Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Με Kalinka και Περγαμόντο ...

Με Kalinka και Περγαμόντο συνεχίζει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στο μουσικό στέκι Εσπερίδες, το 5ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Τραγουδιού Κοζάνης
Τη 3η βραδιά του φεστιβάλ θα φιλοξενήσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου το μουσικό στέκι Εσπερίδες, όπου θα εμφανιστούν οι Kalinka και οι Περγαμόντο.
Kalinka
Η ιδέα των Kalinka ξεκίνησε το 2007, όταν 2 φίλοι αποφάσισαν να γράψουν μαζί κάποια τραγούδια σε ελληνικό στίχο χωρίς περιορισμούς στη μουσική τους. Επειτα από μια μακρά περίοδο αναζήτησης συνεργατών, δημιούργησαν ενα 6μελές rock σχήμα με το οποίο πραγματοποίησαν συναυλίες και συμμετείχαν σε φεστιβαλ κατα τη διαρκεια του 2008 και 2009 ενω παράλληλα συνέθεταν νέα κομμάτια.
Η εμπειρία που απέκτησαν σε αυτο το διάστημα τους οδήγησε στην αναζήτηση νέας ταυτότητας για τον ήχο τους, αντλώντας τις επιρροές τους από την σύγχρονη μουσική αλλά και την παράδοση.

Το 2010 κυκλοφορούν διαδυκτιακά το πρώτο τους EP, το οποίο αντιπροσωπεύει την πρώτη τους συνθετική προσπάθεια, ενώ αυτό τον καιρό ηχογραφούν την πιο πρόσφατη δουλειά τους, στοχεύοντας στην κυκλοφορία ενος ολοκληρωμένου δίσκου μέσα στο 2011.
Στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Κοζάνης συμμετέχουν με το κομμάτι τους "rebetiko".

Περγαμόντο
Το περγαμόντο είναι ένα πασίγνωστο γλυκό του κουταλιού, που η γεύση του έχει κάτι το ιδιαίτερο.. Δεν είναι ούτε ακριβώς γλυκιά ούτε πικρή αλλά ούτε και στυφή.. Είναι όλα και τίποτε από αυτά μαζί! Έτσι και το Περγαμόντο γλυκοτραγουδάει και μουρμουρίζει τραγούδια και μουσικές που έχουν για συνταγή το μεράκι, τη χαρά, τον έρωτα, αλλά και το γλυκό εκείνο αγκάθι που κρύβει μέσα του κάθε τραγούδι και κάθε μουσική.. Γιατί συνταγές δεν υπάρχουν, ούτε σωστές δοσολογίες για τα όνειρα.. Απλά γίνονται και υπάρχουν να μας γλυκαίνουν, να μας πικραίνουν, να μας αλλάζουν, να μας κάνουν καλύτερους.. Εμείς τα ψάχνουμε, τα βρίσκουμε, μερικές φορές τα δημιουργούμε και αφού τα ετοιμάσουμε, σας τα σερβίρουμε με πολύ πολύ αγάπη, την αρχαιότερη ίσως από τις συνταγες.. Τραγουδήστε μαζί μας..

Λευτέρης Πασσιάς: Κιθάρα – τραγούδι
Μαίρη Δούτση: Τραγούδι
Πέτρος Παππάς: Μπουζούκι
Δημήτρης Αβραμίδης: Βιολί
Θεολόγος Αβραμίδης: Ακκορντεόν
Σοφία Αθανασίου: Σαντούρι
Χρήστος Πασσιάς: Κρουστά



Kalinka - Περγαμόντο Live!!!!!!!
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου μουσικό στέκι Εσπερίδες Ώρα 9:30μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: