λ Α Κ Α ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ O «ΚΑΛΛΟΚΡΑΤΗΣ»

* άσχετο αλλά αποδεικνύει την ευχάριστη αισθητική των συνενώσεων

Ένα «αισιόδοξο» σχόλιο για τα Σέρβια με αφορμή τη δημοσίευση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», που μάλλον «ΚΑΛΛΟΚΡΑΤΗ» θα έπρεπε να τον ονομάσουμε, μιας και κάποιοι κρατάνε σφιχτά τον …κάλο που έχουν (πιθανόν) στον εγκέφαλο.

Πέντε τελικά οι Δήμοι στο νομό μας, σύμφωνα με το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», που εισηγήθηκε χθες ο υπουργός εσωτερικών. Ανεξάρτητος (ως έχει δηλαδή) ο δήμος Βελβεντού. Επιασαν τόπο λοιπόν οι κινητοποιήσεις, του λαού και του Δημάρχου Βελβεντού, για να παραμείνει αυτόνομος και εκτός μεταρρύθμισης ο δήμος τους. Και πράγματι το αξίζουν, γιατί όλα αυτά τα χρόνια απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν με επιτυχία και είμαι σίγουρος, ότι και από δω και πέρα, παρ’ όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν, λόγω του ότι θα είναι μικρός δήμος, θα τα καταφέρουν και πάλι. Αυτά για τους Βελβεντινούς που έκαναν –κατά τη γνώμη μου- το καλύτερο για τον τόπο τους και ΜΠΡΑΒΟ τους.
Όσον αφορά τώρα εμάς … «άκραν του τάφου σιωπή» … σα να μη μας αφορούσε ή δε μας συνέφερε η ένταξη του Βελβεντού στο νέο διευρυμένο δήμο Σερβίων. Συνεχίζουμε τη …μακαριότητά μας, επαναπαυόμενοι στα «λάφυρά» μας και αναφέρομαι βέβαια στο δήμο Καμβουνίων και την κοινότητα Λιβαδερού. Μέχρι εκεί λοιπόν ήταν οι φιλοδοξίες μας; Kαι για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω καμιά πρόθεση να μειώσω τους δύο παραπάνω ΟΤΑ.
Αναρωτιέμαι και προσπαθώ να βρω ένα λόγο, για τον οποίο δεν θα ήταν για μας συμφέρουσα η ένταξη του Βελβεντού στο νέο δήμο Σερβίων και ειλικρινά δε βρίσκω κάτι το αρνητικό. Από την άλλη, θεωρώ ότι μόνο θετικό αντίκτυπο θα είχε για τον τόπο μας μια τέτοια εξέλιξη.
ΟΝΕΙΡΟ θα έπρεπε να ήταν για μας η δημιουργία ενός παραλίμνιου δήμου, που θα συμπεριελάμβανε το Βελβεντό και την Αιανή. Ένας πραγματικά πανίσχυρος δήμος με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκε αυτή η πρόταση, αλλά ακούστηκε τόσο «χαμηλόφωνα», σα να μη την πιστεύαμε ή σα να μη τη θέλαμε κατά βάθος. Έτσι με τα πρώτα «τσιγκλίματα» από τους άλλους δύο …συμβαλλόμενους η πρόταση απλά …χάθηκε(!)
Ήταν μια ευκαιρία για μας και την αφήσαμε να περάσει, χωρίς ούτε καν να προσπαθήσουμε γι’ αυτή, έτσι όταν δεν παλεύεις για κάτι παίρνεις τα …. (συγκρατήσουυυ) απαραίτητα.
Το αποτέλεσμα: Ένας νέος (!!!) δήμος Σερβίων με οικονομική κατάσταση που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τη γενική οικονομική μαυρίλα του κράτους μας, μέσα σε μια οικονομική κρίση, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Και (ακόμη πιο) μέσα σε όλα αυτά θα προστεθούν και τα … οικονομικά των Καμβουνίων (αλήθεια χθες δεν ήταν που κόψαν το ρεύμα στο δημαρχείο, λόγω οφειλής) και του Λιβαδερού (…).
Τι άλλο θα μπορούσε να μας τύχει αλήθεια;
Κάποιος να κλείσει την πόρτα … την ταφόπλακα εννοώ

2 σχόλια:

Delino είπε...

Γιατί μήπως άνοιξε καμιά συζήτηση στο δήμο Σερβίων για το μέλλον της περιοχής;
Αυτοί περίμεναν να βγει το φαΐ απ το φούρνο ...

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

..και τελικά τό'καψαν !