Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Εμείς μιλάμε για ζωές… και εσείς μιλάτε για περικοπές

Κοροιδέψατε, καπηλευτήκατε, δημαγωγήσατε, κλέψατε, φάγατε, φάγατε, φάγατε και σεις και τα εγγόνια σας (σήμερα) ... υπάρχει ένα αίτημα για ζωή ... μην  το καταπατάτε


το άρθρο της Βάλιας Μπαζού από το σημερινό ΠΟΝΤΙΚΙ

…και εσείς μιλάτε για περικοπές. Πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας όπως και τόσα άλλα. Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) βρίσκεται στο απόλυτο αδιέξοδο με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Και το απόλυτο αδιέξοδο μεταφράζεται σε ακύρωση, επί της ουσίας, των προγραμμάτων απεξάρτησης. Μεταφράζεται σε στάση πληρωμών που θα στερήσει από χιλιάδες εξαρτημένα άτομα τις υπηρεσίες του Οργανισμού και θα οδηγήσει πολλά από αυτά κυριολεκτικά στο δρόμο.

Η απόφαση αυτή ισοδυναμεί με flat line για χιλιάδες εξαρτημένους που με μια υπογραφή χάνουν το δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία.
Το υπουργείο Οικονομικών, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ, μείωσε την επιχορήγηση από τα 23 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, στα 11.270.000, περικοπή που αντιστοιχεί σε 51%. Και μείωσε τον προϋπολογισμό του 2011 προκαλώντας «έμφραγμα» στις υπηρεσίες του Κέντρου, αφού τα 11.270.000 ευρώ είναι το ποσό που έχει ήδη λάβει το ΚΕΘΕΑ φέτος μέχρι και τον Ιούλιο και αφορά τις ανάγκες του πρώτου εξαμήνου.
Στον Καιάδα οι δημόσιες υπηρεσίες απεξάρτησης
Η απόφαση δεν είναι και τόσο αθώα. Γιατί επί της ουσίας αυτό που επιχειρείται είναι η κατάργηση του κράτους δικαίου και η κατάργηση του θεμελιώδους δικαιώματος της πρόσβασης σε ποιοτικές και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες απεξάρτησης.
Οι χιλιάδες των εξαρτημένων, βλέπετε, και οι οικογένειές τους αποτελούν ιδανικό πεδίο δράσης για τους ιδιώτες της απεξάρτησης που είδαν τις δουλειές τους να πέφτουν με την ενίσχυση των κοινωνικών προγραμμάτων.
Η ανάγνωση και μόνο των στοιχείων αποκαλύπτει το μέγεθος της «πελατείας» που κάποιοι εποφθαλμιούν.
-το ΚΕΘΕΑ εξυπηρετεί ετησίως περίπου 15.000 άτομα, χρήστες ουσιών και μέλη οικογενειών
-διαθέτει 100 μονάδες «πρώτης γραμμής» σε 23 πόλεις και σε 15 σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας
-παρέχει δωρεάν στέγαση, διατροφή, επιστημονική υποστήριξη, προγράμματα επανένταξης
Την ίδια ώρα στο ΚΕΘΕΑ έχουν καταθέσει αιτήσεις περισσότερες από 20 πόλεις που ζητούν τη δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων
( χωρίς φάρμακα και υποκατάστατα).
Θα κλείσω αυτό το σημείωμα με τα λόγια του κ. Γεωργιάδη εκ μέρους
Του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ: «Οι ανθρώπινες ζωές δεν αποτιμώνται με χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: