Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Το δημοψήφισμα έγινε. Αποτέλεσμα: Ναι στην εξαθλίωση και την πτώχευση του Ελληνικού Λαού.

Ψήφισαν Οικογένεια Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και τα παπαγαλάκια των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΟΙΚ.
Το δημοψήφισμα που εξαγγέλθηκε πέτυχε τον σκοπό του. Οι ειδικοί αποφάνθηκαν οτι ο Ελληνικός λαός πρέπει να θυσιαστεί για να σωθεί η χώρα (πολυεθνικές, τράπεζες, εφοπλιστές, βιομήχανοι και λοιπό σινάφι).
Ένα δημοψήφισμα που εξαγγέλθηκε και που ποτέ δεν θα γίνει, ήταν η τρίπλα της πλουτοκρατίας απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Ήταν η αρχή του ξεδιπλώματος μιας νέας κινδυνολογίας περι καταστροφής της χώρας, αποκλεισμό από το ευρώ, στάση πληρωμών κ.λ.π., που στόχο έχουν να εκβιάσουν τον Ελληνικό λαό να αποδεχθεί τα νέα ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα που θα ακολουθήσουν.
Ο στόχος τους είναι διπλός.

  1. Να φοβίσουν και να απογοητεύσουν τις μάζες των εργαζομένων που σιγά - σιγά μπαίνουν στο μαζικό κίνημα. Να δώσουν την εντύπωση, μέσα από την κυριαρχία τους στην μεταδιδόμενη μέσω των ΜΜΕ αντίληψη, οτι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν επιθυμεί την έξοδο από το ευρώ ούτε το χάσιμο των ευρωπαϊκών κεκτημένων. Οτι τα μέτρα αυτά σε τελική ανάλυση υλοποιούνται για τον εργαζόμενο και τα λαϊκά στρώματα. Προσπαθώντας έτσι να ανακτήσουν στην συνείδηση των εργαζομένων την πίστη στο "οτι είναι καλό για την πλουτοκρατία είναι καλό και για τους δουλοπάροικους".
  2. Στο να αναχαιτίσουν το συνεχώς διογκούμενο λαϊκό κίνημα, να το αναστείλουν, να το βάλουν σε αναμονή να το κάνουν να περιμένει τις οποιεσδήποτε πολιτκές και κοινοβουλετικές διεργασίες που υπόσχονται κυβερνητικές αλλαγές ή αλλαγές κυβερνητικών σχημάτων. Ένα τύπο ανασχηματισμού, μόνο που αυτή την φορά θα περιλαμβάνει και μπόλικη συναίνεση από ΝΔ, ΛΑΟΣ. Με λίγα λόγια θέλουν να μας ξαναγυρίσουν στον καναπέ παρακολουθώντας τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Εκεί βέβαια το πεδίο είναι δικό τους και μπορούν πιο εύκολα να μας αποχαυνώσουν.
Εδώ στο fle.gr ποτέ δεν πιστέψαμε οτι αυτή η κυβέρνηση θα πέσει , ή οτι ο Παπανδρέου θα παραιτηθεί κάτω από την πίεση των βουλευτών του. Πιστεύουμε οτι είναι ένα χαρτί που καίγεται και θα καεί μέχρι τέλους. Βέβαια τον ίδιο μπορεί να μην το ενδιαφέρει και τόσο, μιας και οι πολιτικές του βλέψεις είναι να κάνει καριέρα στον διεθνή στίβο, σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Απλά τώρα δίνει τα διαπιστευτήρια του. Επίσης είμαστε σίγουροι οτι αυτή η λεηλασία, αν δεν τους κόψει πόδια και χέρια ο λαός, θα σταματήσει μόνο όταν φτάσουν στον επιθυμητό στόχο τους που είναι η παντελής εξαθλίωση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Είτε με Παπανδρέου είτε με Σαμαρά ή και με τους 2 μαζί. Έτσι μόνο θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες αυξημένης και εγγυημένης κερδοφορίας για αυτούς.
Με λίγα λόγια να αρπάζουν όσο πιο φτηνά μπορούν τον πλούτο που παράγουν άλλοι.
Θα σταματήσουν μόνο όταν το νέο κράτος που θέλουν να δημιουργήσουν είναι απαλλαγμένο από "περιττές" δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση, νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνική πολιτική και βέβαια από καθόλου φόρο για τις επιχειρήσεις. Και μην τσιμπήσουν μερικοί μικροβιοτέχνες γιατί από αυτούς δεν θα μείνει κανένας όρθιος.
Θα σταματήσουν μόνο όταν το νέο κράτος θα διαλύσει τελείως τους μηχανισμούς ελέγχου, φορολογικούς, περιβαντολογικούς, προς την πλουτοκρατία.
Βέβαια αυτό με την σειρά του θα δημιουργήσει νέες εκρήξεις κρίσεων και φτου πάλι από την αρχή. Νέες θυσίες κ.λ.π.

Αυτές τις στιγμές λοιπόν πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τώρα που η ανάγκη της πλουτοκρατίας δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.
Την ώρα που παιζόταν αυτό το θέατρο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ με την πλήρη συγκατάθεση Μερκελ - Σαρκοζί στην Ελληνική βουλή, Εργαζόμενοι στην χαλυβουργική και σε άλλες επιχειρήσεις βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στην δουλειά και να σταματήσουν τις απολύσεις.
Η εργατική τάξη κυρίως, αλλά και τα άλλα λαϊκά στρώματα που μπήκαν και θα μπαίνουν στον αγώνα πρέπει να εστιάσουν στην αλληλεγγύη και την ενίσχυση κάθε τμήματος εργαζομένων που βρίσκεται σε κινητοποίηση. Όπως επίσης πρέπει να εκδηλώνεται έμπρακτη συμπαράσταση σε κάθε πολίτη που αρνείται να πληρώσει τα χαράτσια. Έτσι λοιπόν θα ήταν πολύ ωφέλιμο να εκδηλώνονταν απεργίες συμπαράστασης προς κλάδους που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Με αυτό τον τρόπο δυναμώνεται η αλληλεγγύη και η ενότητα πρώτα και κύρια της ίδιας της εργατικής τάξης. Αποτρέπονται έτσι τα σχέδια του τμηματικού περάσματος της πολιτικής της αστικής τάξης στους χώρους δουλειάς.
Κάθε συνδικάτο, κάθε σωματείο , κάθε λαϊκό κίνημα που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα έχει χρέος να συνταχθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Η εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μπορούν να επιβάλουν την δική τους εξουσία και να καταστήσουν αχυρανθρώπους την οποιαδήποτε κυβέρνηση μέχρι να την ξαποστείλουν στα αφεντικά της. Να δημιουργήσουν ισχυρούς λαϊκούς θεσμούς εξουσίας μέσα από την αλληλεγγύη και την ενότητα τους.

Κάτω η Πλουτοκρατία και τα κόμματά της.
Καμία ανοχή σε Παπανδρέου - Σαμαρά - Καρατζαφέρη.

Ποτέ πια στον καναπέ παρακολουθώντας τις εξελίξεις.
Όλοι στους δρόμους

Π। Π.
http://www.fle.gr/forj/news/133/8743-2011-11-05-00-21-22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: