Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

τα μέτρα όμως (που σου'παν) δεν τα έχασες ... ανοργανωτούλη

ώπα και δούλεμα από πάνω ο έτερος Γιωργάκης 
Γ. Παπακωνσταντίνου: «Συγνώμη, έχασα το πρωτότυπο της λίστας Λαγκάρντ»!
Xάθηκε από το γραφείο του το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ, όπως… ομολόγησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής!
Ο πρώην υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το αρχικό αρχείο με την συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου. Δυστυχώς δεν ξέρω πού είναι σήμερα».
Παρόλο που αρχικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε υποστηρίξει ότι παρέδωσε το cd για ασφαλή φύλαξη (αλλά δεν ξεκαθάρισε σε ποιόν), κατόπιν, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις παραδέχθηκε ότι το είχε εμπιστευθεί σε συνεργάτες του γραφείου του κι ότι τώρα δεν γνωρίζει που μπορεί να βρίσκεται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια».

Παράλληλα επιτέθηκε κατά του ΣΔΟΕ και του τότε επικεφαλής του, Ιωάννη Διώτη, υποστηρίζοντας ότι του παρέδωσε το stick με τα ονόματα και λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Το ΣΔΟΕ ήταν επιβεβλημένο και να κάνει έρευνα και να εντοπίσει φορολογικές παραβάσεις. Στις 25 Ιανουαρίου συγκάλεσα σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών. Ο νομικός σύμβουλος ήταν κατηγορηματικός ότι τα στοιχεία μπορούσαν και έπρεπε να αποτελέσουν βάση φορολογικού ελέγχου. Συνεπώς το ΣΔΟΕ ήταν υποχρεωμένο να ελέγξει αυτού του είδους τις πληροφορίες. Το ΣΔΟΕ δεν πρέπει να περιμένει πολιτικές εντολές για να κάνει ή να μην κάνει ελέγχους, έχει υπηρεσιακή αυτονομία. Εγώ έδωσα τα στοιχεία για να γίνουν έλεγχοι».
Είπε επίσης ότι είχε τρεις συσκέψεις με τον κ.Διώτη κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα, αλλά και ακόμη μια συνάντηση χωρίς την παρουσία άλλων.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η λίστα έφτασε στην Αθήνα από το Παρίσι σε cd, σε διπλωματικό σάκο, και με συνοδευτικό έγγραφο που εξηγούσε ότι τα στοιχεία έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα. Πρόσθεσε δε ότι δεν μπορούσε να πρωτοκολλήσει ένα ψηφιακό αρχείο και ότι η λίστα αντιγράφηκε από το cd σε usb για λόγους ασφαλείας και ευχρηστίας.

Διαβάστε εδώ τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Παπακωνσταντίνου
από το ΠΟΝΤΙΚΙ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νεραντζούλα φουντωτή, φέρε πίσω το CD…

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

ένα απουκριάτ'κο σχόλιο για τον σιούρδο π. υπουργό μας

ένα cd σου δώσανε
για να τσακώσεις κλέφτες
και συ στον κώλο τό'βαλες
και λες τους άλλους φταίχτες

Γιωργάκη περισπούδαστε
γιωργάκη υπουργάρα
στη φυλακή να σ'έβλεπα
κι ας μ' έλεγαν ψωνάρα*

*κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το: ψωλάρα ή το πουστάρα)