Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ο Πάρις στο ρόλο του "καλού μπάτσου .."

Π. Κουκουλόπουλος: «Ύβρις να μιλάμε για οικογένεια και για 600 ευρώ…Δεν εκλεχτήκαμε το 2009 για να πάμε το ΦΠΑ στο 50%»!

«Μας απασχολεί πάρα πολύ το όριο της αμοιβής το οποίο είναι κατώτερο των αναγκών για έναν άνεργο. Ας μη λέμε για οικογένεια. Αγγίζει την ύβρι κατά την αρχαιοελληνική έννοια, να μιλάμε για οικογένεια και για 600 ευρώ…», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2 και στον Κώστα Λασκαράτο, ο υφυπουργός εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, αναφερόμενος στο ύψος των αμοιβών που αναμένεται να εισπράττουν οι περίπου 100.000 συμβασιούχοι. 5μηνης διάρκειας που θα προσληφθούν μέσα στα επόμενα 3 χρόνια στους δήμους.
Όπως τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος, το ζήτημα των αμοιβών έχει απασχολήσει το υπουργείο σε τουλάχιστον τρεις συσκέψεις.


«Υπήρξε μια θέση του Υπουργείου Εργασίας η οποία μας προβλημάτισε όλους. Ότι δηλαδή θα πρέπει να έχει μια αρμονία με το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας το οποίο έχει 675 Ευρώ για να μην ανταγωνίζεται το ένα πρόγραμμα το άλλο. Εμείς από την πλευρά μας, μαζί με την αυτοδιοίκηση για τον ΟΑΕΔ δεν το έχουμε λήξει το ζήτημα. Δεν θέλω να δημιουργήσω κάποια προσδοκία. Περιμένουμε όμως να εκλεγεί η νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ για να συζητήσουμε το ζήτημα γιατί δεν το έχουμε κλείσει…», τόνισε χαρακτηριστικά αφήνοντας παράθυρο, αύξησης του ημερομισθίου.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός εσωτερικών την συγκεκριμένη πρόταση την είχε κάνει τον Οκτώβρη του 2008 αμέσως μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers. «Αφορά κυρίως ανέργους που έχουν οικοδομικά ένσημα…», διευκρίνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως πρόκειται για προσλήψεις με κριτήρια 8μήνου του ΑΣΕΠ, απλώς θα προηγούνται 2 κριτήρια «on-off».
«Πρώτα θα εξαντλείται η λίστα των ανέργων με κριτήρια εντοπιότητας και η ύπαρξη οικοδομικών ενσήμων», σημείωσε.
«Δεν εκλεγήκαμε το 2009 για να πάμε το ΦΠΑ στο 50%»
Σχετικά με το υψηλό ΦΠΑ στην οικοδομή, δήλωσε «ας έχουμε λίγη υπομονή γιατί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει πει επανειλημμένως ότι μας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις…Μη ξεχνάτε ότι την οικοδομή την αφορούν πάρα πολλοί φόροι και έχει μιλήσει ο κ. Βενιζέλος για απλούστευση στον τομέα αυτό…».
Σαφείς αποστάσεις –αλλά σε γραμμή Βενιζέλου- πήρε και από το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, το οποίο χαρακτήρισε «παραλογισμό».
«Και με το 13% δεν πληρώνει κανείς ΦΠΑ. Αν υπήρχε μια καλύτερη συμπεριφορά σε αυτό το επίπεδο…Για αυτό μιλάμε για την ανάγκη στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον παραλογισμό του 23% στον επισιτισμό, εδώ που ήρθαμε και τον επιβάλαμε, αν δεν έχουμε μια ομαλοποίηση στην απόδοση του ΦΠΑ από τους φορείς οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά διότι δεν έχουν τζίρο. Αν δεν σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο, θα πάμε το ΦΠΑ στο 100%. Δεν εκλεγήκαμε το 2009 για να πάμε το ΦΠΑ στο 50%».

από το newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: