Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ «ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ» ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΟΥΔΕΤΕΡΗΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ενάντια σε Μνημόνιο – Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ
Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της εποχής για το παιδάκι που άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 του Μάρτη 2010. Συγκλονισμένοι οι συντοπίτες μας σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα κατά χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία για «τη σιωπηλή διαμαρτυρία» που πήραν κάποιοι νέοι μέσω του facebook. Όλοι επαίνεσαν την πρωτοβουλία και η μεγάλη πλειοψηφία τον «μη κομματικό ανεξάρτητο χαρακτήρα» της διαμαρτυρίας της «κοινωνίας των πολιτών». Σίγουρα κι όσοι δεν συμμετείχαν θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Θυμίζουμε το περιστατικό και παραθέτουμε:
“[...] Πριν από δύο εβδομάδες, είχε υποβληθεί σε εμβόλιο ηπατίτιδας και στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Το παιδάκι μεταφέρθηκε από την Κοζάνη στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, όπου όμως δεν αντιμετωπίστηκε το περιστατικό λόγω έλλειψης παιδιάτρων στις παιδιατρικές κλινικές.[...]“


Εφτά μήνες μετά η κατάληξη ήταν η παράδοση των υπογραφών της «σιωπηλής διαμαρτυρίας» -(που έγινε για «την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας» και όχι και για τον τραγικό θάνατο του μωρού όπως ΤΩΡΑ μας πληροφορούν αποσιωπώντας)- στον κ. Λοβέρδο στην προεκλογική φιέστα του ΠΑΣΟΚ στις 31/10/2010 στα Κοίλα. Παραθέτουμε την είδηση από το kozan.gr και Kozanimedia.gr:

Παραδόθηκαν οι 15.000 υπογραφές που είχαν συγκεντρωθεί στη σιωπηρή διαμαρτυρία πολιτών σε Κοζάνη και Πτολεμαίδα.
«Στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο δόθηκαν χθες το βράδυ, στα πλαίσια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του κυβερνητικού κλιμακίου στα Κοίλα, οι 15.000 υπογραφές που είχαν συγκεντρωθεί στις δύο εκδηλώσεις που είχαν λάβει χώρα στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα με απαίτηση την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας πριν από μερικούς μήνες.
[...] Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος υποσχέθηκε προφορικά ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει συνάντηση στο Υπουργείο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. […].» (1/11/2010)

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ

Κοζάνη 1/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: