Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΜΕ 15 ΔΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ! 
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ!
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).
Σε συσκέψεις ως αργά χθες το βράδυ «κλείδωσε» το πλαίσιο κατευθύνσεων των περικοπών 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014 καθώς και τα μέτρα για το φετινό Προϋπολογισμό, ύψους 3 δισ. ευρώ. Το πλαίσιο θα τεθεί υπόψη της τρόικας ενώ θα ενημερωθούν και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα στις 14.00 έχει προγραμματιστεί η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, ενώ, το απόγευμα στις 17.30 ο Αντ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος επισκέπτεται έπειτα από πολύ καιρό την Αθήνα.
 
Από την πλευρά της τρόικας τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν την Τετάρτη την εξέταση στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης) και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Οι Τόμσεν και Μαζούχ θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις ενώ αναμένεται ότι θα απορρίψουν ορισμένα μέτρα της ελληνικής πλευράς.

Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός για τις συναντήσεις της τρόικας περιλαμβάνει ραντεβού ως και την 31η Ιουλίου. Εκτός απρόοπτου οι επικεφαλής θα αποχωρήσουν την Τετάρτη και θα επιστρέψουν πιθανότατα μετά τον Δεκαπενταύγουστο με στόχο ,να ολοκληρώσουν από κοινού με την τρικομματική κυβέρνηση, το σχέδιο καταστροφής και λεηλασίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει σειρά σεναρίων μεταξύ των οποίων και η επιβολή πλαφόν στις συντάξεις για ποσά άνω των 2.000 ευρώ (κύρια και επικουρική).
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν σύμφωνα με πληροφορίες και προτάσεις για:
 
  • Μείωση 5% σε όλες τις κύριες συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ.
  • Μείωση 10% σε όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ.
  • Επιβολή πλαφόν ανώτατης σύνταξης μεταξύ 2.000 και 2.200 ευρώ.
 
Στη λίστα των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι περιλαμβάνονται επίσης: περιορισμός της λίστας των δικαιούχων για προνοιακά επιδόματα, περικοπή στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, περικοπή εφάπαξ, μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, κλείσιμο - συγχωνεύσεις οργανισμών και νοσοκομείων, ισοδύναμα μέτρα για τις απολύσεις (1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις, μη ανανέωση συμβάσεων), μείωση μισθών και επιδομάτων στις ΔΕΚΟ, ακόμη και επιβολή διδάκτρων στους «αιώνιους φοιτητές».
Στο πλαίσιο μελέτης του ΚΕΠΕ προτείνεται μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο να καταβάλλεται ο μισθός των κληρικών κατά 50% από το Κράτος και κατά 50% από την Εκκλησία.
Όπως είναι φανερό το κύριο βάρος των περικοπών , αφορά τους τομείς της υγείας και της εργασίας, χαρακτηριστικά 5 δις ευρώ από τα συνολικά 11,7 δις ευρώ, των περικοπών της διετίας 2013-14, θα προέλθουν από το ψαλίδι στους μισθούς, τις συντάξεις, τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλες περικοπές που αφορούν τους τομείς υγείας και εργασίας.Το πραγματικό, λαϊκό εισόδημα θα υποστεί, εκ νέου,καθίζηση.
Η αναδιαπραγμάτευση καθώς και οι δεσμεύσεις για καμία μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις ανήκουν πλέον στην σφαίρα της προεκλογικής μυθοπλασίας της τρικομματικής «τρόικας εσωτερικού».

από την ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: