Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

απάνθρωπο ή ανθρώπινο;

από το leodokardo
Βέροια: Τέρας έκαψε ζωντανά 7 κουτάβια
 
Στις 26 Ιουλίου στο κέντρο της Βέροιας (περιοχή Παπάκια) στις 5 το απόγευμα, μπροστά στο μαγαζί ηλεκτρονικών παιχνιδιών του Φ.Σ. κάποιος "μάγκας" από την εν λόγω περιοχή έκλεισε σε αγωγό νερού 7 κουταβάκια που ζούσαν στο σημείο και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στην είσοδο του αγωγού με αποτέλεσμα να καούν ζωντανά και να πεθάνουν από ασφυξία !
 Το πρωτοφανούς βαρβαρότητας απέναντι σε αδύναμα πλάσματα περιστατικό, που έρχεται για άλλη μια φορά να αμαυρώσει την πόλη μας και να καταδείξει το έλλειμμα πολιτισμού μας, εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια πολλών παιδιών, αναφέρει στο Δελτίο Τύπου του ο Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η..

Ο σύλλογος μαζί με τον Δήμο Βέροιας κατέθεσαν μήνυση και αναμένουν να αξιοποιηθούν από τις διωκτικές αρχές τα στοιχεία που δόθηκαν γιά τον δράστη, ώστε να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί παραδειγματικά για το κακό που έκανε στα
κουτάβια.

Ο σύλλογος αναφέρει ακόμα: ''Θα θέλαμε να επισημάνουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την
αγανάκτηση των μικρών παιδιών για τον φριχτό θάνατο των κουταβιών, σε αντίθεση με τους ενήλικες, οι οποίοι όχι μόνο επέδειξαν πλήρη αδιαφορία αλλά, παρά το ότι το περιστατικό έγινε αντιληπτό μέρα μεσημέρι, κανένας δεν απέτρεψε τον δράστη, ούτε επιχείρησε να σώσει τα άτυχα ζώα, ούτε και προθυμοποιήθηκε να τον καταγγείλει. Καλούμε τους αυτόπτες μάρτυρες να μη διστάσουν να καταθέσουν και να κατονομάσουν τον δράστη.

Η βία στην κοινωνία αφορά όλους μας και η
αδιαφορία είναι συνενοχή. Μην περιμένουμε να χτυπήσει την πόρτα μας για να αντιδράσουμε, γιατί τότε θα είναι αργά. Τραγική ειρωνεία είναι ότι τα κουταβάκια ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθούν την επόμενη μέρα σε ασφαλή χώρο αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν.''

Σύμφωνα με πληροφορίες του Adespoto.gr την προηγούμενη μέρα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ηλεκτρονικών παιχνιδιών εθεάθη να πετά πέτρες στα κουτάβια, καθώς ζούσαν με τη μάνα τους μπροστά από το μαγαζί του και προφανώς τον ενοχλούσαν! Επίσης, τα πτώματα των ζώων ενώ είχαν τοποθετηθεί στην άκρη για να τα παραλάβει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Φαίνεται έτσι νομίζει ο δράστης, όποιος κι αν είναι, ότι θα γλιτώσει...Ελπίζουμε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα να είναι αρκετή για να καταδικαστεί αυτό το επικίνδυνο ανθρωπόμορφο τέρας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: