Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Πρεμιέρα με ''ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ'' από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κοζάνης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει φέτος το έργο «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ» σε διασκευή Μαρίας Βαρδάκα

Στα 1192 τελειώνει η Τρίτη Σταυροφορία στους Αγίους Τόπους με νίκη των χριστιανικών στρατευμάτων. Ο νεαρός ευγενής Ρόμπιν Λόξλυ επιστρέφει μετά από απουσία δύο χρόνων στην πατρίδα του, το Νότιγχαμ. Εκεί ο φοβερός Σερίφης – απουσία του βασιλιά – έχει επιβάλλει ένα καθεστώς ασυδοσίας και τρομοκρατίας.

Οι πολίτες του Νότιγχαμ έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση, αφού είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν σε φόρους ό, τι κερδίζουν από την εργασία τους. Κάποιοι από αυτούς έχουν κρυφτεί στο κοντινό δάσος του Σέργουντ, για να σωθούν από τη μήνι του Σερίφη, που τους έχει επικηρύξει παράνομους, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους του. Με αυτούς ενώνεται και αυτών ηγείται ο Ρόμπιν του Λόξλυ – που έχει επίσης επικηρυχθεί παράνομος – ξεκινώντας έτσι μια οργανωμένη αντίσταση ενάντια στις αυθαιρεσίες του Σερίφη.
Έτσι αρχίζει η ιστορία μας και συνεχίζει με πολλές περιπέτειες, συγκρούσεις, δράσεις, ανατροπές. Πατώντας σε προηγούμενες εκδοχές, όπως τις πρότειναν στο κοντινότερο ή απώτερο παρελθόν άλλοι καλλιτέχνες – ποιητές, λογοτέχνες ή σεναριογράφοι – φτιάξαμε τη δική μας θεατρική εκδοχή στο μύθο του παράνομου ευγενούς, που έκλεβε από τους πλούσιους για να δίνει στους φτωχούς, με την φιλοδοξία να κλέψουμε τις καρδιές των νεαρών θεατών που θα έρθουν να την παρακολουθήσουν.


Συντελεστές:
Διασκευή-σκηνοθεσία: Μαρία Βαρδάκα
Σκηνικά-κοστούμια: Σοφία Παντουβάκη
Στίχοι-μουσική: Αλέξης Ιωάννου
Χορογραφίες-σπαθογραφίες: Πάρης Μαντόπουλος
Φωτισμοί: Αντώνης Στεφανόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Παπανίκος
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Κέλλυ Βαρσάνη

Παίζουν (κατά αλφαβητική σειρά): Νικήτας Αναστόπουλος, Νίκος Αξιώτης, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Κωνσταντίνος Κοττής, Ιφιγένεια Μακρή, Νίκος Μήτσας, Γιώργος Μπούγος.

Τιμή εισιτηρίου: 12 €
Για τους «Φίλους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ»: 10 €

Για τα σχολεία από 17 Ιανουαρίου
Τιμή εισιτηρίου: 6€

Ισχύουν εισιτήρια του Ο.Γ.Α.

Πληροφορίες στο τηλ. 24610-24062

Δεν υπάρχουν σχόλια: