Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

53 δισ. ευρώ για τους τραπεζίτες. Εξαθλίωση για τους πολίτες. Λεφτά υπάρχουν

Και όμως λεφτά υπάρχουν. Για τους τραπεζίτες, όχι για τους πολίτες.
Το πακέτο στήριξης των τραπεζών ήταν 28 δισ. ευρώ. Επί μικρού Βούδα είχαν χρησιμοποιηθεί τα 11 δισ. Με την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση δόθηκαν τα υπόλοιπα 17 και με ένα εξτραδάκι 15 δισ. ευρώ, που τους έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα, το πακέτο στήριξης των Τραπεζών έφτασε στα 43 δισ. ευρώ!!! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για τους τραπεζίτες.
Και μην ξεχνάμε και τα 10 δισ. ευρώ που θα μπουν στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ταμείο στήριξης τραπεζών) που οραματίστηκε και κάνει πράξη μέσα στην εβδομάδα η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση.
Συνολικά δηλαδή 53 δισ. ευρώ για τις τράπεζες όταν όλο το πακέτο έως το 2014, των αιματηρών μέτρων του κατοχικού μνημονίου που υπέγραψε και πραγματοποιεί η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση φθάνει τα 30 δισ.

Με λίγα λόγια, δύο φορές όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού, για να σωθούν τα υπερκέρδη των μετόχων των τραπεζών.

Και εγώ ο ηλίθιος ρωτάω: Γιατί πρέπει να πληρώσει ο ελληνικός λαός την ρευστότητα των τραπεζών; Όταν οι μέτοχοι των τραπεζών είχαν τεράστια κέρδη μαζί τα τρώγαμε; Δεν πρέπει τώρα οι μεγαλομέτοχοι να βάλουν κάνα ευρουλάκι;

Δύο τουλάχιστον τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δεν πήραν χρήματα από το πακέτο στήριξης.

Οι υπόλοιπες τράπεζες που έχουν πρόβλημα ρευστότητας γιατί δεν κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά ζητούν από τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους να τους πληρώσουν;

Γιατί παίρνουν τους μισθούς των νέων και τις συντάξεις από τις γριούλες για να έχουν ρευστότητα;

Με σημερινές τιμές το ελληνικό κράτος με 14 δισ.μπορεί να αγοράσει το 100% των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών.

Μπορεί να γίνει κάτι πιο απλό. Το ελληνικό κράτος να αγοράσει το 50,1% της Εθνικής με λιγότερο από 3 δισ. ευρώ και μαζί με το ταχυδρομικό ταμιευτήριο και την αγροτική τράπεζα να ρίξει φθηνό χρήμα στην αγορά με 2 και 3%. Έτσι κι αλλιώς οι τράπεζες δανείζονται με 1% περίπου από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Και όχι μόνο αυτό, θα έχει και κέρδη από την διαχείριση.

Έτσι και φθηνό χρήμα θα πέσει στην αγορά, και ο κόσμος θα κινηθεί, και περικοπές στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους δεν χρειάζεται να γίνουν. Και θα μείνουν και τα 50 δισ. ευρώ.

Παράλογο;;; Δεν απαντάει, άρα λογικό…

Ταυτόχρονα, όμως, η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί μισθούς, συντάξεις και υγεία. Αλλά για τις τράπεζες… όλα τα λεφτά λουλούδια!!!

ΜΠΡΑΒΟ…

Τελικά έχετε πολύ θράσος όλοι εσείς του κυβερνητικού συστήματος διαχρονικά. Και φάγατε τα λεφτά από τα ταμεία, και καταστρέψατε τη χώρα και εμείς δε θα πάρουμε σύνταξη και θα σας πληρώνουμε και τις παχυλές συντάξεις σε όλους εσάς που μας κάνετε και νοιώθουμε ντροπή που είμαστε Έλληνες… Γενιά του Πολυτεχνείου, γενιά της αρπαχτής, εκμεταλλευτές ψυχών και ονείρων, υπάλληλοι σε διατεταγμένοι υπηρεσία, ανήθικοι σαλτιμπάγκοι.

Σα δε ντρεπόσαστε λίγο. Και φάγατε τα λεφτά των ταμείων τόσα χρόνια που ήταν άτοκα και τα εκμεταλλεύονταν οι τράπεζες, και τα ρίξατε στο χρηματιστήριο το 1999 για να πλουτίσετε κάποιοι, και τα κάνατε δομημένα ομόλογα και ζητάτε και το λογαριασμό από εμάς.

Γιατί δε ζητάτε από τις διοικήσεις των ταμείων και από τους υπουργούς να φέρουν πίσω τα χρήματα που έπαιξαν στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα;

Αλήθεια γιατί οι πρώην βουλευτές να παίρνουν και την επαγγελματική και τη βουλευτική σύνταξη; Γιατί οι νυν βουλευτές να παίρνουν και την επαγγελματική σύνταξη και τη βουλευτική αποζημίωση; Γιατί να πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές; Όταν λείπουν από τη βουλή και τα νομοσχέδια ψηφίζονται με 5 και 7 βουλευτές έχει περικοπές ο μισθός τους;

Για ένα είμαι σίγουρος. Σύνταξη δε θα πάρει η γενιά μου, για αυτό δε θα αγχωθώ με το νέο ασφαλιστικό.

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα…

Το ερώτημα τελικά δεν είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Το ερώτημα είναι σοσιαλιστής στην ευημερία και σκληρός φιλελεύθερος στην κρίση ή σοσιαλιστής και στην κρίση και στην ευημερία; Καλά Γιώργη, εσύ ξέρουμε τι έχεις επιλέξει…

Δεν πιστεύω με το νέο συνταξιοδοτικό η σύζυγος του υπασπιστή του Χρυσοχοΐδη, που σκοτώθηκε από τη βόμβα, να μην πάρει τη σύνταξη χηρείας; Γιατί ικανοί είσαστε και για αυτό. Σας έχει φοβηθεί το μάτι μου…

Αν ο Σαββόπουλος έβγαζε τώρα το τραγούδι «‘κείνο που με τρώει, ‘κείνο που με σώζει είναι που ονειρεύομαι σαν τον καραγκιόζη» είναι σίγουρο ότι πρωταγωνιστή στο video clip θα είχε το Λοβέρδο…

Πως το είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το διορισμό της κορούλας του στη Βουλή; Σε ελεύθερη «απόδοση»: Ότι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν… Μάλιστα.

Τρεις θεσούλες περίμεναν την κόρη του Πάγκαλου, όπως άλλωστε περιμένουν κάθε έλληνα πολίτη. Αξιοκρατικά πάντα. Βουλή, πανεπιστήμιο, και μετά στη δημοτική χορωδία. Όταν έχει μπαμπά «μεγάλο τραγουδιστή» όλα είναι εύκολα για την κορούλα αοιδό…

Και όταν κάποιος διορίζεται παρανόμως και αντισυνταγματικώς πως λέγεται αυτό;

Γιατί ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι και παράνομα διορισμένος και αντισυνταγματικά. Στο άρθρο 81 παράγραφος 1 του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρεται ότι «…Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας η περισσότεροι από τους Υπουργούς Αντιπρόεδροι του Υπουργικού Συμβουλίου…» και από όσο θυμάμαι ο Πάγκαλος δεν είναι υπουργός. Λεπτομέρειες θα μου πείτε… Εδώ είναι βαλκάνια. Δεν είναι παίξε γέλασε.

Να μην ξεχάσω ότι, με τον καλύτερο τρόπο επιβεβαίωσε ο Γιώργης το προηγούμενο άρθρο μου για την άρση της ασυλίας της εθνικής κυριαρχίας στην αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψε ο υπουργός του, με την εξουσιοδότηση της ελληνικής Βουλής. Σε ομιλία του στην ελληνική Βουλή ο Γιώργης επιβεβαίωσε με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι δεν υπάρχει πλέον ασυλία της εθνικής κυριαρχίας για τους δανειστές της χώρας. Όπως αναφέρεται στα επίσημα πρακτικά της Βουλής είπε επί λέξει ο Γιώργης:

«… κατά συνέπεια, με τη δανειακή σύμβαση το ελληνικό δημόσιο δεν παραιτείται από καμία ασυλία του σε σχέση με κατάσχεση της ιδιωτικής του περιουσίας, για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοια ασυλία δεν υπάρχει, όχι μόνο έναντι των δανειστών της συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης, αλλά και έναντι οποιουδήποτε φυσικού ή και νομικού προσώπου. Φυσικά πρόκειται μόνο για την ιδιωτική περιουσία του δημοσίου και όχι για την περιουσία που έχει ταχθεί για την εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού και η οποία είναι ακατάσχετη, σύμφωνα με διατάξεις του Αναγκαστικού Δικαίου…»

Πολύ σωστά Γιώργη. Εθνική Κυριαρχία δεν υπάρχει στην ιδιωτική περιουσία του ελληνικού κράτους, άρα δεν υπάρχει και ασυλία . Εθνική κυριαρχία υπάρχει μόνο στην δημόσια περιουσία του κράτους και για αυτό μπήκε στη σύμβαση η άρση της ασυλίας της εθνικής κυριαρχίας.

Για αυτό και εγώ λέω, ότι είναι αποικιοκρατική η σύμβαση, γιατί κατάφερες να υπογράψεις σύμβαση με δυνατότητα κατάσχεσης, ακατάσχετης μέχρι σήμερα περιουσίας βάση του αναγκαστικού δικαίου. Πάντα πρωτοπόρος… Ζωγραφίζεις.

Μια ερώτηση την έχω για τους αδιάφθορους μεγαλοδημοσιογράφους. Που είναι τα ονόματα του σιναφιού τους με τα δωράκια της Siemens; Ρε τούτοι είναι όλοι πεντακάθαροι, ρε…

Ε ρε κάμπινγκ που θα παίξει φέτος. Πάνε οι παλιές καλές εποχές στα χλιδάτα ξενοδοχεία, στα ιστιοπλοϊκά, και στα εξωτικά μέρη.

Σκηνούλα, ταπεράκια, κεφτεδάκια, και έχει ο Θεός.

Είμαι ο Στάθης και φέτος το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα… Μάταλα!!!
Αυτό σημαίνει σοσιαλισμός…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Κατάρ(α) του Αστακού

Ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση έχουν διαδεχθεί τον αρχικό ενθουσιασμό για την επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας που παρουσιάστηκε ως «πράσινη»,ενώ την υποστήριξή του για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με το καύσιμο LPG απέσυρε και ο δήμαρχος Αστακού.
Εντός των ημερών αναμένεται και σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Αστακού,όπου θα προταθεί να αρθεί η έγκριση που είχε δοθεί για τη δημιουργία της μονάδας. Η δημιουργία αυτής της μονάδας είχε παρουσιαστεί ως «πράσινη επένδυση» του Κατάρ στην Ελλάδα, η οποία θα αφορούσε τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό και την παραγωγή βιοκαυσίμων. Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG.
Στο Κατάρ σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας μεγάλες τιμές διοξειδίου του άνθρακα, για το οποίο από το 2013 θα πληρώνουν πρόστιμα.Γι' αυτό και έδειξαν ενδιαφέρον στην πρόταση μεταφοράς του στον Αστακό.
Οι κινήσεις πολιτών της περιοχής όμως θεωρούν ότι θα υπάρξει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της μονάδας παραγωγής άλγης στη δέσμευση του διοξειδίου. Την άποψή τους ενισχύουν πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ να μιλά μόνο για τη μονάδα LPG, ενώ αποστάσεις συνεχίζει να κρατά και η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία δηλώνει με νόημα ότι η ίδια δεν έχει υπογράψει για το LPG.

http://www.enet.gr/