Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Από το «Όραμα Ζωής» στο αποκορύφωμα της αλαζονείας.

(στον τίτλο υπήρχε ερωτηματικό, αλλά τό'κοψα σα πλεονασμό)
του Μιχάλη Αθ. Αγραφιώτη από το kozan.gr

Κάθε μέρα που περνάει, τόσο πιο πολύ διαπιστώνω την απογοήτευση που υπάρχει στον απλό κόσμο για την σημερινή Νομαρχιακή αρχή. Και αν φανταστεί κανείς ότι πολλοί Νεοδημοκράτες επένδυσαν και ήλπιζαν για ένα καλύτερο αύριο στην εκλογή του Γιώργου Δακή στη θέση του Νομάρχη Κοζάνης, τώρα πλέον δεν έχουν να ελπίζουν πουθενά, αφού πολλοί από τους απλούς ψηφοφόρους αλλά και τα στελέχη, δεν είναι ευχαριστημένοι από τη τετραετή θητεία και πολλοί διαμηνύουν στα πολιτικά πηγαδάκια, ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν ξανά οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο με επικεφαλή το Γιώργο Δακή.
Για ποιους λόγους είναι πιθανόν να υπάρχουν δυσαρέσκειες για τη θητεία του Γιώργου Δακή; Χωρίς να εισέλθουμε σε λεπτομέρειες ας δούμε με απλά λόγια τι έκανε τα 3,5 χρόνια…

Οι περισσότεροι πολίτες του Νομού Κοζάνης αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της ανεργίας, τουλάχιστον ένα άτομο σε κάθε οικογένεια. Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης δεν προέβη σε ενέργειες για αύξηση των θέσεων εργασίας μέσω της αξιοποίησης του τοπικού πόρου. Είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια δεν δημιουργήθηκε ούτε μία μόνιμη θέση εργασίας για έναν πολίτη αυτού του Νομού, μέσω προγράμματος του τοπικού πόρου. Πως μπορούμε να μιλάμε μόνο για το μέλλον, ενώ μέχρι σήμερα, τα τέσσερα χρόνια που περάσανε δεν συνέβαλλαν στη μείωση της ανεργίας, ενώ στο έργο της Νομαρχίας καταγράφεται η κατασκευή αποχωρητηρίων.

Σε επίπεδο οδικού δικτύου του Νομού, εκτός της Εγνατίας και του δρόμου Κοζάνης – Πτολεμαϊδας, τα οποία έργα είχαν γίνει πριν το 2006 και ήταν αρμοδιότητα άλλων φορέων, δεν έχουμε ως Νομός καμία μεταβολή. Ο δρόμος Κοζάνης Σερβίων δεν άρχισε καν.

Ο καινούργιος δρόμος Κοζάνης – Αιανής αλλά και ο παλιός σε απελπιστικά δραματικό σημείο. Στο Δήμο Σερβίων και Καμβουνίων το οδικό δίκτυο τραγικό, ειδικά ο δρόμος από τα Σέρβια στη Λάρισα. Σε ολόκληρο το Νομό Κοζάνης υπάρχουν τραγικές ελλείψεις που είναι αδικαιολόγητες.

Επανέρχομαι στο θέμα των Νοσοκομείων και των ζητημάτων υγείας. Επειδή άνθρωποι κοντά στο Νομάρχη Κοζάνης αναφέρεται ότι αποκαλούν «γραφικούς» όλους όσους τους κάνουν κριτική, το σίγουρο είναι ότι καλύτερα κάποιος να είναι γραφικός παρά να είναι υπαίτιος για τα τέσσερα χρόνια απραγίας στο τιμόνι ενός τόπου. Επαναλαμβάνω ότι οι ευθύνες του Νομάρχη Κοζάνης είναι απεριόριστες και ειδικά επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Θέλοντας να παρουσιαστεί ως το «καλό και υπάκουο» παιδί δεν πίεσε ούτε μία φορά, δεν έκανε καμία παρέμβαση για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας της περιοχής με προσωπικό και να γίνουν τα νοσοκομεία μας αντάξια της προσφοράς του τόπου μας στη χώρα. Την ίδια ώρα, οι παρεμβάσεις του για πολεοδομικά θέματα φαρμακείου είναι άμεσες και συνοπτικές. Φαίνεται ότι γνωρίζει καλύτερα για θέματα πολεοδομίας…

Στα χρόνια του Δακή δεν αξιοποιήθηκε τουριστικά, ούτε μία περιοχή του Νομού. Που πήγανε τα παχιά προεκλογικά λόγια για την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής; Τι έκανε για την ανάδειξη του Μουσείου της Αιανής; Τι έκανε για την ανάδειξη του Βοϊου; Τι έκανε για να προσελκύσει κόσμο στη Σιάτιστα; Επί Δακή για πρώτη φορά το Λαογραφικό Μουσείο κλείνει το καλοκαίρι! Εάν δεν είναι καταστροφή και κακή διακυβέρνηση τα παραπάνω, τότε τι είναι; Δυστυχώς, χάθηκαν τέσσερα πολύτιμα χρόνια που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αξιοποιήσει ώστε να ξεφύγουμε από την οικονομική κατάρρευση της περιοχής.

Ο Γιώργος Δακής άφησε 4 χρόνια αναξιοποίητα σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Εκτός από κάποια διοικητικά πρόστιμα προς τη ΔΕΗ, τι άλλο έκανε για να περιοριστεί η μόλυνση από τα εργοστάσια και τα ορυχεία; Δεν θα έπρεπε να επιβάλει στη ΔΕΗ νέους περιβαλλοντολογικούς όρους; Δεν θα έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες για να προστατεύσει τους συμπολίτες;

Δυστυχώς, οι πολίτες υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο από το 2006…

Δεν υπάρχουν σχόλια: