Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ξαναβγαίνουν οι φονιάδες

Το πολιτικό κόστος από την καταλήστευση των συνταξιούχων δεν απασχολεί την κυβέρνηση των στελεχών του ΔΝΤ ... προφανώς  οι ψήφοι των φονιάδων είναι πιο ελκυστικοί για τη "ματσό" κα Μπιρμπίλη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
Kαι η φετινή ρυθμιστική για το κυνήγι με όρους ρουσφετιού και παρανομίας
Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των κυνηγετικών συμφερόντων, με πλήρη έλλειψη σεβασμού στη νομιμότητα και την οικολογική ισορροπία, χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη φετινή Ρυθμιστική Υπουργική Απόφαση για το κυνήγι. Η απόφαση:
• Προαναγγέλθηκε με επίσημη ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις 6 Αυγούστου, 4 ολόκληρες ημέρες πριν τη δημοσιοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
• Διατηρεί, κατά δήλωση των ίδιων των κυνηγών, το πλαίσιο των προηγούμενων ετών, πλαίσιο που έχει επανειλημμένα κριθεί παράνομο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
• Δίνει «πράσινο φως» χωρίς τις απαιτούμενες εξειδικευμένες μελέτες ανά περιοχή για τις επιπτώσεις του κυνηγιού στην τοπική πανίδα και τα πιθανά μέτρα περιορισμού τους.
• Απορρίπτει όλες τις προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, ακόμη και το αίτημα για λήξη της κυνηγετικής περιόδου στο τέλος Ιανουαρίου, καθώς ο Φεβρουάριος αποτελεί για τα περισσότερα μεταναστευτικά πουλιά μήνα ανάπαυσης και περισυλλογής δυνάμεων για να ανταπεξέλθουν στο ετήσιο εξαντλητικό τους ταξίδι.
• Αναιρεί πλήρως τη ρητή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, κατά την έκδοση της προηγούμενης Ρυθμιστικής, για το 2009-2010, ότι η απόφαση εκείνη δεν αποτελούσε πρόκριμα για το μέλλον.

«Το ρουσφέτι και η παραβίαση της νομιμότητας παγιώνονται ως βασικά στοιχεία των ρυθμίσεων για το κυνήγι, και με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι διακηρύξεις για διαφάνεια, δημόσιο διάλογο, προστασία του περιβάλλοντος και ισότητα των πολιτών, ισχύουν προφανώς επιλεκτικά. Μόνη ουσιαστική διαφορά από πέρσι, είναι ότι το κράτος θα εισπράττει και ένα μέρος του ποσού που προοριζόταν για τις συνδρομές των κυνηγών προς τις οργανώσεις τους. Το αξίζει, γιατί και το ίδιο φέρεται σαν να ήταν κυνηγετική οργάνωση που λογοδοτεί αποκλειστικά σε κυνηγούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Έλενα Τρίπατζη 6942 463704
Όλγα Κήκου 6972 004963 , Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979 952070

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΙΚΡΙΑ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ Κ..ΛΟΥ??? ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΣΑΣ(ΓΡΑΦΕΙΑΚΙΑ)ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΑΠΟΔΕΧΘΗΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.ΛΟΥΦΑΞΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΚΑΛΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Όπως περίμενα τσίμπησες φονιαδάκι του …κώλου, που από ότι λες δεν έχεις λουφάξει σε γραφείο και είσαι όόόλη τη μέρα μέσ’τη δράση και στη φύση φαντάζομαι ως γνήσιος φυσιολάτρης. Τη φύση τη ρώτησες κουμπουροφόρε της κακιάς ώρας αν σε θέλει; Αν σε έχει ανάγκη;
Καλή κυνηγετική χρονιά σε όλους σας; Πόσοι ηλίθιοι θα αλληλοσκοτωθείτε φέτος; Μοιάζετε τόσο πολύ με τα γουρουνοθηράματά σας που μπερδεύεστε …
Ευτυχώς για σας ζούμε σε ένα κράτος που κοστολογεί τις ζωές με παράβολα αδειών και αριθμό ψήφων, κλείνοντας τα μάτια στη σφαγή που συντελείται από δειλούς με φυσεκλίκια, που προσπαθούν να κρύψουν την ασημαντότητά και τη …στυτική τους ανικανότητά σκοτώνοντας αθώα ζώα.

Βαγγέλης Παπαδόπουλος είπε...

Καταρχήν γίνεσαι βασιλικότερος του βασιλέως...(οι μισές πυρκαγιές στη Ελλάδα δε πρόλαβαν να εκδηλωθούν χάρη στους κυνηγούς.Από αυτές που εκδηλώθηκαν, η Π.Υ. πρόλαβε το 1/3 χάρη σε τηλέφωνα κυνηγών καθώς και το ότι από εμπρηστές τους οποίους συνελήφθησαν τα τελευταία 20 χρόνια μόνο το 2% είχε σχέση με το κυνήγι)...και καλό είναι όταν γράφετε να προσέχετε τις εκφράσεις σας γιατί προσβάλετε εμένα και άλλους 250.000 Έλληνες Κυνηγούς!

Ύπάρχει και κυνηγετική παιδεία από την αρχαιότητα (βλέπε τον "Κυνηγετικό του Θουκιδίδη").

Σε ορισμένα έχεις δίκιο.

Ίσως χρειάζεται αλλαγή του τρόπου παραχώρησης της άδειας θήρας, σεμινάρια αναγνώρισης θηραμάτων και ιδιαίτερα πτερωτών (παράδειγμα σταχτόχηνα με πρασινοκέφαλη πάπια κοκ), βαρύτερες ποινές για τη λαθροθηρία, καλύτερη και πιο επανδρωμένη θηροφυλακή, σεβασμός στους κανονισμούς
πχ ώρες και μήνες θήρευσης,
το αν θηρεύονται ζώα-μάνες, ασφάλεια κατά τη διάρκεια του κυνηγιού,
σεβασμός στους άγραφους νόμους,
"πάταξη" της επίδειξης
καθώς και πολλά άλλα που δίνουν άλλη εικόνα στο κόσμο.

Η καταστολή δεν είναι αποτέλεσμα λόγω της διαφορετικής φύσης του καθενός αλλά η εναρμόνισή του με τους γύρω του
πχ τους "οικολόγους" είναι η ορθότερη λύση.
Και τη λέξη "οικολόγοι" την έβαλα σε εισαγωγικά γιατί ο
---Καλός Κυνηγός = Καλός Οικολόγος---

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Φίλε Βαγγέλη
Γνωρίζω πολύ καλά ότι η θέση μου στο θέμα του κυνηγιού είναι απόλυτη και είναι η μόνη περίπτωση που δεν κάνω προσπάθεια να το αλλάξω αυτό.
Συμφωνούμε σε πολλά, αλλά διαφωνούμε σε ένα και μοναδικό. ΔΕ ΔΙΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΧΟΜΠΙ Ή ΑΣΚΗΣΗ ή ότι άλλη μαλακία έχει ειπωθεί κατά καιρούς.
Ναι, δέχομαι ότι από κυνηγούς αποφεύχθηκαν πολλές πυρκαγιές, αλλά αυτό τι σημαίνει; Ο οποιοσδήποτε δραστηριοποιείται στη φύση ή πεζοπορεί στα βουνά ή κατασκηνώνει ή πάει για natural-outdoor sex, γίνεται εν δυνάμει ένας εθελοντής προστάτης του δάσους. Θα πρέπει ταυτόχρονα να πυροβολεί και ότι κινείται και πετάει;
Όσον αφορά τον τρόπο έκφρασης: Εάν αναφέρεσαι στο απαντητικό σχόλιο του «ανώνυμου» … ξεκίνησε με το οικολόγους του κώλου, οπότε θα έπαιρνε και δικαιωματικά την κωλοαπάντησή του. Εάν τώρα η προτροπή σου «καλό είναι όταν γράφετε να προσέχετε τις εκφράσεις σας» αναφέρεται στην αρχική ανάρτηση αυτό που έχω να σου πω είναι ότι, γράφω αυτό που αισθάνομαι, αδιαφορώντας εάν κάποια ομάδα (μικρή ή μεγάλη) προσβάλλεται, υποστηρίζω την άποψή μου και σου επιτρέπω να γράψεις τη δική σου.
Άλλωστε μακάρι και σεις να …προσβάλλατε μόνο τα ζώα και να μην τα σκοτώνατε.
Όλα αυτά που γράφεις για την εκπαίδευση, την τήρηση των νόμων, τη διαδικασία αδειοδότησης, κ.ά, πρέπει να γίνουν όντως, αλλά τα ακούω από τότε που πρωτοασχολήθηκα με το θέμα, οπότε νά’χουμε να λέμε. Μπορείς εύκολα να βρεις στοιχεία με τα προστατευόμενα είδ,η που αφανίζονται κάθε χρόνο στη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου (κατά καιρούς δημοσίευσα κιόλας).
Τέλος, αναφέρεις μία «τάση» που δεν σου κρύβω, συζητιέται πολύ και από διάφορες οικολογικές ομάδες και ομάδες προστασίας της πανίδας, τη συνύπαρξη και την εναρμόνιση των κυνηγών και των οικολόγων. Τελευταία με απασχόλησε αυτή η «τάση» και συγκεκριμένα με το περιστατικό στο Πολύρραχο και τις θηλιές-παγίδες. Σε επικοινωνία με οργανώσεις που ενδιαφέρθηκαν μας, ζητήθηκε η διοργάνωση μιας συγκέντρωσης-ημερίδας για ενημέρωση και συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής. Προσωπικά μου ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο.
Βλέπεις φίλε Βαγγέλη μου είναι αδύνατο να συνυπάρξω με έναν άνθρωπο, που αντί να θαυμάσει ένα πουλί που πετάει, ένα ζώο που αγωνίζεται να επιβιώσει, αντί να βλέπει με ευλάβεια, αγάπη και θαυμασμό τα θαύματα αυτά της φύσης, σηκώνει το όπλο του και πυροβολεί. Όταν καταλάβετε τι έγκλημα διαπράττετε με το κυνήγι, τότε τα ξαναλέμε…

Υ.Γ. Ο Θουκυδίδης … καμιά σχέση το κυνήγι στην αρχαιότητα με τη σημερινή βιομηχανοποιημένη λαίλαπα (ατυχής αναφορά)

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νικος Ασκοξυλακης είπε...

Ειπωθηκαν ηδη αρκετα...Το κυνηγι δεν ειναι σπορ ουτε χομπι,και ναι συμφωνω το να σκοτωνεις κτλ κτλ κτλ..αλλα βεβαια επειδη δεν νομιζω να εισαι και χορτοφαγος οταν θα φας ενα κοτοπουλακι μια μπριζολιτσα απο γουρουνακι ενα μπιφτεκακι απο μοσχαρακι τοτε παει αυτοματα κατω δεν σκεφτεσαι οτι καποιο ζωο εχει πεθανει για να τρως εσυ..Και εχω τωρα ολους αυτους τους απειθαρχους τραμπαριφες να τους ακουω να μιλανε και να το πεζουν "φιλοζωοι" οταν κατραβροχθιζουν καθε ειδους οικοσιτο..Οι κυνηγοι ισα ισα που ειναι ευσυνειδητοι για τον λογο οτι κατανοουν τι κανουν οχι σα μερικους που μοναχα τα γενια τους ξερουν να ευλογουν.Και τελοςπαντων μπορει να εισαι και χορτοφαγος δεν μπορω να το γνωριζω αλλα ανθρωπος απο χλωριδα δεν μπορει να ζει για πολυ καλο να το καταλαβεις και να συνειδητοποιησεις τι εισαι και ασε τις φιφες αιντε με το καθε επαναστατη φιλοζωο "μασαμπουκωμενο" απο πασετακια.