Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

το δικαιούμαστε Δήμαρχε !

Διαβάζουμε σήμερα σε ρεπορτάζ του Στέλιου Φούντογλου (στο Vetonews.gr), ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ των Δημάρχων των «Ενεργειακών Δήμων» και του αρμοδίου υπουργού, παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού.

Η ένταξη του Δήμου μας στους «Ενεργειακούς», φαίνεται να παίρνει μορφή προσωπικού στοιχήματος για τον κο Κωνσταντόπουλο, που προφανώς το έχει εντάξει στις προτεραιότητές του.

Μακάρι και με την … ευχή μας, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα στο Δήμο και την περιοχή μας, μια ανάσα που χρειαζόμαστε και προπάντων δικαιούμαστε.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

emeis den mporesamena krathsoyme oute mia yphresia sto dhmo kai theloume kai energeiakos dhmos

Ανώνυμος είπε...

του Π.Π. από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Θετική έκβαση φαίνεται πως είχαν οι επαφές, στην Αθήνα, της επιτροπής του Δήμου Βοϊου, με επικεφαλής τη δήμαρχο Παναγιώτα Ορφανίδου και τη συμμετοχή των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, καθώς έλαβε χθες τη διαβεβαίωση πως δεν υφίσταται θέμα κλεισίματος του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Σιάτιστας!

Και αυτό, την ώρα που στη Σιάτιστα, τον εν λόγω υποκατάστημα τελούσε υπό κατάληψη από τις 6.30 το πρωί, με απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Σιάτιστας, ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να αποφασίζει τη διακοπή της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο Τύπου από το Δήμο Βοϊου, τη διαβεβαίωση πως το ΙΚΑ Σιάτιστας δεν βρίσκεται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του έλαβε την Τρίτη το πρωί η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υποδιοικητή Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, Διονύση Πατσούρη. Ο κ. Πατσούρης τόνισε πως το ΙΚΑ Σιάτιστας θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιοχής, αναγνωρίζοντας πως από το συγκεκριμένο κατάστημα παρέχονται υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν συνεχώς στο αστικό κέντρο του Νομού.
Από την πλευρά της η Δήμαρχος Βοΐου, επανέλαβε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΙΚΑ Σιάτιστας, σημειώνοντας πως εξυπηρετεί 5.500 πολίτες, ζητώντας παράλληλα συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη διοίκηση του ΙΚΑ καθώς όπως τόνισε «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». Αφού χαιρέτησε, καταρχήν, τα όσα της διαμήνυσε ο κ. Πατσούρης, έκανε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση πως η δημοτική αρχή και οι πολίτες του Δήμου Βοΐου δεν εφησυχάζουν και είναι διατεθειμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση υποβάθμισης της περιοχής με την αφαίμαξη υπηρεσιών που βιώνουν τους τελευταίους μήνες.

Ανώνυμος είπε...

Απο www.vetonews.gr

Έτσι δήμαρχοι από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι σε σύγκρουση με τον περιφερειάρχη Γ. Δακή αλλά και τον Τατούλη για το ποσοστό 90% του πόρου που ζητούν να πηγαίνει στους δήμους.
Από κοντά και ο Κωνσταντόπουλος μήπως και αρπάξει κανένα κόκκαλο από την μοιρασιά του πόρου. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι η περιοχή της λίμνης θα ενταχθεί στις πληττόμενες περιοχές. Η πρόταση διατυπώθηκε αλλά γνώρισε την ακαριαία περιφρόνηση του προέδρου των ενεργειακών δήμων ''είναι γνωστό που εξορύσσεται λιγνίτης και το θέμα θεωρείται λήξαν''.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Δεν είναι αγώνας εάν δεν δοθεί, όσο δύσκολη κι αν είναι η προσπάθεια, όσο λίγες οι πιθανότητες επιτυχίας.

Ανώνυμος είπε...

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, γιατί όμως δεν υπάρχει «αγώνας» και για τις υπηρεσίες?

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Ποιός λέει ότι δεν γίνονται προσπάθειες, αλλά όταν έχεις να αντιμετωποίσεις την φασιστική αδιαλλαξία της κεντρικής εξουσίας που το μόνο που ξέρει είναι να εκτελεί τις εντολές των εντολέων της οι πιθανότητες είναι μηδαμινές

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν όπως τα λές δεν θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο και για τη Σιάτιστα;
είμαστε και κυβερνητικοί!!!!!