Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

εκδήλωση μνήμης για τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη

Τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, τίμησε χθες βράδυ πολύς κόσμος, σε εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε, ένα χρόνο από τον θάνατό του, ο όμιλος προβληματισμού «Αριστερά Σήμερα» (ΑΡ.ΣΗ.).
Ο ευρωβουλευτής και βουλευτής του Συνασπισμού, οικονομολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, συνδέθηκε με όλα τα ανανεωτικά ρεύματα της πολιτικής, ανακάλυψε πρώιμα την οικολογία, υπήρξε πάντα ένθερμος υποστηρικτής της ομοσπονδιακής Ευρώπης.
Στη χθεσινή εκδήλωση του ΑΡ.ΣΗ., όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι «η απώλειά του γίνεται ακόμα εντονότερη το τελευταίο κρίσιμο διάστημα».
«Έφυγε σε πολύ δύσκολη στιγμή, την ώρα που η ανανεωτική αριστερά πρέπει να δίνει μάχες χωρίς να κλείνεται στις ασφαλείς απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών», είπε ο βουλευτής του Συνασπισμού Φώτης Κουβέλης.



«Ο Μιχάλης μπόλιασε την αριστερά με το ρεύμα της οικολογίας, ως πεδίο συγκρούσεων για μια νέου τύπου ανάπτυξη. Υπήρξε ο συνεπής ευρωπαϊστής πολιτικός, που πρώτος ανέδειξε τη σημασία της εθνικής δράσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», συνέχισε ο κ. Κουβέλης.
«Υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του κοινωνικού κράτους και του προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Μισούσε τον, πλήρη ιδεοληψιών, ξύλινο λόγο χωρίς προτάσεις και απεχθανόταν τον δογματισμό. Δεν έβαλε ποτέ νερό στο κρασί του και δεν δίστασε να συγκρουστεί με πλειοψηφίες στο κόμμα του. Ήταν κόντρα στα εικονίσματα της αριστεράς και του σταλινισμού», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.



Στο όραμά του προς μια Ευρώπη της οικολογίας, τις κρίσεις του περί «φτηνής και ακριβής ανάπτυξης» και τις καίριες προτάσεις του στην Κομισιόν, αναφέρθηκε στην ομιλία της, η Μαρία Βασιλάκου, προεδρεύουσα της κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων στη Βουλή της Βιέννης.



Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για το «δέος» που της προκαλούσε στα νεανικά της χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, ο διανοούμενος αριστερός Μιχάλης Παπαγιαννάκης, με τον οποίο γνωρίστηκε καλά, τα χρόνια που η ίδια ήταν επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



«Ήταν ο μόνος ευρωβουλευτής με τον οποίο δεν βρέθηκα αντιμέτωπη», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου. «Σε λίγα χρόνια, το «green» θα είναι της μόδας, ευκολοφόρετο, αλλά δεν υπάρχει οικολογία χωρίς ισχυρή οικονομική τεκμηρίωση», έλεγε ο Μ. Παπαγιαννάκης και ήταν από τους ελάχιστους που μίλαγε με συγκεκριμένο τρόπο για τα ζητήματα, είπε η κ. Διαμαντοπούλου.



Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο Λεωνίδας Κύρκος, βουλευτές, πανεπιστημιακοί , εκπρόσωποι του Συνασπισμού, η σύζυγος του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, Λιλή, ο γιος του Λευτέρης, και πολλοί φίλοι του.

από το THE INSIDER

Δεν υπάρχουν σχόλια: