Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής:«Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011: Φωνές νερού μυριάδες»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής συμμετέχει στην πανελλαδικής εμβέλειας επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011. Φωνές νερού μυριάδες».

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Πέμπτη – Κυριακή, 6 -9 Οκτωβρίου 2011.
ΩΡΕΣ: 9 π.μ.- 13.00 μ.μ.
Στις δύο πρώτες ημέρες το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε σχολικό κοινό, ενώ τις δύο επόμενες θα πραγματοποιηθεί για το ευρύ κοινό. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής :
-Θεματική ξενάγηση στην Έκθεση του Μουσείου, όπου και θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα εκθέματα που έχουν επιλεγεί από τις Αίθουσες Α, Β, Δ, Ε.
-Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης, όπου το Κτήριο της Δεξαμενής και το Σπίτι με τις Σκάλες, στο οποίο σώζεται αποχετευτικό σύστημα.
-Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο μέσω της «Υδάτινης οδού». Κατά τη διαδρομή αυτή θα περιδιαβούμε το ποτάμι του Χάνδακα, παραπόταμου του Αλιάκμονα, και θα δούμε κατάλοιπα αρχαίων αγωγών ύδρευσης.
Προβολή ταινίας για τον κύκλο του νερού. Θα γίνει αναφορά στον Αλιάκμονα, τις λίμνες, και τα φράγματα της περιοχής μας. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το ζωτικό ρόλο του νερού και για το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψής του.
Στους μαθητές και στο ευρύ κοινό θα μοιράζεται το ενημερωτικό φυλλάδιο, που θα εκδοθεί από τη Λ΄ ΕΠΚΑ καθώς και το ειδικό φύλλο – δελτάριο της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Τ.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ-ΜΕΝΤΕΣΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: