Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

τα "νούμερα" τα πληρώνουμε ...

Την ώρα που η υπουργός κ. Μπιρμπίλη εξάγγειλε μια νέα εποχή για το περιβάλλον και την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στην Κοζάνη – Πτολεμαίδα – Φλώρινα έρχονταν από την πίσω πόρτα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ο …. νέος «λογαριασμός» της ΕΕ για τις παραβιάσεις της χώρας μας στα αιωρούμενα σωματίδια (τέφρα, σκόνη κλπ).
Επίσης απορρίφθηκε αίτηση της Ελλάδας για αναβολή της εφαρμογής της νομοθεσίας
Στα συνθήματα, στις υποσχέσεις και στις μεταθέσεις των προβλημάτων πάμε καλά, στα νούμερα όμως ειμαστε πάτος !
Λ.(*)

H EE ζητάει από την Ελλάδα, το Βέλγιο και τη Ρουμανία να εφαρμόσουν πλήρως την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ποιότητα του αέρα, ιδιαίτερα σε σχέση με τα μικροσωματίδια PM10. Δεν αποδέχθηκε την αίτηση της Ελλάδας για να αναβληθεί για αργότερα η εφαρμογή της νομοθεσίας .

τα Μετέωρα της Δυτικής Μακεδονίας

Τα Όντρια, όπως και στην ονομασία έτσι και στη μορφή τους, μοιάζουν να έχουν βγει από παλιό παραμύθι με νεράιδες και ξωτικά. Παλιότερα τα ονόμαζαν Όντρα ή Λόντρια. Αποτελούν Ανατολική προέκταση του κυρίως κορμού του Βοΐου, όπως ο Τάλιαρος στα Δυτικά. Ξεκινούν απότομα από το διάσελο που σχηματίζεται Βόρεια του Παλιοκριμηνίου και καταλήγουν ομαλά μετά από πολλά χιλιόμετρα λίγο πριν το Άργος Ορεστικό. Στην ένωση αυτή των δύο βουνών βρίσκεται και το σημείο το οποίο οι παλιοί ονόμαζαν Πόρτα της Πίνδου, μιας κι εκεί το Βόιο σχηματίζει άνοιγμα, επιτρέποντας την είσοδο για διάσχιση βαθιά στα σπλάχνα του. Κορυφές των Οντρίων είναι η Μεγάλη και η Μικρή Οτρά με υψόμετρο τα 1589 και τα 1530 μέτρα αντίστοιχα. Η όψη τους με το παράξενο σχήμα και τους πολύμορφους βράχους είναι πολύ ιδιαίτερη. Βέβαια, κάθε βουνό είναι μια μοναδική φυσική παρουσία που δύσκολα επαναλαμβάνεται, τα Όντρια όμως είναι κάτι πέρα για πέρα ξεχωριστό. Πρόκειται για ένα τεράστιο δασοσκεπές οροπέδιο, κάθετο προς όλες τις κατευθύνσεις εκτός από την ανατολική. Τριγύρω του υπάρχουν κάθετοι βράχοι σε ύψος από 50 έως 100 μέτρα και έπειτα βαθιές απότομες χαράδρες.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

εκτός από τον πατριωτισμό υπάρχει και η λογική

Στις 4 Ιουλίου λοιπόν οι Βελβεντινοί θα ψηφίσουν με δημοψήφισμα για την αποχή τους από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. ΠΟΛΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ακούγεται όλο αυτό είναι αλήθεια! Φέρνει κάτι από ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, κάτι από ΟΧΙ και κάτι από …asterix. Οχι δε συγχέω ούτε παρομοιάζω το κόμικ με τις ηρωικές στιγμές του έθνους μας, απλά θέλω να δείξω πόσο εύκολα –σε μια γραμμή- μπλέκεται ο ηρωισμός με τη γελοιότητα. Όλα τα μεγάλα πράγματα και καταστάσεις, όταν χάσουν το μέτρο τους οδηγούνται στη γελοιοποίηση και εντέλλει στο χλευασμό.
Τι έχουμε λοιπόν εδώ: Πρωτότυπες, με φαντασία κινητοποιήσεις –αρχικά- για την παραμονή του δήμου Βελβεντού αυτόνομα στο νέο διοικητικό χάρτη της χώρας. Εκδηλώσεις με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, δικαιολογημένες απόλυτα και με τη συμπαράσταση και πάρα πολλών μη Βελβεντινών (μεταξύ τους και ο γράφων), που έβλεπαν το δίκαιο των αιτημάτων.
Με τη ψήφιση όμως του νόμου, οι κινητοποιήσεις χάνουν τον αρχικό τους «αυθορμητισμό» και καταλήγουν να προσομοιάζουν με γραφικές εγωιστικές επαναστάσεις για την «τιμή των όπλων». Πώς αλλιώς θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη στάση ενός ολόκληρου χωριού, που μιλά για διοικητική αυτονόμηση και λειτουργία (;)

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

γιατί μόνο στην Καστοριά;

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ; Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα ανήκει στην ΑΝΚΟ και αφορά την πόλη και τη λίμνη της Καστοριάς.
Τη θερμότητα του νερού της λίμνης της Καστοριάς, κατά τους χειμερινούς μήνες, σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν επιστήμονες και αυτοδιοίκηση, το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να παρέχουν τηλεθέρμανση σε όλη την πόλη.
Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα ανήκει στους ειδικούς της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ) και εφόσον εφαρμοστεί, θα αποτελεί πανελλαδική καινοτομία, καθώς, μέχρι στιγμής, όλες οι μονάδες τηλεθέρμανσης που λειτουργούν στη χώρα χρησιμοποιούν τη θερμότητα από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

θα ψηφίσουν για να μη ...ψηφίσουν στο Βελβεντό

Να μη συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, εφόσον ο δήμος τους δεν παραμείνει αυτόνομος, αποφάσισαν οι δημότες του Βελβεντού, κατά την έκτακτη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η συντονιστική επιτροπή δημοτών οργανώνει ενημερωτική και αποφασιστική λαϊκή συνέλευση για τον «Καλλικράτη» αύριο Παρασκευή, 25 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο δημοτικό κέντρο «Μετόχι».
Ο δήμος Βελβεντού είναι από τους λίγους δήμους που συνεχίζει τις αντιδράσεις του κατά του «Καλλικράτη» και έχει σημασία να δούμε αν εμείνουν στην προηγούμενη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των δημοτών όπου είχε αποφασιστεί η αποχή τους από τις ερχόμενες εκλογές.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

μ@λ@κοκαυλίτσος*

Και πού' σαι mister μη νομίζεις ότι είσαι και καμιά υπουργάρα και μας κορδώνεσαι. Ενα απλό πιονάκι των αφεντικών σου είσαι. Ενα μίζερο "σκυλάκι" που κοιτάς στα μάτια το αφεντικό σου για να δεις αν ευχαριστήθηκε με τα τσαλίμια σου. ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΡΕEEE;

(*) από το μαλακό και την καύλα (το μαλακό ...παίζεται)

10 χρόνια ΓΙΟΡΤΕΣ της ΓΗΣ στη Βλάστη

"Ακούγεται λίγο σαν ψέμα: κλείνουμε τα 10 μας χρόνια (ακόμα και μεις δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε). Όταν ξεκινήσαμε το 2001, πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για ένα, πρόωρα, χαμένο στοίχημα.
Μια οικολογική γιορτή σε μια εποχή που το περιβάλλον φαινόταν να απασχολεί όλο και λιγότερο τους πολίτες, μακριά από καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς, σε ένα ορεινό χωριό με υψόμετρο 1.240 μέτρων, που επιπλέον γειτνιάζει με μια περιοχή περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη από τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, σίγουρα δεν φαινόταν και η καλύτερη ιδέα. Όταν μάλιστα λέγαμε ότι φιλοδοξούμε να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την αειφόρο ανάπτυξη και το ξαναζωντάνεμα της ευρύτερης ορεινής υπαίθρου, μάλλον προκαλούσαμε και κάποια ειρωνικά χαμόγελα. Ωστόσο τολμήσαμε και πετύχαμε. Η Βλάστη, το σχεδόν έρημο τότε ορεινό χωριό, έχει αλλάξει εντυπωσιακά και πλέον έχει μπει στον χάρτη των τουριστικών προορισμών..."
Διαβάστε τη συνέχεια στο site των ΓΙΟΡΤΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ (οικοτοπία)

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

πρωτοβουλία για την ίδρυση «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Μετά την ψήφιση του νόμου «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» διαμορφώθηκε μια νέα κατάσταση τόσο στο σύστημα διακυβέρνησης, όσο και στη συγκρότηση των νέων δήμων.
Πολλές οι διαφωνίες, κυρίως για το χωροταξικό του νέου δήμου Σερβίων - Βελβεντού, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Ο νέος σχεδιασμός, αφού δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, δημιούργησε επικίνδυνα φαινόμενα διατάραξης της συνοχής των.
Η νέα όμως πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με την ψήφιση του νόμου, φέρνει τις τοπικές κοινωνίες μπροστά σε νέες προκλήσεις. Προκλήσεις που απαιτούν να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη, ισόρροπη και ισομερή οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

"ντου ρε" θέλει

Αν κατέβαινε στη γη ένας Αριανός (λέμε τώρα) και προσπαθούσε να καταλάβει τα κοινωνικά προβλήματα στον πλανήτη μας, θα επισήμαινε αμέσως το πιο βασικό στοιχείο, ότι δηλαδή ένα απειροελάχιστο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 80% με 90% του παγκόσμιου πλούτου. Οι 1000 πλουσιότεροι Βρετανοί, για παράδειγμα, κατείχαν πλούτο 800 δις δολάρια το 2008 ίσο με τον πλούτο 700 εκατομμυρίων Ινδών. ΧΙΛΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μόνο από την Βρετανία. Μόνο με τον υπολογισμό και την πάταξη της φοροδιαφυγής αυτών των 1000 Βρετανών θα έφτανε για να πάρουν οι Βρετανοί συνταξιούχοι αυξήσεις 20%. Φανταστείτε τα νούμερα αν συμπεριλάβουμε όλους τους υπερπλούσιους όλου του κόσμου και όχι μόνο τους 1000 πλουσιότερους Βρετανούς.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

υπάρχει ακόμη ...πάτος;

Κι όμως, υπάρχει κάτι χειρότερο...από μια χρεοκοπημένη χώρα...
Μια χρεοκοπημένη κοινωνία.    από τον ΑΝemos

Τα αποτελέσματα της έρευνας ου Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) για την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας.


Μερικά στοιχεία:
Το 40,4% των Ελλήνων «δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους πολιτικούς» (ο αντίστοιχος Ευρωπαϊκός Μέσος Ορος είναι 23,2%). Εξίσου, η «απόλυτη εμπιστοσύνη» προς το Ευρωκοινοβούλιο έχει πέσει από 4,8% το 2003 σε 1,4% το 2009. Η δυσπιστία απέναντι στους νόμους διπλασιάζεται σε διάστημα έξι χρόνων (2003 - 2009). Και αν αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία αφορούν το 2009, οι σχολιαστές της έρευνας φοβούνται ότι η κατάσταση έχει περαιτέρω επιδεινωθεί το 2010 με τη λήψη των μέτρων.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δρόμος Καμβουνίων-Κοζάνης μέσω Καισαρειάς. Αναβολές στα όρια της κοροϊδίας…

"Ο τόπος μας είναι κλειστός, όλο βουνά που έχουν σκεπή το χαμηλό ουρανό μέρα και νύχτα… Μας φαίνεται παράξενο που κάποτε μπορέσαμε να χτίσουμε τα σπίτια τα καλύβια και τις στάνες μας... Πως γεννήθηκαν πως δυναμώσανε τα παιδιά μας;
Ο τόπος μας είναι κλειστός.
Τον κλείνουν οι δυο μαύρες Συμπληγάδες…"
Γιώργου Σεφέρη "Ο τόπος μας είναι κλειστός"

Όταν το αυτονόητο, το πασιφανές και το επιβεβλημένο δεν έχουν εφαρμογή, τότε μιλάμε και βρισκόμαστε πάλι μπροστά στο πρόβλημα της ολοκλήρωσης του δρόμου Ρυμνίου-Κοζάνης μέσω Καισαρειάς! Του δρόμου που σήμερα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις του 90% των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων προς την Κοζάνη.
Εστιάζουμε στην ασφαλτόστρωση των 550 μ., υπόλοιπο εργολαβίας που έχει περατωθεί από το 2008, μετά την Καισαρειά προς τη γέφυρα Ρυμνίου, που παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις αρμοδίων δεν λέει να προχωρήσει!

Επιστολή προς Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α)

Κύριοι,
Μετά την δημοσίευση σας σχετικά με τους Προσωρινούς πίνακες επιλέξιμων και μη επιλέξιμων δομών ανά Νομαρχία, που αφορουν το πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ, δηλαδή εργαζόμενες και άνεργες μητέρες που θέλουν να στείλουν το παιδί τους σε Παιδικό Σταθμό επιλογής τους,
θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις (καταγγελίες):
1ον Προσέξατε πως αρκετοί Παιδικοί Σταθμοί συμπληρώνουν ως αριθμό θέσεων τον μέγιστο αριθμό παιδιών που επιτρέπει η άδεια τους? Ορισμένοι δε και υπεράριθμο αρ. θέσεων.
2ον Η Λογική μας μας λέει πως οι συγκεκριμένοι παιδικοί σταθμοί θα δεχτούν 50 και 60 και 100 παιδιά από το πρόγραμμά σας και στην συνέχεια θα εγγράψουν άλλα τόσα παιδιά εκτός προγράμματος… Πως αλλιως θα τα βγάλουν πέρα απλήρωτοι από το 2009?
3ον Εχει γίνει ποτέ έλεγχος μετά την αποστολή των εντολών τοποθέτησης για τον αριθμό παιδιών που (παρανόμως) φιλοξενούν ορισμένοι Παιδικοί Σταθμοί? ΟΧΙ από ότι γνωρίζουμε, όσο το πρόγραμμα διαχειριζόταν η Εργατική Εστία και παραδείγματα που θα χρειαζόταν Εισαγγελέας, έχουμε πολλά…

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

μας λείπεις ...

μπράβο παιδιά, πολύ καλή προσπάθεια

Μια ευχάριστη έκπληξη από τους μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Σερβίων. Η εφημεριδούλα με κειμενάκια των μαθητών είναι μια πολύ καλή προσπάθεια που σίγουρα θα πρέπει να βρει μιμητές. Άντε παιδιά και του χρόνου θέλουμε και ...cd (!!!)


 

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΙΛΑΜΕ;

Ε.Ο. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ – ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ – Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ.



Ο επαρχιακός δρόμος Τρανοβάλτου – Προσηλίου είναι ο δρόμος που θα ενώνει τα χωριά του δήμου Καμβουνίων με την έδρα του νέου δήμου Σερβίων - Βελβεντού. Δηλαδή ο δρόμος που ο κάτοικος των Καμβουνίων θα διασχίσει για να πάει στις υπηρεσίες της έδρας του δήμου. Ο δρόμος που οι μαθητές των Καμβουνίων, εν όψη του «Καλλικράτη στην Παιδεία» θα πάνε στο Λύκειο της έδρας του δήμου. Ο δρόμος που οι ασθενείς των Καμβουνίων θα πάνε στο Κέντρο Υγείας του δήμου. Ο δρόμος που ο επισκέπτης της περιοχής θα διασχίσει για να επισκεφτεί τα μάρμαρα Τρανοβάλτου, τη λίμνη Ιλαρίωνα, τα Μπουχάρια, την Ελάτη. Ο δρόμος που θα στηρίξει την ισομερή ανάπτυξη της περιοχής του νέου δήμου. Ο δρόμος που θα στηρίξει την παραμονή των κατοίκων των Καμβουνίων στον τόπο τους. Ο δρόμος που θα διασχίσουν οι απόδημοι Καμβουνιώτες για να επισκεφτούν τα χωριά τους.
Γι αυτόν το δρόμο μιλάμε! Γι αυτόν το δρόμο διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής, γι αυτόν το δρόμο βρέθηκαν χτες το βράδυ στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.
Ποιο είναι το πρόβλημα; Γιατί πάλι διαμαρτυρίες; Γιατί πάλι προσφυγές;

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

αίμα νά'ναι και ότι νά'ναι

του Νίκου Ξυδάκη (με τίτλο: Τελετές μνησικακίας με ηθικά ερείπια)
Το πρόσωπο του Ακη Τσοχατζόπουλου στις εφημερίδες των περασμένων ημερών εικονίζει μια εποχή, και το τέλος της. Ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μέλος τη τρόικας, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, παρ’ όλίγον πρόεδρος του κόμματος, ο συμπαθής Beau Brummel με τον ακατάληπτο σοσιαλίζοντα λόγο, απολογήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ για το πώς απέκτησε τα πλούτη του και πώς συναλλάσσεται με υπεράκτιες εταιρείες. Το κόμμα του, το κόμμα που συνίδρυσε μαζί με άλλα ιστορικά μέλη το 1974, αφού τον άκουσε, αποφάσισε να αναστείλει την κομματική του ιδιότητα· να διώξει τον Ακη.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

δημοτική ολομέλεια του κινήματος κι άλλα ..κουφά!

Διαβάζω στους φίλους του ai-Vres ότι «…σήμερα στις 20:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων θα πραγματοποιηθεί Δημοτική Ολομέλεια του Κινήματος (εννοεί το ΠΑΣΟΚ ανίδεοι). Θέματα της ολομέλειας θα είναι οι Πολιτικές Εξελίξεις και η Οικονομία.» όντως ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλά εδώ δεν μπορούν να βρουν τι φταίει οι «εγκέφαλοι» του Γ.Α.Π. (όχι του ΓΑΠ ο εγκέφαλος δεεε συμμετέχει), οι δικοί μας εδώ τι θα συζητήσουν; Μήπως θα …αμφισβητήσουν την πολιτική της κυβέρνησής Τους; Σύντροφοι μη ξεχάσετε να στείλετε στη διαβούλευση και τις προτάσεις σας για την οικονομία.
Πάντως, μπορεί εμάς να μη μας έμεινε φράγκο, μετά την 20χρονη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, (ή αλλιώς το ΚΙΝΗΜΑ), αλλά αυτούς τους έμεινε ...χιούμορ (και μερικά εκατομμυριάκια, όπως λένε οι κακές γλώσσες)

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

δεν μας έφταναν οι "καινούργιοι" έχουμε να ταίσουμε και τους ..ξεχασμένους

ΦΟΥΡΚΑΑΑΑ!!!!
από ΤΑ ΝΕΑ με τίτλο: Η κυρα-Φροσύνη της Προεδρίας

ΣΕ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ιστορία εξελίσσεται η Ελλάδα του ΔΝΤ για την τάξη των πολιτικών. Η διαπίστωση αφορά ακόμη και την πολιτειακή στρατόσφαιρα.
Η ΣΥΝΤΟΜΗ υπόθεση που θα σας αφηγηθώ αρχίζει τον Δεκέμβριο του 2007. Τότε, σε ηλικία εξήντα ετών, συνταξιοδοτείται από την Ακαδημία Αθηνών η κυρία Ευφροσύνη Αργυρίου- Σαρτζετάκη. Πρόκειται- όπως σωστά έχετε υποθέσει- για τη σύζυγο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη. Είναι ιστορικός- αρχαιολόγος και απασχολήθηκε στην Ακαδημία επί τριάντα πέντε χρόνια ως επιμελήτρια εκδόσεων. Για την ακρίβεια ήταν υπάλληλος του κλάδου Π.Ε. Επιμελητών Εκδόσεων της Ακαδημίας Αθηνών με βαθμό Α΄.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

"πράσινη ανάπτυξη" και …πράσινα άλογα!

Την 71η (από την 44η το 2008) θέση (ανάμεσα σε 163 χώρες) κατέλαβε η Ελλάδα στην αξιολόγηση των επιδόσεων περιβαλλοντικών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα μας!
Το πιο εντυπωσιακό αυτής της κατάταξης (που επιμελούνται τα Πανεπιστήμια Γέιλ και Κολούμπια) είναι ότι χώρες όπως Ισλανδία, Κούβα, Κολομβία, Χιλή, Αλβανία, Κόστα Ρίκα, Παναμάς βρίσκονται σε καλύτερη θέση από εμάς στην περιβαλλοντική ευαισθησία και αποτελεσματικότητα των πολιτικών τους χωρίς βέβαια διακηρύξεις για «πράσινη ανάπτυξη» και …πράσινα άλογα!
από το Κοζανίτικα χαμπέρια (τέτοιες "πρωτιές" τις προλαβαίνει)

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

θα γίνουμε πλουσιότεροι !!!..έστω και στατιστικά

Καλά αυτοί δεν παίζονται με τίποτα ... (διαβάστε για να σας φύγουν τα ...στριγκάκια)
Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα γίνουν στατιστικά πλουσιότεροιΣύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο 14,2% ανέρχεται το ποσοστό της αναθεώρησης του ΑΕΠ που θα αιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση στη Κομισιόν, και αφού λάβει την τυπική έγκριση της Τρόικας, κλιμάκιο της οποίας θα βρίσκεται έως το τέλος της εβδομάδας στην Αθήνα.
Η απόφαση αναθεώρησης του ΑΕΠ προκύπτει από την ενσωμάτωση της παραοικονομίας, όπως αποκαλύπτεται από το κυνήγι της φοροδιαφυγής.
Η παραοικονομία στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπερνάει το 25% του ΑΕΠ ή τα 60 δισ. ευρώ. Αυτό που επιχείρησε και δεν πέτυχε το οικονομικό επιτελείο κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ως προς τη συμβολή της παραοικονομίας στην πραγματική οικονομία πιθανότητα θα το πετύχει τώρα με την αύξηση του ΑΕΠ.

γιατί ρε σεις φτύνετε αυτό το λαό;

Έβλεπα χθες σε επανάληψη τον Χρόνη Μίσσιο στη ΝΕΤ στην εκπομπή της Κατρίτση. Ογδόντα χρονών πια ο Χρόνης και το μυαλό του έβγαζε φωτιές. Ζήλεψα τη δυάγειά του, ζήλεψα την ηρεμία στο πρόσωπό του, ζήλεψα και την όμορφη «γωνιά» που ζει. Ένας άνθρωπος που έζησε τα περισσότερά του χρόνια στις φυλακές και στις εξορίες προέτρεπε τους έλληνες σε αγώνες και πάλη.
Σε μια στιγμή, σα να έσπασε, σα να εξοργίσθηκε, είπε: «Γιατί ρε σεις φτύνετε αυτό το λαό;» Σε πρώτο πρόσωπο. Σαν άνδρας ζήτησε να μάθει το γιατί.
Ένας αγωνιστής που «ξόδεψε» τη ζωή του για τα πιστεύω του σε έναν απολογισμό, στο λυκόφως πια της ζωής του, δίπλα στο γεράνι του (δεν ξέρω αν είχε και κλειδί από κάτω), ακόμη αναρωτιέται, ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει… Και ποιος μπορεί εκτός από «αυτούς»;
«ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΦΤΥΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ;»
Γιατί ρε σεις μας κάνετε να ντρεπόμαστε;
Είμαστε ένας λαός, που από την αρχή της ιστορίας μας δεν έχουμε πάψει να αγωνιζόμαστε, να θυσιαζόμαστε για την ελευθερία μας. Ατέλειωτοι αγώνες, αμέτρητες θυσίες …Γιατί;
Αντί να ντρέπονται οι Γερμανοί που αιματοκύλισαν τον κόσμο δυο φορές. Αντί να το βουλώνουν όλοι οι βορειοευρωπαίοι που δεν άφησαν ποτέ τον …καναπέ τους. Αντί να ντρέπονται οι Αμερικάνοι για τα χάλια που μας οδήγησαν … Ντρεπόμαστε εμείς να πούμε ότι είμαστε Έλληνες!!! Μας φτάσατε στο σημείο να συγχέεται ο ελληνισμός με την κλεψιά, το λάδωμα και τη ρεμούλα.
Ε! λοιπόν δε μας αξίζει αυτή η αντιμετώπιση.
Δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα σας.
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΤΥΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ;
πηγή

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

σπάστε τα, έχετε ασυλία ...

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στον ελληνικό αθλητισμό. Η αλήθεια είναι ότι δε μου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί απλά το συνήθισα (κι' αυτό) και μάλλον το θεωρώ δεδομένο.... τα υπόλοιπα από το paokland
"Μετά τα επεισόδια στην Λαμία μας έκοψαν την χορηγία. Ωραία, δικαιώματα τους!
Για να δώσουν εύσημα για τα επεισόδια στην ΑΕΚ, ετοιμάζουν να της δώσουν χορηγία (ΕΚΟ)!
Σήμερα έγινε ο χαμός στο ΣΕΦ στον τέταρτο τελικό των δεινοσαύρων του ελληνικού αθλητισμού.
Θα τιμωρήσετε τώρα τον γαύρο με αφαίρεση όλων των κρατικών χορηγιών που παίρνει; Θα σταματήσετε να του δίνετε όλο τον πακτωλό εκατομμυρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από την ΕΡΤ;

Ο Δραγάτης συνδικαλίζεται ή σκανδαλίζεται ?

Εμείς να δεχτούμε ότι ψηλά στήν ηγεσία οι άνθρωποι πού είναι κοντά στόν Παπανδρέου έχουν καλές διαθέσεις.
Να το δεχτούμε με την έννοια ότι δέν έχουμε μιλήσει μαζί τους και άρα δέν ξέρουμε τι πραγματικά σκέφτονται…
Ξέρουμε όμως τί γίνεται, εδώ και κάμποσες μήνες, εκεί πού χτυπάει πραγματικά η καρδιά τού ΠΑΣΟΚ ….
Τό παλιό ΠΑΣΟΚ όχι μόνο είναι εδώ αλλά είναι ήδη στα πράγματα…
Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον και ο τρόπος που θα καταλάβουν δημόσιες καρέκλες, θα γίνουν βουλευτάδες και διοικητές δημοσίων οργανισμών.
Φυσικά, δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους.
Κι όλα αυτά, με την ανοχή, αν όχι τον θαυμασμό, των καθοδηγητών της κοινής γνώμης, που τους δίνουν βήμα για να καταθέτουν τα φληναφήματά τους, αδιαφορώντας για τη δυσφορία που προκαλούν σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης.
Ανεπρόκοποι, παρατρεχάμενοι του συστήματος εξουσίας, παράλογοι γελωτοποιοί, παρηκμασμένοι εργατοπατέρες του κερατά, νεόπλουτοι προσανατολιστές των νεοπτώχων.
Ουστ ρεμάλια….

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Οταν η αριστερά πυροβολεί τα πόδια της.

του Στ.Κούλογλου από το TVXS
Όποιος αναρωτιέται γιατί η αριστερά δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει για λογαριασμό της την βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Συνασπισμό και στο έκτακτο Συνέδριο του, απ' όπου αποχώρησε η Ανανεωτική Πτέρυγα.
Σε λυδία λίθο του Συνεδρίου αναδείχθηκε η στάση του κόμματος απέναντι στο συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, από το οποίο οι εκφραστές της ανανεωτικής πτέρυγας ζητούσαν την πλήρη απεμπλοκή του. Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε ως εκλογική συμμαχία, έχει μετατραπεί σε ένα ασαφές μόρφωμα συνιστωσών με συχνά αλληλοσυγκρουόμενες κατευθύνσεις και προσωπικές στρατηγικές. Μερικές από τις συνιστώσες αυτές δεν έχουν καμία κοινωνική βάση, παίρνουν όμως ένα γενναίο μερίδιο τους από την κρατική επιδότηση στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

περιβάλλον στα ... μούτρα σας

Όχι σήμερα δεν θα βάλουμε καμιά ανάρτηση για το περιβάλλον.
Για το περιβάλλον που έχετε γραμμένο στ’ @@ σας..
Υποκριτές πολιτικάντηδες γεμίσατε τα φαξ με δελτία τύπου ευαισθησίας και με καταγγελτικό ύφος κατακεραυνώνεται αυτούς που ήταν …πριν από σας
Γλυκανάλατο υφάκι του τύπου: Εγώ δεν έκλεψα και δεν είμαι στις λίστες.
Ναι δεν είσαι στις λίστες γιατί είσαι η τελευταία τρύπα και κανείς δε σε πήρε τηλέφωνο να του δώσεις το λογαριασμό σου, γιατί αν σου έπαιρνε ΘΑ ΤΟΝ ΕΔΙΝΕΣ
Αχχχχ!!! Αμάν βρε σύντροφοι του Περισσού, βρήκατε και σεις τη μέρα για να διατρανώσετε τη «στήριξη» του λιγνίτη σαν εθνικό καύσιμο … ούτε ο «πατερούλης» σας τέτοιο κυνισμό!
Κάνοντας ένα γρήγορο zapping στα site της περιοχής δεν πίστευα στα μάτια μου: Μήνυμα για την ημέρα περιβάλλοντος ο ένας μλκας, μήνυμα για τον εορτασμό της ημέρας ο άλλος (πιο) μλκας, ανταγωνίζονται ποιος θα γράψει πιο πολλές και πιο όμορφες λέξεις γι’ αυτό που βρωμίζουν και ασχημίζουν καθημερινά με τις αποφάσεις τους.
Όχι σήμερα δεν θα βάλουμε καμιά ανάρτηση για το περιβάλλον, αλλά θα το κάνουμε όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

ΥΓ. Παράκληση στους φίλους bloggers και διαχειριστές των sites: ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

φυσικά και ΔΕΝ υπονοώ κάτι ..


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΖΑΡΕΙΦΟΠΟΥΛΟΥ,
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

οικολογικό ...ξεβράκωμα

Οικολογικός ακτιβισμός: η 3η Γυμνή Ποδηλατοδρομία γίνεται αύριο στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλοντας τη μόλυνση των πόλεων

του Γιάννη Νικολόπουλου από το ΒΗΜΑ, με τίτλο:  "Γυμνοί με ορθοπεταλιές για το περιβάλλον!"
Γδυθείτε γιατί- περιβαλλοντικά- χανόμαστε. Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της τρίτης γυμνής ποδηλατοδρομίας που διεξάγεται την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Ποδηλάτες, πεζοί, χρήστες του πατινιού ή του σκέιτμπορντ καλούνται να βγουν στην κυριολεξία από τα ρούχα τους διαμαρτυρόμενοι για την υπερέκθεση των κατοίκων των μεγαλουπόλεων στη ρύπανση, στο επιβαρυμένο κυκλοφοριακό και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Και όλα αυτά με επίκεντρο μια πόλη που αποδεδειγμένα ανήκει στις πιο μολυσμένες και επιβαρυμένες από την έλλειψη ατομικής οικολογικής συνείδησης και συνεπούς πολιτικής ευαισθητοποίησης.

πωλείται οικόπεδο ευάερο και ευήλιο ...

από το ΠΟΝΤΙΚΙ (τίτλος: Πωλείται η εθνική αξιοπρέπεια!)
Η ανακοίνωση για τις μαζικές πωλήσεις όλων όσα συνθέτουν την περιουσία του Δημοσίου (δηλαδή όλων ημών) μοιάζει με τον επιθανάτιο ρόγχο μιας χώρας η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα Τάρταρα. Μιας χώρας η οποία, σύμφωνα και με τα ρεπορτάζ του «Π» που κυκλοφορεί, περιμένει:
● Τους ελεγκτές, οι οποίοι πρακτικά θα υποκαταστήσουν τις ηγεσίες όλων των υπουργείων και όλων των κρίσιμων τομέων, τους οποίους η επιτήρηση κρίνει απαραίτητους για την επίτευξη των στόχων της: των τραπεζών, των υπουργείων, του προϋπολογισμού, των στατιστικών στοιχείων και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Για όποιον δεν κατάλαβε το παρασύνθημα, πρόκειται γι’ αυτούς που θα ελέγχουν τις «εκθέσεις προόδου» υπουργείων και κρατικών οργανισμών και, όπως ακριβώς έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, θα δίνουν τις εντολές για νέα μέτρα.
● Τον «αρχιεπιτηρητή» (και... «πρωθυπουργεύοντα» σύμφωνα με ρεπορτάζ άλλης εφημερίδας) από το ΔΝΤ.
● Την απόφαση του Eurogroup, το οποίο τη Δευτέρα θα κληθεί να δεχτεί ή να απορρίψει την πρόταση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί της δυνατότητας για ελεγχόμενη πτώχευση μιας χώρας της Ευρωζώνης. Ο γερμανικός στόχος είναι σαφής: Να μην κάνει η Ελλάδα πλήρη χρήση του «πακέτου στήριξης» των 110 δισ. ευρώ. Να τελειώνει το παραμύθι με άλλη μία δόση – το πολύ. Και ύστερα... πάπαλα.

Βελβεντό Στο βουνό των μουσών

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

και πού είστε (είμαστε) ακόμα

Στη Θεσσαλονίκη ένας 55χρονος μπήκε σε μια τράπεζα και αυτοπυρπολήθηκε!
Σε μια πράξη απελπισίας, μια χειρονομία εκκωφαντική, που θα έπρεπε να μας αφήνει άφωνους.
Ο 55χρονος, εγκλωβισμένος στα χρέη του και αλυσοδεμένος στα αδιέξοδά του προσπάθησε να γίνει είδηση!
Δυστυχώς επέζησε και …πέρασε στα ψιλά!
Και το μήνυμα δεν έφθασε ποτέ στον προορισμό του!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος που είχε χρέη στην Τράπεζα, μπήκε στο υποκατάστημα μετά τις 3 το μεσημέρι και αφού φώναξε “με καταστρέψατε” έχυσε γύρω του αλλά και πάνω στον ίδιο βενζίνη και έβαλε φωτιά. Ο παρολίγον αυτόχειρ βρέθηκε αναίσθητος και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
από το kozanitika.gr

όσοι έχουν τέτοιο σκοπό θα πρέπει να βιαστούν, γιατί η βενζίνη ακούγεται να φτάνει τα δύο ευρώ ("νά'ναι οι ώρες τους" ...καταλάβατε ποιός το εύχεται)

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ξεπέρασε τις προσδοκίες η εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων στα Γρεβενά

Πολύ ενθαρρυντική η πρώτη πολιτική εκδήλωση και παρουσία των Οικολόγων Πράσινων στα Γρεβενά. Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση όσων παραβρέθηκαν στην Ημερίδα με αντικείμενο «Γεωργία και οικονομία στην εποχή της κρίσης», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Μάιου. Τόσο η συμμετοχή αλλά και η σύνθεση του ακροατηρίου ανέβασε το επίπεδο της συζήτησης και βοήθησε στην ώσμωση των απόψεων και των προτάσεων. Βιοκαλλιεργητές, κτηνοτρόφοι, γεωπόνοι, δασολόγοι, εκπαιδευτικοί, μικροεπιχειρηματίες πράσινων τουριστικών δράσεων, στελέχη γεωργικών και δασικών υπηρεσιών και άλλοι ενεργοί πολίτες βοήθησαν ώστε η όλη διαδικασία να συνοδευτεί από ένα γόνιμο αποτέλεσμα.
Το πάνελ των τεσσάρων ομιλητών συνδύασε πολιτικά στελέχη, πανεπιστημιακούς, αλλά και στελέχη της «πραγματικής γεωργίας» που ζουν στο πετσί τους τα προβλήματα της υπαίθρου.

τί γίνεται με το δρόμο στο Καταφύγι;

Ερώτηση της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελίας προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αγροτικής ανάπτυξης, με θέμα: «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση του δρόμου Βελβεντού-Καταφυγίου στο Νομό Κοζάνης»
Ο δρόμος Βελβεντού-Καταφυγίου στο Νομό Κοζάνης, έχει κλείσει λόγω κατολισθήσεων από τον Φεβρουάριο και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία.
Το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει αντιμετωπιστεί έγκαιρα αν η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Κοζάνης, είχε λάβει υπόψη της επισημάνσεις του Δήμου και των φορέων της περιοχής. Ήδη πριν από την κατολίσθηση είχε επισημανθεί η ελλιπής σήμανση του δρόμου λόγω της προχειρότητας με την οποία τοποθετήθηκαν τα σήματα, παρά τις προειδοποιήσεις του Δήμου από τον Αύγουστο του 2009, τις οποίες προσυπέγραφαν και όλα τα σωματεία της περιοχής.

"πνίγηκε" ο ναυτικός όμιλος

Η σημαντική άνοδος της στάθμης της λίμνης Πολυφύτου το τελευταίο διάστημα, λόγω των βροχοπτώσεων όσο και των μειωμένων αναγκών στην άρδευση, έχει οδηγήσει στην παύση λειτουργίας του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης, που όπως είναι γνωστό λειτουργεί όλο το χρόνο ως καφέ – μπαρ και το οποίο επισκέπτονται, ή μάλλον επισκέπτονταν, τις καθημερινές αλλά κυρίως, τα σαββατοκύριακα και απολάμβαναν την ωραία θέα προς τη λίμνη πλήθος κόσμου.
Ωστόσο έντονη παραμένει η ανησυχία πολλών αναφορικά με το ύψος της λίμνης και πόσο μπορεί να οδηγήσει σε πλημμύρες, εφόσον αρχικά συνεχιστούν οι βροχές, επίσης το φράγμα δεν χρειάζεται να τεθεί σε λειτουργία για να καταναλώσει νερό και τέλος δεν χρειαστεί νερό για την άρδευση. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο διευθυντής του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πολυφύτου κ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος αυτή τη στιγμή το υψόμετρο είναι στα 2,90 από τη θάλασσα, ενώ το όριο πλημμυρών είναι πάνω από το 2,91.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Θηλυκό λυκάκι σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Μια μικρή λύκαινα, 2,5 ετών σκοτώθηκε κατά τις πρωινές ώρες στις 29 Μαΐου σε τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στην ανατολική έξοδο για Γρεβενά, στη διαδρομή Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον Ορειβατικό Σύλλογο ΣΕΟ Κοζάνης.
Πρόκειται για τον τρίτο νεκρό λύκο που πέφτει θύμα τροχαίου το 2010.
Η περίφραξη που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο της Εγνατίας Οδού, έχει υποστεί φθορές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα 10 πάσσαλοι στη σειρά να έχουν πέσει στο έδαφος, οπότε και η πρόσβαση στην οδό να είναι ελεύθερη.

"περσινά ξυνά σταφύλια"

αύξηση από το Σεπτέμβριο στα τιμολόγια της ΔΕΗ

της Μαίρης Κεσκιλίδου από την ΕΡΑΤην αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ώστε η επιχείρηση να ανταποκριθεί στο ανταγωνιστικό τοπίο της απελευθέρωσης της Αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες στην Πτολεμαΐδα, με την ολοκλήρωση της διημερίδας του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας για την ενέργεια. Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο κ. Ζερβός τόνισε ότι η ΔΕΗ είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει τις μελέτες των νέων οικισμών, ως συνέπεια των μετεγκαταστάσεων, υπό όρους, ενώ εκφράζοντας την προσωπική του άποψη για το αίτημα της κατασκευής πίστας μηχανοκίνητου στα Ορυχεία είπε ότι δεν θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής για να προσθέσει ότι η ΔΕΗ θα προβεί σε δράσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν προοπτική στον τόπο.
Εν τω μεταξύ , όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Νομού Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος στη διάρκεια της διημερίδας για την ενέργεια, από τις 17 μέχρι τις 19 Ιουνίου θα επισκεφθεί την περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής την υπουργό Ενέργειας Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

"...να ανταποκριθεί στο ανταγωνιστικό τοπίο της απελευθέρωσης της Αγοράς.."  ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ή ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΟΟΣΟ ΚΑΦΡΟΥΣ; Δηλαδή αυξάνει τα τιμολόγια για να γίνει ... ανταγωνιστική; Αλλά θα μου πεις και οι "άλλοι" δεν αυξάνουν το ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα για την ... ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

εν αναμονή νέων αντιδράσεων

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
με τίτλο: "Προβληματισμός στο Βελβεντό-Συζητήσεις σε Αιανή-Νεάπολη"

Η ψήφιση, από την ολομέλεια της ελληνικής βουλής, του σχεδίου «Καλλικράτης» ήρθε να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις στο Νομό Κοζάνης, όχι, όμως, και τις τοπικές κοινωνίες σε Δήμους που διαμαρτύρονται για την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας. Στο επίκεντρο, φυσικά, βρίσκεται το Βελβεντό, οι κάτοικοι του οποίου αντιτίθενται σθεναρά στο ενδεχόμενο συνένωσης με το Δήμο Σερβίων και είναι, μάλιστα, διατεθειμένοι να συνεχίσουν το αγώνα τους και μετά την ψήφιση του νόμου!