Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

μας αναγκάζουν να αγοράσουμε όπλα για να μας δώσουν την 6η δόση;;;

Εκβιαστική συμφωνία αγοράς όπλων για την εκταμίευση της 6ης δόσης;
Σχετικά με το σκάνδαλο της «μυστικής συμφωνίας» Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί για την αγορά γερμανικών και γαλλικών όπλων αξίας 10 δις ως όρο για τη χορήγηση του νέου πακέτου βοηθείας, ρωτά την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα «New Europe», που εκδίδεται στις Βρυξέλλες και επικαλείται πηγές της Νέας Δημοκρατίας, η μυστική συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση στην Ελλάδα φρεγατών, αρμάτων μάχης Leopard από τη Γερμανία και μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία. Η εμμονή Βερολίνου και Παρισιού να λάβουν έγγραφες δεσμεύσεις από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για την καταβολή της έκτης δόσης, σχετίζεται άμεσα με τη μυστική συμφωνία ενώ οι έγγραφες εγγυήσεις Σαμαρά εξασφαλίζουν σε Μέρκελ-Σαρκοζί ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις Παπανδρέου και στο θέμα των εξοπλισμών, σημειώνει το άρθρο. Αυτές οι δεσμεύσεις ενδεχομένως να τέθηκαν εν αμφιβόλω και με την αιφνιδιαστική αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας από τον Π. Μπεγλίτη λίγο πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον τότε πρωθυπουργό. 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ κυκλοφορούν φονιάδες με σουβενίρ από αρκούδα

«Αποτρόπαιος φόνος αρκούδας»

Στην ευρύτερη δασική περιοχή Κορεστείων Καστοριάς, ανάμεσα στους οικισμούς Χαλάρας και Αγ. Αντωνίου, βρέθηκε νεκρή αρσενική αρκούδα, ηλικίας 5 ετών.

Πρόκειται για τον πιο αποτρόπαιο φόνο αρκούδας που έχει καταγράψει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στα 19 χρόνια λειτουργίας της Οργάνωσης.
Η αρκούδα φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Ακρωτηριασμένα είναι τα δύο μπροστινά πόδια, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζώο σκοτώθηκε από πρόθεση και τα δύο του πόδια αποτέλεσαν το τρόπαιο της αποκρουστικής πράξης.
Την εικόνα φρίκης συμπληρώνει η αφαίρεση της μουσούδας του ζώου και οργάνων από την κοιλιακή του χώρα.

Άλλη μια εβδομάδα με κοκτέιλ ρύπων στην περιοχή

Τη Δευτέρα το πρωί, ο Λευτέρης Ιωαννίδης, δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης «Κοζάνη, τόπος να ζεις», και ο Αντώνης Κύρινας περιφερειακός σύμβουλος της Εναλλακτικής Δράσης,  επισκέφτηκαν τον εισαγγελέα Κοζάνης για να ζητήσουν την παρέμβασή του στο περιβαλλοντικό επεισόδιο το οποίο ήταν σε εξέλιξη αυτές τις μέρες. Παράλληλα οι δύο αιρετοί καταθέτουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα συνεχιζόμενα επεισόδια ρύπανσης σε όλο το ενεργειακό λεκανοπέδιο.
Μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, τόσο το τελευταίο εξαήμερο (18-23/11), όσο και το πρώτο τετραήμερο του μήνα (1-4/11) κατέδειξαν τεράστιες υπερβάσεις σε όλη τη λεκάνη Κοζάνης – Εορδαίας – Αμυνταίου, (Ποντοκώμη, Μαυροπηγή, Πτολεμαίδα, Αγ. Ανάργυροι, κ.λ.π).
Ο δείκτης ρύπανσης που χρησιμοποιεί το Κέντρο Περιβάλλοντος έπιασε πολλές φορές την ανώτερη τιμή του (10 στην κλίμακα 1-10), επιβεβαιώνοντας ότι το φαινόμενο δεν ήταν στιγμιαίο, και συνιστούσε εκτεταμένο περιβαλλοντικό επεισόδιο.

η γιορτή του νερού και της φύσης

ένα καταπληκτικό βίντεο. Εκεί, που ο Αλιάκμονας από ποταμός μετατρέπεται σε λίμνη, δημιουργώντας εικόνες, που μόνο το υγρό στοιχείο μπορεί να μας προσφέρει. Ρύμνιο Κοζάνης - γέφυρα αλιάκμονα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ:

από το mikrovalto.gr

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

φοβού τας κομμουνιστάς

φωτιά στα μπατζάκια σου καρατζαφυρεράκο

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΣ ΤΡΟΪΚΑ: ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
Στην πληροφόρηση της τρόικας σχετικά με τον "κομμουνιστικό κίνδύνο" που ελλοχεύει (sic) στη χώρα πρoχώρησε ο Γ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο η τρόικα "εκβιάζει καταστάσεις" (είτε με υπερβολικά μέτρα είτε με τις απαιτήσεις για γραπτές δεσμεύσεις κλπ), τόσο σπρώχνει τη χώρα προς τα Αριστερά ("Θα κάνετε την Αριστερά κυβέρνηση και την Ελλάδα Κούβα της Μεσογείου").
Έχει ενδιαφέρον πως ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ακροδεξιάς δεν βρήκε να πει μισό λόγο για την κοινωνική εξαθλίωση που κυριαρχεί στην Ελλάδα! Αντιθέτως, ήταν λαλίστατος γύρω από τους δυνητικούς κινδύνους που επιφυλάσσει για το αστικό μπλοκ εξουσίας, η περαιτέρω σκλήρυνση του μνημονιακού προγράμματος και η κοινωνική απομόνωση του αστικού πολιτικού προσωπικού.
  από το ISKRA

ενώ ο λαός υποφέρει, αυτοί αυτοεπιχορηγούνται

Θυσίες μόνο από τους πολίτες -
Τα κόμματα τον "χαβά" τους με 48,8 εκατ. ευρώ επιχορηγήσεις

Τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής, μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο ερώτησης του προς τον υπουργό Εσωτερικών, είναι αποκαλυπτικά...
Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν συζητά αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα που, σημειωτέον, το περασμένο έτος (2010) άγγιξε τα 48,8 εκατ. ευρώ.
Το 2010 η κρατική επιχορήγηση ήταν 48,8 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο το πρώτο 3μηνο του 2011 – της πιο δύσκολης, οικονομικά, χρονιάς - τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 12,3 ήταν η επιχορήγηση και 1,2 εκατ. ευρώ ήταν η ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς.
Η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε την τακτική αυτή, τονίζοντας πως θωρακίζει το πολιτικό σύστημα από φαινόμενα διαπλοκής και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος, μέσω του οποίου, όπως είπε, θα δοθεί η λύση στην κρίση.

Με τα χρήματα μας κλέβουν την ζωή και με τον φόβο μας κλέβουν την ψυχή!


Ο κίνδυνος που παραμονεύει μέσω της ανοχής ή της υποταγής είναι να ξεχάσουμε, τι πρέπει και τι μας αξίζει να είμαστε.
Το Τέρας είναι το ίδιο
Στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ, απλά είχε για λίγο αποσυρθεί στην γωνία, είχε καμουφλαριστεί σε κάτι άλλο, πιο ανθρώπινο. Όλο αυτό το διάστημα υπήρχε και κινούνταν όσο πιο διακριτικά μπορούσε, ούτως ώστε να μη προκαλεί, να μη μας τρομάζει, να μπορεί να υπάρχει για να επανακάμψει πιο δυνατό και πιο άσχημο από ποτέ...
Έμαθε με τα χρόνια να περιμένει υπομονετικά, ώσπου έφτασε πάλι η «κατάλληλη στιγμή».
Η οικονομική κρίση είχε ήδη ξεκινήσει ένα χρόνο νωρίτερα. Στην αρχή δεν δώσαμε την πρέπουσα σημασία. Είπαμε ότι είναι κάτι περαστικo, όπως και τόσα άλλα που είχαμε ακούσει μέχρι τότε.
Η αλλαγή έγινε χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε, υποδόρια και μεθοδικά γιατί το θύμα δεν έπρεπε να πεθάνει από το σοκ της ξαφνικής αλλαγής.

η κατάληψη της φοροεισπρακτικής δημόσιας ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗΣ επιχείρησεις


από το ράδιο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ με ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, αλλά και ακόμη πιο ενδιαφέροντα συνθήματα.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

κατέλαβαν τον Πάρι'μ

Ο "σουρδοκράτωρ" υφυπουργός της ...σωτήριας κυβέρνησης βρισκόταν μέχρι τη μιάμισυ το μεσημέρι υπό κατάληψη στο γραφείο του από συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ.


Η κατάληψη έληξε λίγο πριν από τις 13:30, με τους εργαζομένους να αποδέχονται την πρόταση του Πάρι Κουκουλόπουλου να συναντήσουν το πρωί της Τετάρτης τον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση.
Ήταν λίγο πριν τις 11:15 όταν εργαζόμενοι στους δήμους, μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, μπήκαν στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλου με τον οποίο έχουν ανοιχτή κόντρα, και το κατέλαβαν.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πρέπει ν’ ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο των καιρών, της ιστορίας και του χρέους

“Τα μάτια ανοιχτά για να μην πατήσουμε τις πεπονόφλουδες που θα μας στρώσουν”, υπογραμμίζει πως πρέπει να έχουμε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανώλης Γλέζος, ο οποίος τονίζει ότι το υπό κατάρρευση σύστημα “δεν αποκλείεται να εκθρέψει και ανώμαλες καταστάσεις”.
Μιλώντας στην “Αυγή” της Κυριακής, σημειώνει πως “για τον ελληνικό λαό ο εναλλακτικός δρόμος εξόδου από την κρίση είναι ένας και μόνος: η απόκτηση της εθνικής κυριαρχίας” και συμπληρώνει πως πρέπει να υπάρξει κοινός αγώνας όλων των λαών της Ευρώπης. Παράλληλα θεωρεί ότι η νέα κυβέρνηση βρίσκεται “σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση”, καθώς, όπως σημειώνει, αποτελεί “προϊόν καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος”. Για τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως “όσοι αυτοϊκανοποιούνται απ’ αυτά τα νούμερα ομφαλοσκοπούν” και προσθέτει πως η αριστερά πρέπει να “αλλάξει νοοτροπία”. Επίσης θεωρεί “αναγκαία” τη συμπόρευση και την κοινή δράση της αριστεράς και λέει χαρακτηριστικά πως “πρέπει ν’ ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο των καιρών, της ιστορίας και του χρέους”.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο μύθος γύρω από το φύλλο της “Πανσπουδαστικής” νο.8


Ο μύθος γύρω από το φύλλο της “Πανσπουδαστικής” νο.8
Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011
Από το Γλόμπινγκ. - Μέρες που είναι, είπαμε να πιάσουμε λίγο και άλλον έναν πολύ διαδεδομένο αστικό μύθο που επαναλαμβάνεται εν χορώ, από σχετικούς και άσχετους,...

Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και


ΥΠΟΙΚ. 2073/11. Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011
Ημ/νια: 18/11/2011 ΑΔΑ: 2073
Θέμα: Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΝΛ: 38 χρόνια μετά - Όπως τότε, έτσι και σήμερα.


38 χρόνια μετά - Όπως τότε, έτσι και σήμερα. Τριάντα οκτώ χρόνια πέρασαν από την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο και τα αιτήματα «ψωμί – παιδεία - ελευθερία», «εθνική ανεξαρτησία -λαϊκή κυριαρχία», «έξω οι Η.Π.Α.» - «έξω το ΝΑΤΟ», παραμένουν ολοζώντανα στη συνείδηση όλων μας, παρ’ ότι επιχειρείται ποικιλοτρόπως η αποσιώπηση και η διαστρέβλωση αυτών των γεγονότων και των μηνυμάτων.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ η εξέγερση του πολυτεχνείου αποτελεί παράδειγμα για τον Ελληνικό λαό, για την οργάνωση της πάλης του με σωστούς στόχους που θα τον βγάλει από το αδιέξοδο που τον έχει οδηγήσει η μαύρη συμμορία της πλουτοκρατίας, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν μια «αυθόρμητη», «ανοργάνωτη» λαϊκή και μόνο φοιτητική εκδήλωση. Το φοιτητικό κίνημα εκφραζόταν μέσα από οργανωμένες συλλογικές διαδικασίες , στις γραμμές του δρούσαν οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις. Στο ξεσηκωμό του πολυτεχνείου αποκτά σάρκα και οστά η σύνδεση φοιτητικού και εργατικού κινήματος.

επέτειος με τα όλα της

ίσως η επέτειος, που μετά από 38 χρόνια, μοιάζει -λόγω γεγονότων και ηλιθιότητας- τόσο πολύ με την ημέρα του Πολυτεχνείου. Ο λαός καταδυναστευμένος από τους ευρωφασίστες και τους ντόπιους δοσίλογους της κυβέρνησης "σωτηρίας", άγεται και σύρεται από τους δημαγωγίσκους, ενώ η δαμόκλειος σπάθη της χρεοκοπίας χρησιμοποιείται για να καθυποτάξει συνειδήσεις και φωνές. Βέβαια υπάρχουν και διαφορές: Η τότε αγωνιζόμενη γενιά, σήμερα, "ντακίμιασε" με τους (τότε) διώκτες της, που εκπροσωπούνται επάξια από τα φασιστοειδή του Λάος.
Πάντα όμως, τα καθεστώτα, υποτιμούν ένα σημαντικό παράγοντα, που τελικά θα καθορίσει τα γεγονότα και το μέλλον: ΤΟΝ ΛΑΟ !

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Η ΝΔ είναι κόμμα- τραβεστί"

και γω που νόμιζα ότι ήταν μόνο πούστικο (φαίνεται ότι προχώρησε)*

Την παραίτησή του από τη ΝΔ υπέβαλλε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Χατζής, ο οποίος σε πολυσέλιδη επιστολή επιτίθεται στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά για τη συμφωνία του στη συγκυβέρνηση, ενώ χρησιμοποιεί εξαιρετικά σκληρές εκφράσεις και για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τη ΝΔ «κόμμα- τραβεστί» και τον Γ. Παπανδρέου «εθνοπροδοτική, εμετική μαριονέτα»!
«Είναι σκληρό να συντάσσεις ένα κείμενο που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα γράψεις. Πόσο μάλλον όταν πριν 2 χρόνια ήσουν ο συντάκτης μιας επιστολής νέων που καλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την Παράταξή του. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μία ακρωτηριασμένη συνείδηση» αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ που παρά την αμέριστη συμπαράσταση των περισσότερων «σαμαρικών», δεν κατάφερε να εκλεγεί στην ηγεσία της νεολαίας της ΝΔ.

την έχω βαρεθεί ...

η ιστορία γυρνά προς τα πίσω και περνά από πάνω μας, τη βαρέθηκα (συγκλονιστική εκτέλεση -όπως πάντα- της Μαρίας Δημητριάδη)

το ανθρωποειδές έριξε φόλες στην Πτολεμαίδα

Νέα απάνθρωπη θανάτωση αδέσποτων με φόλες
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πτολεμαΐδας μια νέα επιχείρηση θανάτωσης αδέσποτων ζώων με διασπορά δηλητηριασμένης τροφής, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 7 αδέσποτοι σκύλοι και 2 δεσποζόμενοι, καθώς μόλις ένα από τα άτυχα ζώα 10 ζώα που έφαγαν τη δηλητηριασμένη τροφή κατάφεραν να σώσουν οι φιλόζωοι.
Η νέα αυτή απάνθρωπη επιχείρηση εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου με ξημερώματα Κυριακής, όταν αστυνομικοί ειδοποίησαν μέλη του Σωματείου Ζωόφιλων Πτολεμαΐδας ότι ένα σκυλάκι ξεψυχά στο Παλιό Πάρκο, απέναντι από το κτίριο της Αστυνομίας.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

"...δεν ανήκει στη σφαίρα του αδυνάτου .." η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ

σύμφωνα με τα λεγόμενα του σουρδοκράτορα Κουκουλόπουλου στο χατζηνικολικά ερτζιανά του real fm. Τί λε ρε υπουργάρα της διαμαρτυρίας (κάνοντας την ξινή πουτάνα δεν τού' δωσε το υπουργείο ο -όξω από ΄δω- γιωργάκης; για να μην ξεχνιόμαστε), και νοστράδαμος τώρα; Διάσπαση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ε;
Σήμερα, στα χάλια που μας φέρατε, ποιον νομίζεις ότι ενδιαφέρει;
Στα τσακίδια λοιπόν ή μάλλον ...
Σ Τ Α   Κ Ο Μ Μ Α Τ Ι Α !!!

ΨΗΦΙΣΜΑ : Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό

Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.
Εμείς οι 400 εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.

Είναι κατοχή, είναι χούντα και είναι… Νοέμβρης

Φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου έχει άλλο αέρα.Ήρθαν τα πράγματα έτσι, να ορκίζεται αυτή η κυβέρνηση της «εθνικής σωτηρίας» τέτοιες ημέρες, που η εξέγερση των φοιτητών το 73 πυροδότησε το λαϊκό ξεσηκωμό και κλόνισε το πάλαι ποτέ «εθνοσωτήριο» καθεστώς της ξενοκίνητης χούντας.
Σχεδόν 40 χρόνια μετά είμαστε μάρτυρες, επιτέλους, της αρχής του τέλους της «μεταπολίτευσης»! Αυτό δεν πόθησαν, όσο τίποτα, όλα τα φωτισμένα μυαλά σε μικρόφωνα και εφημερίδες; Η αλήθεια είναι ότι τα «παιδιά» έδωσαν την εβδομάδα που πέρασε τον καλύτερο εαυτό τους. Το πάλεψαν ως εκεί που δεν παίρνει. Και βγήκαν νικητές. Δεν ήταν εύκολο να λυθεί η εξίσωση. Έπρεπε να συγκεραστούν πολλά, ώστε να επιβληθεί η λύση που εδώ και τώρα διέταξε το Διευθυντήριο της Ε.Ε. Έπρεπε να γίνουν πολλά παζάρια ώστε ταυτόχρονα να διασωθούν –κατά το δυνατόν- αλώβητα τα τιμάρια της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής και να συμπιεστεί στο περιθώριο των εξελίξεων η λαϊκή πρωτοβουλία.

ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Με οποιαδήποτε κυβέρνηση …..Με όποιον πρωθυπουργό…..
Με όποιον διαχειριστή…..
Ο ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στα μέτρα, ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στα χαράτσια, τις περικοπές, τη φορομπηξία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, συνεχίζεται……
Ο ΑΓΩΝΑΣ για δικαιώματα, για ψωμί, παιδεία, ελευθερία είναι τώρα πιο επίκαιρος από ποτέ.
ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Να ζωντανέψουμε το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Πέμπτη 17/11/2011,   5.00 μμ στη Κεντρική Πλατεία
Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης
Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία…
Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία
Πρωτοβουλία Αντίστασης Κοζάνης

Ενωτική παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη

ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) – Μίκης Θεοδωράκης

Μετά από πολλές σκέψεις και προβληματισμούς, ψυχική αγωνία και τεράστιο βάρος ευθύνης, αποφάσισα τελικά να σας καλέσω για να σκεφτούμε όλοι μαζί μήπως έφτασε επί τέλους η στιγμή της μεγάλης ιστορικής πρωτοβουλίας που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και θα τους καλεί σε μια γενική εξέγερση με στόχο να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτή τη συνεχιζόμενη εθνική κρίση που έχει καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο, που μας ντροπιάζει και που οδηγεί τον Λαό μας σε μια καθημερινή πτώση δίχως τέλος.

Όλοι είμαστε μάρτυρες όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό προσκήνιο: Η πολιτική μας ηγεσία έγινε περίγελως. Το πρώτο όργανο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων εξευτελίστηκε. Κάποιες αδύναμες φωνές στη Βουλή δεν ακούγονται, χάνονται ή θάβονται. Η εξουσία των Τραπεζών ασκείται πλέον ανοικτά από το πρωθυπουργικό γραφείο της προσωρινής κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Στρατής εκθέτει στην Πτολεμαίδα

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αχλάδα: Σφίγγει ο κλοιός των ορυχείων

Στήριξη των Οικολόγων Πράσινων στους κατοίκους της Αχλάδας και της Μελίτης, που αντιδρούν στη διάνοιξη νέων ορυχείων
Πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ) Δυτ. Μακεδονίας γνωμοδότησε αρνητικά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορούσε τη διάνοιξη νέου ορυχείου στην περιοχή Αχλάδας του Ν. Φλώρινας. Στη σχετική συνεδρίαση ήταν καταλυτική η παρουσία κατοίκων από την Μελίτη και την Αχλάδα, γεγονός που επηρέασε και τη στάση των Περιφερειακών Συμβούλων. Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Πετράκου, Συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων στην Δυτική Μακεδονία, ο οποίος τόνισε :

Το 12ο τροχαίο ατύχημα στον κάθετο άξονα «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή». Θύμα μικρό αρκουδάκι

Mόλις ένα μήνα μετά το προηγούμενο τροχαίο ατύχημα με θύμα μεγάλη θηλυκή αρκούδα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, περίπου στις 7.30, και νέο τροχαίο ατύχημα  με θύμα μία μικρή αρκούδα και πάλι στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής και συγκεκριμένα στο ύψος του βυρσοδεψείου της ΕΞΠΟΤΑΝ. Η νεαρή αρσενική αρκούδα, ηλικίας 1,5 ετών και βάρους 65 κιλών, χτυπήθηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα, ενώ ο οδηγός του οχήματος έφυγε χωρίς να ειδοποιήσει την Τροχαία.

Canyoning στο Βελβεντό, χωρίς λόγια

ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ;

Το  Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Όρος Γράμμος, που προωθείται από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο, φέρνει υπόψη της Κομισιόν, με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Στην ερώτηση του ο κ. Μ. Τρεμόπουλος σημειώνει μεταξύ των άλλων:
«Το  Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1999, στο Όρος Γράμμος, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG II. Πέρυσι, 7 χρόνια μετά τη διακοπή των εργασιών ολοκλήρωσής του, το Ίδρυμα της Βουλής ανέλαβε να χρηματοδοτήσει εκ νέου το έργο, διαθέτοντας μάλιστα το ποσό των 800.000 ευρώ.  Πρόσφατες νέες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον προϋπολογισμό του έργου στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ [1]. Σκοπός της δημιουργίας του Πάρκου είναι να αποτελέσει η περιοχή σύμβολο εθνικής ενότητας και χώρο προσέλκυσης τουρισμού.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

o Μπένυ την έκανε και ροκάρει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Σαν σήμερα, 11 Νοεμβρίου 1990, έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ρίτσος.


Σαν σήμερα, 11 Νοεμβρίου 1990, έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ρίτσος. Ο ποιητής που έταξε την έμπνευσή του στην Αριστερά και συνδέθηκε όσο λίγοι με τους εργατικούς αγώνες, την εθνική αντίσταση και τον αγώνα κατά της δικτατορίας, γεννήθηκε την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς, την 1η Μαΐου του 1909.
(από το TVXS)

ΟΝΕΙΔΟΣ! Έκοψαν το επίδομα τοκετού στα δημόσια νοσοκομεία!

Μέχρι την τελευταία στιγμή τους, και ενώ βρίσκονται στα σκαλοπάτια της εξόδου (στα τσακίδια) οι αληταράδες το μόνο που σκέφτονται είναι να περικόψουν δικαιώματα από τον έλληνα εργαζόμενο. ΦΤΟΥΥΥ !!!


Συγχαρητήρια στους απερχόμενους υπουργούς Υγείας και Εργασίας. Απέδειξαν ότι δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος!

Μέσα στην πολιτειακή αναμπουμπούλα των διερευνητικών εντολών και την κυβερνητική παραλυσία, οι υπεύθυνοι του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας με τα 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους, βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν στα μουλωχτά μια απόφαση, η οποία δεν περιποιεί τιμή σε δημόσιους λειτουργούς που επιφορτίστηκαν με το έργο της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

o NEOΣ πρωθυπουργος (πίσω από τον πρωθυπουργό των τραπεζιτών)

Πρόκειται για πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα, καθώς από τη στιγμή που έπεσε το όνομά του στο τραπέζι, κανένας πολιτικός αρχηγός δεν τόλμησε να το αμφισβητήσει.
Μάλιστα, ο νέος πρωθυπουργός λόγω των αμφιβολιών της αριστεράς για τη δανειακή σύμβαση, αποφάσισε να μην την αποδεχθεί και να προχωρήσει με την έξοδο από το ευρώ και τη δημιουργία ενός ιδιαίτερα σκληρού εθνικού νομίσματος το οποίο είναι αδύνατο να υποτιμηθεί: (Βλέπε παρακάτω...)


Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του ονόματος οφείλεται στην αντιπάθεια του νέου προσώπου προς τα αεροπλάνα, που τον έκανε να έρθει στην Ελλάδα κολυμπώντας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μέρα καθυστέρησης στην άφιξή του.Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, κατέληξαν σε συμφωνία, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του νέου ηγέτη της Χώρας, τα οποία συνοψίζονται στα παρακάτω και αποτελούν εγγύηση σταθερότητας τόσο σε θέματα οικονομίας όσο και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
· Ο Τσακ Νόρις μπορεί να πάρει άτοκο δάνειο από το ΔΝΤ
· Ο Τσακ Νόρις μπορεί να πάρει επιστροφή φόρου από το ΔΝΤ
· Ο Τσακ Νόρις μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και την Μέρκελ
· Ο Τσακ Νόρις γνωρίζει τους γνωστούς άγνωστους
με ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας.
· Μόνο ο Τσακ Νόρις μπορεί να αντικαταστήσει τον Ζαν Κλοντ Τρισέ με τον Ζαν Κλοντ Βαντάμ.
· Όταν η αστυνομία κάνει επιχείρηση σκούπα, ο Τσακ Νόρις κάνει επιχείρηση παρκετέζα
· Ο Τσακ Νόρις μπορεί να βάλει σε δίαιτα τον Πάγκαλο
· Ο Τσακ Νόρις θα κάνει Οικουμενική κυβέρνηση. Μόνος του.
· Ο Τσακ Νόρις μπορεί να σηκώσει τους δυο αντιπροέδρους με το ένα χέρι.
· Ο Τσακ Νόρις είναι ο μόνος που έλιωσε τον Άρειο Πάγο.
· Ο Τσακ Νόρις ξέρει πόσα κιλά είναι ο Πάγκαλος
· Ο Τσακ Νόρις θα καταργήσει την στρατιωτική θητεία. Σε καιρούς πολέμου προτιμά να δουλεύει μόνος του.
· Όταν ο Τσακ Νόρις ρωτάει τι χρωστάω; η Μέρκελ απαντά τίποτα αγόρι μου.

Ψηφίζουμε ... επιστροφή στη φύση

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

και πάλι η ... liberation έπιασε το χθεσινοβραδινό μήνυμα

κο, κο, κο, κο, κάνουν οι κοτούλες

και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός ο αψηλός, ξερακιανός κοκκοράκος μας κυβερνούσε και αποφάσιζε για την τύχη μας δύο χρόνια τώρα με τις κοτούλες του να κακαρίζουν χαρούμενα και «σοσιαλιστικά» με το κεφάλι στραμμένο –πάντα- προς τη δεξιά του κυρίου.
Χθες λοιπόν περιμέναμε σύσσωμο το κοτέτσι να επαναστατήσει εναντίον του κοκοράκου, που έχει λαλήσει τελείως, αλλά τι θα έπρεπε να περιμένουμε από ΚΟΤΕΣ;
Ορισμένες μάλιστα αρχιΚότες, τον είχαν ταράξει στο τσίμπημα τον ηλιθιοκοκκοράκο και χθες τον χειροκροτούσαν ή πιο σωστά τον φτεροκοπούσαν: η χοντροκότα Λούκα που πήρε και τα εύσημα, η κα(υ)ιλόκοτα απέδειξε περίτρανα τη λαική παροιμία (ε και γω λαός είμαι) που λέει : «το καυλ.. θέλει γαμησ.. και δε λέει να τ’αφήσει», η αριστερόκοτα/λυκοσβερκά νανόκοτα ο Μίμης … την εξυπναδίστικες μαλακίες του μόνο σε συνεντεύξεις τις πλασάρει και σε ηλίθια πολιτικά βιβλιαράκια. Και άλλες Αρχικότες είπαν και έκανα πολλά, αλλά χθες φτεροκοπούσαν.
Τελικά το πρόβλημα είναι στο κοτέτσι. Είναι τελείως λαλημένο …
Σε τέτοιες περιπτώσεις το κοτέτσι θέλει ξεπάτωμα. Δεν υπάρχει ελπίδα ανάταξης. Κόψιμο και στον καταψύκτη για ζεστές σουπίτσες το χειμώνα.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Το δημοψήφισμα έγινε. Αποτέλεσμα: Ναι στην εξαθλίωση και την πτώχευση του Ελληνικού Λαού.

Ψήφισαν Οικογένεια Μητσοτάκη, Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και τα παπαγαλάκια των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΟΙΚ.
Το δημοψήφισμα που εξαγγέλθηκε πέτυχε τον σκοπό του. Οι ειδικοί αποφάνθηκαν οτι ο Ελληνικός λαός πρέπει να θυσιαστεί για να σωθεί η χώρα (πολυεθνικές, τράπεζες, εφοπλιστές, βιομήχανοι και λοιπό σινάφι).
Ένα δημοψήφισμα που εξαγγέλθηκε και που ποτέ δεν θα γίνει, ήταν η τρίπλα της πλουτοκρατίας απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Ήταν η αρχή του ξεδιπλώματος μιας νέας κινδυνολογίας περι καταστροφής της χώρας, αποκλεισμό από το ευρώ, στάση πληρωμών κ.λ.π., που στόχο έχουν να εκβιάσουν τον Ελληνικό λαό να αποδεχθεί τα νέα ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα που θα ακολουθήσουν.
Ο στόχος τους είναι διπλός.

Η αβάσταχτη διγλωσσία του κ. Σαμαρά!


Υπάρχουν όρια στη διγλωσσία; Μέχρι ποιο σημείο είναι ανεκτή η κοροϊδία ενός ηγέτη;
Τα ερωτήματα αφορούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.
Πολλές φορές το τελευταίο διάστημα μας έχει συνηθίσει σε αντιφατικές δηλώσεις που προκαλούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό.
Αποκορύφωμα των μεταλλάξεων του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξαν οι αντικρουόμενες θέσεις του για την ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, των αποφάσεων της 25ης Μαρτίου και της δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου.

Εκρηκτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού!!!

Σε εκρηκτικό κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 και είχε απρόβλεπτες εξελίξεις. Τα τελευταία γνωστά γεγονότα, με τη στάση των Βελβεντινών απέναντι στους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και την υπόθεση του νερού του Βελβεντού,  έφεραν πολύ κόσμο -κυρίως από το Βελβεντό- στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια και η ατμόσφαιρα από την αρχή "μύριζε μπαρούτι".
Οι πρώτοι "ψίθυροι" και οι αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους Βελβεντινούς εκδηλώθηκαν όταν έλαβε το λόγο η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελβεντού Ειρήνη Γκαμπράνη και αναφέρθηκε στο προ ολίγων ημερών πρόβλημα υδροδότησης του Βελβεντού, με τις κλειστές βάνες στις δεξαμενές του αντλιοστασίου, επιβεβαιώνοντας το γεγονός και την ύπαρξη αναρμόδιων ατόμων στο χώρο αυτό, αφήνοντας υπονοούμενα για "παρεμβάσεις" τους… 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ «ΚΑΔΡΑΡΙΣΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

τα "ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ" Πρόεδρε ή 
το Κουταβάκι της Μ.Κ.Ο. 

Δυστυχώς και «απίστευτο» και «αληθινό» είναι το φαινόμενο (στη σημερινή Ελλάδα) ένας στρατευμένος (χωρίς εισαγωγικά) δημοσιογράφος, στηριζόμενος στην αλαζονεία που προσφέρει η δύναμη του τύπου, να στοχοποιεί μια εκλεγμένη Δημοτική αρχή, όχι λόγω κάποιας κακοδιαχείρισης ή κατάχρησης εξουσίας –πράγμα θεμιτό- αλλά για λόγους προσωπικής εμπάθειας και συμφερόντων.

Δεν είναι «χθεσινός» ο κύριος Κουταβάς. Τον γνωρίζουμε όλοι, γνωρίζουμε τη δουλειά του και τις πρακτικές τύπου «κάδρου» που χρησιμοποιεί για να επιτελέσει το …λειτούργημά του.
Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι αυτές οι πρακτικές στοχοποίησης δεν πιάνουν σε μας, γιατί απλά είμαστε εκλεγμένοι από τους δημότες μας και η συνεχής προσπάθειά μας αποσκοπεί στο κοινό συμφέρον τους και όχι στο προσωπικό μας όφελος. Μέλημά μας είναι η επίλυση προβλημάτων και όχι η δημιουργία εντυπώσεων. Το αποδείξαμε έμπρακτα με τη δημοσιοποίηση (on line ) των συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Στα πλαίσια αυτής της διαφάνειας στη λειτουργία του δήμου μας θεωρήσαμε απαραίτητη την ενημέρωση του δημοτικού μας συμβουλίου για την προκλητική συμπεριφορά του κου Κουταβά.
Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη στάση μας απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας ακόμα και απέναντι στην «εχθρική» ομάδα συνδημοτών μας του Βελβεντού. Απέναντί μας δεν έχουμε εχθρούς, αλλά προβλήματα, πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε έχοντας στη διάθεσή μας λίγα μέσα και ακόμη λιγότερους πόρους.