Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ο "πολιτικοανοιξιάτικος" Αντώνης Σαμαράς

ένα "πολιτικό ψυχογράφημα" του επίδοξου νεοεπιβήτορά μας (όλα τά'χε η Μαριωρή ο Σαμαράς της έλειπε)

Αντώνης Σαμαράς
Πέρα από το να κυβερνήσει σκέπτεται κάτι άλλο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Όχι! Τόσα χρόνια χαμένος στην πολιτική Γκουανταλαχάρα, είναι λογικό να ξυπνάει και να κοιμάται με την ίδια σκέψη. Πως θα γίνει Πρωθυπουργός.
Στη σελίδα του στο Facebook μιλά για την πορεία του προς την εξουσία. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί επαναλαμβάνει συνεχώς τις ίδιες κορώνες, ενώ βαπτίζει τις ανακοινώσεις του με βαρύγδουπους τίτλους, όπως Ζάππειο Ι, Ζάππειο ΙΙ και αύριο Ζάππειο ΙΙΙ.
Υιοθετώντας πλήρως τη λογική του ώριμου φρούτου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιμένει απλώς το πλήρωμα του χρόνου.
Τις σκέψεις του περισσότερο απορροφούν τα εσωτερικά του κόμματος, παρά η πορεία του κυβερνητικού έργου.

Και ως προς το δεύτερο, δεν έχει άδικο. Ο φίλος του από τα σχολικά χρόνια, κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του για να παραδώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής, όχι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά σ’ αυτόν.

Σπάνιο κράμα μετάλλου ο Αντώνης Σαμαράς έχει άριστη γνώση των οικονομικών και καλή αντίληψη των μεταβαλλόμενων επιθυμιών της κοινωνίας.

Από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε το αδιέξοδο του μνημονίου και του οικονομικού τέλματος και έσπευσε να πάρει σαφείς αποστάσεις από την κινούμενη άμμο.

Φιλελεύθερος στα οικονομικά, αναχρονιστικός στα κοινωνικά θέματα, έχει τα κλασσικά γνωρίσματα ριζοσπαστικών προσωπικοτήτων του συντηρητικού χώρου, οι οποίες σε συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες κατάφεραν να διευρύνουν το ακροατήριο τους ακόμη και σε τμήματα του λεγόμενου προοδευτικού χώρου.

Το πολλαπλώς φορεμένο πατριωτικό συνολάκι και οι αντιευρωπαϊκές του κορώνες προσελκύουν πλήθη από το λεγόμενο κεντροαριστερό χώρο, τα οποία αισθανόμενα προδομένα, σαν τον πνιγμένο προσπαθούν να πιαστούν από τα μαλλιά τους.

Ποια είναι όμως η στάση του Αντώνη Σαμαρά, στα άλλα, πλην μνημονίου, θέματα; Ποια στάση τήρησε; Πριν γίνει αναφορά στα θέματα αυτά να επισημάνουμε ότι ακόμη και στα ζητήματα που έχει βάλει η τρόικα τηρεί επαμφοτερίζουσα στάση.

Στις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ φερ’ ειπείν. Δεν εναντιώθηκε καθόλου. Απεναντίας μάλιστα επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για καθυστερήσεις.

Επιπλέον, έσπευσε, όπως και το υιοθετημένο παιδί του συστήματος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, να συναινέσει, τοποθετώντας στο Ταμείο εκποιήσεων μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο!

Ο ίδιος, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή είχε σπεύσει να διαβεβαιώσει τους εταίρους μας ότι θα τιμήσει την υπογραφή που έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου, οψέποτε ο ίδιος έρθει στην εξουσία.

Ενώ διατυμπανίζει την πρόθεση του να έρθει σε ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση, ψηφίζει με άνεση σειρά νομοσχεδίων, όπως την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, θεωρώντας ότι σύρθηκε η κυβέρνηση στις πάγιες θέσεις του και όχι το αντίστροφο.

Τι άλλο κάνει ο Αντώνης Σαμαράς; Τίποτα. Δεν λέει κουβέντα για τους έχοντες και κατέχοντες, ούτε για την ανάγκη να συνεισφέρουν αυτοί που μπορούν. Οϋτε λόγος να γίνεται για αναδιανομή του πλούτου, για στήριξη του κράτους πρόνοιας, ενός ισχυρού κρατικού πυλώνα που θα δίνει τον τόνο την οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Τη σκέψη του αποσπούν ανέξοδες κορώνες, πομφόλυγες δηλαδή που αργά ή γρήγορα θα σκάσουν προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο.

από τον Κώστα Χατζίδη και το pheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: