Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Φασισμός είναι, θα περάσει...

Πολίτες όλων των ηλικιών και κομματικών πεποιθήσεων, απ’ άκρου εις άκρο της χώρας, βροντοφώναξαν το σύγχρονο ΟΧΙ στον φασισμό.

Είπαν όχι σε όσους επιδιώκουν σήμερα να βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι, σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να γυρίσουν πίσω το χρόνο και τον ανθρώπινο πολιτισμό, στις εποχές του μίσους, των εμφύλιων συγκρούσεων και των φυλετικών διακρίσεων.  

Καιρό τώρα είμαστε μάρτυρες της ανάδειξης ολοκληρωτικών φαινομένων από τους σύγχρονους νοσταλγούς του Αδόλφου Χίτλερ που σαν τον λύκο στην αναμπουμπούλα βρήκαν την ευκαιρία να βγουν στο ξέφωτο, διεκδικώντας, μάλιστα, δάφνες πατριωτικές!

Ένα άτακτο ασκέρι αντιδραστικών δυνάμεων, στο οποίο συνωστίζονται θιασώτες ολοκληρωτικών καθεστώτων,  επίγονοι των γερμανοτσολιάδων, των δοσίλογων και των μαυραγοριτών -όπως εύστοχα σημειώνει στο σημερινό του άρθρο ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Αντωνόπουλος-, ενδύεται τον μανδύα του υπέρ-πατριώτη, εκμεταλλευόμενο τη λαϊκή δυσφορία, την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών για την ανυπόληπτη εγχώρια πολιτική τάξη, που άφησε ανυπεράσπιστη τη χώρα.

Καιρό τώρα η πρωτοφανής οικονομική κρίση έχει μετεξελιχθεί σε βαθύτατη κοινωνική κρίση που απειλεί τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική γαλήνη, τον σύγχρονο νομικό μας πολιτισμό, που αμφισβητεί ευθέως τις δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών, οι οποίες κερδήθηκαν με βαρύ τίμημα, πόνο, αίμα και θυσίες.

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οι Έλληνες πολίτες έστειλαν μήνυμα σαφές σε όσους επιβουλεύονται την Ελληνική Δημοκρατία και ορέγονται νέους εμφυλίους.

Είπαν ΟΧΙ σε όσους έχουν υποστεί ιδεολογική δηλητηρίαση, πιστεύοντας ότι η αγάπη για την πατρίδα έχει ως προϋπόθεση το μίσος για τους.. ξένους, σε όσους πιστεύουν ότι η ελληνικότητα είναι εγγεγραμμένη στο ανθρώπινο γονιδίωμα και όχι στις πράξεις και στις ενέργειες μας. 

Η σημερινή δυναμική διαμαρτυρία των πολιτών στα νεοναζιστικά φαινόμενα, αποτελεί μοναδική παρηγοριά και ελπίδα σ’ αυτούς τους άρρωστους καιρούς που ζούμε..

Τώρα μπορούμε να πούμε με σιγουριά, φασισμός είναι, θα περάσει!.


του Κώστα Χατζίδη από το PHEME

Δεν υπάρχουν σχόλια: