Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

και επίσημα πια έχουμε κυβέρνηση τραπεζών

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΟΡΗΓΕΙ 50 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ 3 ΔΟΣΕΙΣ! 

... ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!
Σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών σε τρεις δόσεις σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με το συνολικό πακέτο να φτάνει τα 50 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η καταβολή τριών δόσεων, η πρώτη μετά την ολοκλήρωση του PSI, η δεύτερη προς το τέλος της τρέχουσας χρήσης (με βάση και την έκθεση της Black Rock) και η τρίτη τον επόμενο χρόνο.
Στο σχέδιο που επεξεργάζονται το υπουργείο Οικονομικών και τα στελέχη της τρόικας, η πρώτη δόση (συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την πρόβλεψη της δανειακής σύμβασης) θα δοθεί στους τραπεζίτες μετά την ολοκλήρωση του PSI για να εξασφαλιστούν από τις ζημίες που θα έχουν τα χαρτοφυλάκια τους λόγω του "κουρέματος". Οι συγκεκριμένες απώλειες θα πιστοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από την Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Η δεύτερη δόση θα χορηγηθεί προς το τέλος της τρέχουσας χρήσης. Θα έχουν προηγηθεί οι εκτιμήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος, τόσο για τις ζημίες από το PSI, όσο και για το ύψος των νέων προβλέψεων για τα νέα κεφάλαια που θα απαιτούνται με βάση τους ελέγχους που διενέργησε η Black Rock.
Η τρίτη δόση προγραμματίζεται να δοθεί το 2013 και θα είναι σε άμεση συνάρτηση από την απαίτηση της τρόικας για περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση του εγχώριου πιστωτικού συστήματος και για αύξηση του βασικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 10%.
Όπως αναφέρουν τα ίδια τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών: "Ο στόχος του όλου προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι να απορροφηθούν οι «κραδασμοί» από το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των ομολόγων που κατέχουν και ταυτόχρονα να επιτευχθούν δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας σε επίπεδα υψηλότερα του 9% εφέτος και του 10% το 2013, όπως απαιτεί η Τράπεζα της Ελλάδος". Συνεχίζοντας τις δηλώσεις τους, αναμασούν τα γνωστά κλισέ, ότι δηλαδή η εξασφάλιση των τραπεζών θα "ωφελήσει" την οικονομία και ειδικά της μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ενέσεις ρευστότητας.
από την ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: