Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς...

του Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr

Μη σύννομο το ξήλωμα του Κράτους που επιχειρεί η κυβέρνηση!
Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς; Εδώ ο αντιπρόεδρος, εκεί ο αντιπρόεδρος, που είναι ο αντιπρόεδρος;
Το ερώτημα αφορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη ορίστηκε επικεφαλής της διυπουργικής επιτροπής για τη συγχώνευση ή κατάργηση δημόσιων φορέων.
Ποιος αντιπρόεδρος ορίστηκε αρμόδιος για το ξήλωμα του κράτους; Ιδού η απορία. Θα μάθουμε άραγε ποτέ; Ο κ. Θ. Πάγκαλος ή ο κ. Ε. Βενιζέλος; Κανείς δεν γνωρίζει.. Μήτε οι κυβερνώντες, μήτε οι κυβερνώμενοι!

Άγνωστο γιατί, η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης δεν προσδιόρισε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ποιος εκ των δυο αντιπροέδρων της κυβέρνησης τέθηκε επικεφαλής της αρμόδιας Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής!

Η πρωτοφανής στα χρονικά ευνομούμενου κράτους αμεριμνησία της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, που καθιστά άκυρη την Απόφαση του Πρωθυπουργού, έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η περιλάλητη διαδικασία κατάργησης υπηρεσιών του δημόσιου τομέα!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr, στην υπ’ αριθμόν Υ361 Απόφαση του Πρωθυπουργού, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 28 Ιουλίου, με τον τίτλο «Ανασύνθεση της διυπουργικής γνωμοδοτικής επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή υπηρεσιών, συμβουλίων, επιτροπών και φορέων του δημόσιου τομέα», οι μανδαρίνοι του κράτους αμέλησαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Ενώ στην Απόφαση Υ361 του Πρωθυπουργού -με την οποία τροποποιείται η προγενέστερη απόφαση του Πρωθυπουργού (Υ169 – 15.1 2010)- ορίζονται επακριβώς τα νέα μέλη της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, δεν συμβαίνει τον ίδιο με τον επικεφαλής της Επιτροπής.

Όπως διαπιστώνει κανείς από μια γρήγορη ματιά στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στη συγκεκριμένη απόφαση απλώς αναφέρεται ότι μετέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Σε ποιον από τους δυο αντιπροέδρους αναφέρονται, δεν θα μάθουμε ποτέ!

Αξίζει να αναφερθεί λεπτομερώς πως έγινε το απόλυτο μπέρδεμα της κυβέρνησης, δείγμα αντιπροσωπευτικό των δυσλειτουργιών που παρατηρούνται σε όλο το φάσμα της δημόσιας σφαίρας.

Στην υπ’ αριθμόν Υ169 της 15ης Ιανουαρίου 2010 Απόφαση Πρωθυπουργού που εκδόθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2010 αναφερόταν ως πρώτο μέλος της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Τότε, το 2010, στην κυβέρνηση υπήρχε μόνον ένας αντιπρόεδρος. Άρα εύκολα μπορούσε να υποθέσει κανείς ποιος ήταν. Ήταν ο κ. Θ. Πάγκαλος.

Τώρα όμως τι να υποθέσει κανείς; Ποιος από τους δυο αντιπροέδρους είναι; Ο παλαιότερος ή ο νεότερος; Για να το βρει κανείς, δεν αρκεί η βοήθεια κοινού, παρά μόνο το 50-50!

Τούτων δοθέντων καθίσταται πλέον παράνομη η διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση για το ξήλωμα του κράτους, μια εξέλιξη όχι κατ’ ανάγκην αρνητική για τον γράφοντα, αλλά σίγουρα επιζήμια και για τους πολέμιους του βαθέως κράτους.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, στον παρόντα χρόνο είναι μετέωρη και μη σύννομη η ανασύνθεση της διυπουργικής γνωμοδοτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για την συγχώνευση ή κατάργηση φορέων του δημόσιου τομέα!

Το θέμα της αλλαγής σκυτάλης Πάγκαλου-Βενιζέλου είχε φέρει στη δημοσιότητα το Pheme.gr στις 27 Ιουλίου, μια ημέρα πριν το περίφημο υπουργικό συμβούλιο όπου τα μέλη της κυβέρνησης είδαν τον κ. Ε. Βενιζέλο να ανακοινώνει σε ποιους δημόσιους φορείς θα μπει λουκέτο – και όχι τον κ. Πάγκαλο.

Το ερώτημα βεβαίως που γεννάται, αμείλικτο. Όταν οι κυβερνώντες δεν είναι σε θέση να ανασυνθέσουν μια διυπουργική επιτροπή, μπορούν άραγε –στα αλήθεια- να ανασυνθέσουν το κράτος και την πατρίδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: