Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Σαρανταπέντε μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές που κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών Ξάνθης προχώρησαν σε απεργία πείνας από το απόγευμα της Δευτέρας 24 Σεπτέμβρη.
Διαμαρτύρονται διότι παρατάθηκε η κράτηση τους μετά από το δεύτερο τρίμηνο και τώρα βρίσκονται φυλακισμένοι 7-8 μήνες.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που φτιάχνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι κολαστήρια ψυχών και η κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν εκπλήσσει κανένα. Είναι συμπλήρωμα των ρατσιστικών πογκρόμ που οργανώνει η ΕΛΑΣ του Δένδια με τις διαβόητες επιχειρήσεις σκούπα και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές με τις επιθέσεις των Ταγμάτων εφόδου σε μετανάστες, σε καταστήματα, σε λαϊκές αγορές.
 
Στην Ξάνθη , όπως και παντού, έχουμε ανάγκη από το άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων και όχι ρατσιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ο μόνος δρόμος είναι η νομιμοποίηση των μεταναστών, η απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες.
Καλούμε τους εργαζόμενους που αυτές τις μέρες αγωνιούν για το μέλλον τους και οργανώνουν τις απεργίες για να μην περάσει το νέο σφαγείο των περικοπών να αποκρούσουν τη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της οργής με τη στοχοποίηση των μεταναστών και της μετατροπής τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για τη χρεοκοπία των πολιτικών των Μνημονίων που σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Καλούμε σε κινητοποίηση συμπαράστασης στους απεργούς πείνας.
Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: