Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

βρήκαν παπά οι ρουφήχτρες και θέλουν να μας θάψουν όλους

μήπως έχουν ξεσαλώσει τελείως; Αει σιχτίρ χαραμοφάηδες
ΣΕΒ: ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ!
«ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΟΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ!
ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Την μελέτη του ΣΕΒ με τον εύσχημο τίτλο «τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα», παρέδωσε σήμερα Τετάρτη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δ. Δασκαλόπουλος. Στην έκθεση αυτή ο ΣΕΒ, καταγράφει 230 κρατικές παρεμβάσεις στην οικονομική δραστηριότητα, οι οποίες θεωρούνται ως «εμπόδια στην επιχειρηματικότητα».

Παράλληλα, ο ΣΕΒ προτείνει τη μείωση της ποσόστωσης που ισχύει μέχρι σήμερα σχετικά με το υποχρεωτικό ποσοστό επί των προσλήψεων, το οποίο πρέπει να καλύπτεται από ειδικές κατηγορίες (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κλπ), από το 8% στο 4%. Άλλες ρηξικέλευθες προτάσεις είναι η μη – αναγγελία των προσλήψεων στον ΟΑΕΔ, καθώς και η μη-υποβολή πίνακα προσωπικού στην επιθεώρηση εργασίας!
 
Επιπρόσθετα ο ΣΕΒ, φτάνει να ζητάει ακόμα και την κατάργηση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ, το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ καθώς και "εξορθολογισμό" (λέγε με αύξηση) του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες (τώρα το πώς αυτό θα ευνοήσει την «επιχειρηματικότητα», αδυνατούμε να το κατανοήσουμε)!

Φυσικά, η μελέτη επαναλαμβάνει πάγια αιτήματα του ΣΕΒ, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (δεν μας καίγεται καρφί για τα ασφαλιστικά ταμεία) καθώς και η πετσόκομμα της λίστας βαρέων και ανθυγιεινών (ας δουλεύουν οι οικοδόμοι μέχρι τα 70 τους, ελεύθερη οικονομία έχουμε).
 
Το πλέον εξωφρενικό βέβαια, δεν είναι η μελέτη του ΣΕΒ αυτή καθεαυτή, όσο η υποδοχή της από τον Υπουργό Ανάπτυξης, δηλαδή τον καθ΄ ύλην εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου! Ο κ. Χρυσοχοϊδης, χαρακτήρισε τη μελέτη «πολύ χρήσιμη και σημαντική πρωτοβουλία με μεγάλη συνεισφορά στην προσπάθεια βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».
 
Από ότι φαίνεται, η δήλωση του κ. Χρυσοχοίδη αποτελεί προεόρτιο και για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης στο να χτυπήσει βάναυσα τον κόσμο της εργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα!

από το ISKRA
Στο πλαίσιο των προτάσεων αυτών, ο ΣΕΒ προτείνει θεσμοθετημένη εργασία και τα Σάββατα καθώς και 10ωρες βάρδιες με συμψηφισμό των σχετικών υπερωριών κατά τη διάρκεια περιόδων αιχμής με μείωση του ωραρίου εργασίας κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων περιόδων του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: