Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Παραμένει το πρόβλημα υδροδότησης του Πολυρράχου

Κοντεύουν 3 χρόνια από τον εντοπισμό του προβλήματος στο νερό του Πολυρράχου και οδεύουμε προς το χρόνο από τότε που γνωστοποιήθηκε (!) στους κατοίκους και η δημοτική αρχή ακόμα υπόσχεται και μοιράζει ...εμφιαλωμένα, περιμένοντας να πάρει χρήματα από τον Τοπικό Πόρο της Νομαρχίας. Και σε λίγους μήνες και όόόόταν γίνει το έργο θα το επικαλούνται κιόλας προεκλογικά, αλλά από ότι μαθαίνω οι Πολυρραχιώτες ετοιμάζονται για "εμφιαλωμένη" ψηφοφορία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Διαβάστε το άρθρο του/της Β.Σ. από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Παραμένει το πρόβλημα με την υδροδότηση του Πολύραχου και οι κάτοικοι εν μέσω καύσωνα δεν μπορούν να πιούν το νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους, αφού λόγω υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών αυτό έχει κριθεί ακατάλληλο. Την ίδια στιγμή δεν έχουν προχωρήσει ακόμα τα έργα αποκατάστασης λόγω οικονομικού κολλήματος, πρόβλημα όμως που φαίνεται να λύνεται αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο Σερβίων εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από τη νομαρχία μέσω του Τοπικού Πόρου.

Ειδικότερα, όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κοκολιός «εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα, ενώ εμείς καθημερινά τροφοδοτούμε τα σπίτια του χωριού με εμφιαλωμένα νερά του 1.5 lt, μέχρι το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης γιατί όπως πληροφορήθηκα η Ν.Ε. ενέκρινε την πίστωση κατασκευής αγωγού μήκους 3-4 χιλιομέτρων που θα φέρει το νερό από την υφιστάμενη γεώτρηση του Τριγωνικού, που είναι πλούσιο σε ποσότητα και ποιότητα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σερβίων, σύντομα θα βάλει μπρος ο εργολάβος για την κατασκευή του αγωγού, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Ο προϋπολογισμός κατασκευής του αγωγού είναι στις 130.000 ευρώ. Μέχρι τότε όμως οι κάτοικοι θα λένε «το νερό νεράκι» και θα χρησιμοποιούν εν μέσω καύσωνα εμφιαλωμένα νερά, ενώ το πρόβλημα υφίσταται για περισσότερο από έξι μήνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: