Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Λιτανεία και περιφορά του παστιτσίου εν Εξαρχείοις

Βοήθειά μας!
Η μνήμη του θερμοφόρου παστιτσίου εορτάσθηκε την Παρασκευή το βράδυ, με λιτανεία στα Εξάρχεια.
Στην κεφαλή, μία τάβλα, την οποία σήκωναν τέσσερις νέοι, στο κέντρο της, εντός πυρέξ, ένα παστίτσιο. Πίσω της, με ιερατική περιβολή, ο «ιερομόναχος» Ευστράτιος, ο «θεοφιλέστατος Τσαμαδού» Ιωάννης, ο «υπέρτιμος και έξαρχος Ηλιουπόλεως» Εμμανουήλ και η εικών του παστιτσίου (έργο του Πετραλωνίτου μοναχού Παναγιώτου, της μονής Αντιστασεφίου). Το πλήθος ακολουθούσε, ψάλλοντας «Του οσίου παστιτσίου», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά», «Η μπεσαμέλ ποτέ της δεν σουρώνει, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι», «Έραναν το φέισμπουκ παστίτσιον με κρέμαν», «Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμοοοοοός!».

Η περιφορά διήλθε από το κατειλημμένον κοινωνικόν κέντρον «Βοξ» και έκανε στάση στην (κοινωνικήν) μητρόπολη Τσαμαδού, όπου ο ιερ. Ευστράτιος εξήγησε πώς ο όσιος, κατά τη διάρκεια του απεχθούς μνημονιακού ζυγού, επροστάτευσε την σκήτην. Η περιφορά ολοκληρώθηκε στη σκήτη Ενθεμάτων (Βαλτετσίου) με παστιτσοκλασία και κρασοκατάνυξη.
Ήταν μια βραδιά γεμάτη κέφι και ταυτόχρονα μια διαμαρτυρία κατά της ποινικοποίησης των ιδεών και της θρησκοληψίας                                                        από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: