Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Α’ Προς Δημοσίους Υπαλλήλους Επιστολή!



Συναισθανθείτε την κυβέρνηση: δίνει μάχη να ξεπουλήσει μέρος της πατρίδας για το καλό της υπόλοιπης!
Είστε δημόσιος υπάλληλος και γυρίσατε από διήμερη απόδραση ή ολιγοήμερες διακοπές;
Δεν κάνατε τίποτε από τα δυο, αλλά είστε παρ’ όλα αυτά δημόσιος υπάλληλος;
Διαβάστε προσεκτικά.
Το Pheme.gr συμπάσχει μαζί σας. Σας σκέπτεται αυτές τις δύσκολες ώρες, φροντίζει για σας. Οι καιροί ου μενετοί. Πρέπει να είσαστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας.
Θυμηθείτε μόνον τα λόγια του πρώην υπουργού σας, του αξιοαγάπητου κ. Ραγκούση, ο οποίος σας έδειχνε τον δρόμο προς την ελευθερία, αλλά εσείς δεν τον ακούγατε.
Τι κι αν ήταν υπεράνω όχι μόνο του νόμου, αλλά και του Συντάγματος, όταν σας απειλούσε με απόλυση. Τι κι αν εσείς του λέγατε καλημέρα, κι αυτός σας έλεγε «απόλυση, απόλυση».

Ο άνθρωπος καθημερινά δίνει μάχες να σώσει την πατρίδα και να επιβάλει τις ιδιωτικοποιήσεις, και εσείς κοιτάτε την πάρτη σας. Ούτε καν ρωτήσατε σε ποια φάση βρίσκεται η μάχη που δίνει ο Βαγγέλης. Είναι στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος; Τίποτα. Παντελής αδιαφορία.

Ο ίδιος όμως σας ενημέρωσε. Δεν ευθύνεται αυτός που εκτός από Το Βήμα δεν διαβάσατε και τον βρετανικό Guardian. Για διαβάστε τι είπε. «Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Μια μάχη για την εφαρμογή ενός προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.. μια μάχη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, μια μάχη για την επιβολή των ιδιωτικοποιήσεων»!

Όλα τα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Δεν είναι ο μόνος υπουργός που σας προειδοποίησε. Το ίδιο έκανε και ο φιλολαϊκός πολιτικός της Αρκαδίας, υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμιστής κ. Δημήτρης Ρέππας.

Εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα σας ζήτησε να απαντήσετε εγγράφως σε ποιο από τα ωράρια εργασίας θέλετε να ενταχθείτε.

Δεν αναφέρομαι, όπως καταλαβαίνετε, στις εβδομαδιαίες ώρες που οφείλετε να βρίσκεστε στη δουλειά σας. Αυτές ως γνωστόν (εν αντιθέσει με το μισθό σας), αυξήθηκαν από 37,5 σε 40, με απόφαση του μεταρρυθμιστή υπουργού μας.

Για το ωράριο εργασίας σας μιλάμε. Ζαλισμένοι, όπως είστε, απ’ όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας, δεν σας έχει μείνει μυαλό να θυμηθείτε την αυριανή σας υποχρέωση.

Μην σκάτε όμως. Από δω και πέρα γι’ αυτά τα θέματα θα φροντίζουμε εμείς.

Αύριο λοιπόν είναι η τελευταία ημέρα, η τελευταία διορία αν δεν καταλάβατε, που πρέπει να απαντήσετε στους προϊσταμένους σας σε ποιο ωράριο θα ενταχθείτε.

Οι επιλογές που έχετε, δεν είναι λίγες. Είναι πέντε.

Το Pheme.gr σας σκέπτεται, φροντίζει για σας και σας ενημερώνει. Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης σας που όρισε η νέα διοικητική μεταρρύθμιση είναι οι εξής:

Ώρα προσέλευσης: 07.00-Ώρα αποχώρησης: 15.00

Ώρα προσέλευσης: 07.30-Ώρα αποχώρησης: 15.30

Ώρα προσέλευσης: 08.00-Ώρα αποχώρησης: 16.00

Ώρα προσέλευσης: 08.30-Ώρα αποχώρησης: 16.30

Ώρα προσέλευσης: 09.00-Ώρα αποχώρησης: 17.00

Κοιτάξτε λοιπόν προσεκτικά και αποφασίστε σήμερα το βράδυ. Σε ποιο ωράριο θα ενταχθείτε. Αύριο πρέπει να είσαστε έτοιμοι να απαντήσετε στον προϊστάμενο σας.

του Κώστα Χατζίδη από το Pheme news

Δεν υπάρχουν σχόλια: