Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ο "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ" ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ!
ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά στην εφαρμογή του κατεδαφιστικού,εκβιαστικού νόμου για τη "διαθεσιμότητα" των δημοσίων υπαλλήλων, παρά την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπόκεινται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η συγκυβέρνηση και ο "προοδευτικός" Α. Μανιτάκης από το βράδυ της Δευτέρας(10/12/12), θέτοντας σε εφαρμογή τις εκβιαστικές τους προειδοποιήσεις αντλούν τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής, και θέτουν σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

 
Η επιλογή γίνεται βάσει της εξέτασης των αριθμητικών φίλτρων, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης των ποιοτικών κριτηρίων, εξαιτίας της δικαιολογημένης άρνησης για την αποστολή των σχετικών αρχείων από μεριάς των Δήμων.

Σύμφωνα με το νόμο, οι υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα λαμβάνουν το 75% του συνόλου των αποδοχών τους και ύστερα θα οδηγούνται στην απόλυση.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ-ΔΗΜΟΙ
Σε συγκεντρώσεις ενάντια στα μέτρα για την εποπτεία στους δήμους αλλά και τη διαθεσιμότητα προχωρούν σήμερα οι δήμαρχοι, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ώρα που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά στην εφαρμογή του νόμου μετά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού αλλά και 40 δήμων να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς αυτό.
Με πρόσφατη εγκύκλιό του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε προειδοποιήσει εκβιαστικά ότι «εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ή παραμένει ημιτελής (δηλαδή, χωρίς την τελική αποδέσμευση των υπαλλήλων), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι υποχρεωμένο, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, να αποδεσμεύσει το σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΔΑΧ ΔΕ) των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4093/2012, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου κατά τη 12η Νοεμβρίου 2012 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου)».

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάνοντας λόγο για πράξεις που παραπέμπουν σε ενέργειες και εκβιασμούς μαφίας, αναφέρει πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στη διαγραφή των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και τους ΟΤΑ από τη λίστα δεδομένων της απογραφής. «Τους απολύει με ένα delete σήμερα τα ξημερώματα από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις, του κατάπτυστου και αντισυνταγματικού Νόμου τους» σημειώνει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, ξεκαθάρισε ότι: «Πάμε από εδώ και πέρα σε μια μετωπική σύγκρουση. Θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτοί που με το μανδύα του αριστερού, του επιφανούς συνταγματολόγου οδηγούν σε απόλυση χιλιάδες εργαζομένους, θα γίνουμε από εδώ και πέρα ο εφιάλτης τους, θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση συναδέρφου».

Από την πλευρά της, η  ΚΕΔΕ(Κεντρική Δήμων Ελλάδας) υποστηρίζει την οικονομική ενίσχυση των δήμων και την εσωτερική τους αναδιάρθρωση με αξιολόγηση και όχι διαθεσιμότητα, προτάσεις που θα θέσει υπόψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

 
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ(12/12/12) ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ Η Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Την προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 13/12 και την Παρασκευή 14/12 αποφάσισε η Ε.Ε.(Εκτελεστική Επιτροπή) της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απαντώντας στην εφαρμογή του νόμου για την κινητικότητα-διαθεσιμότητα.
Την Παρασκευή(14/12) το πρωί στις 11.00, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση έξω από το τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας.
Αποφασίστηκε επίσης αποχή των εργαζομένων από κάθε εργασία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.
Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιλέγει να απολύσει εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «με τη φασιστική μέθοδο της "συλλογικής ευθύνης"», εξαναγκάζοντας, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, τον κλάδο σε κινητοποιήσεις και μετωπική σύγκρουση εν μέσω εορτών.
«Είμαστε αποφασισμένοι», καταλήγει η ανακοίνωση, «να συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να μην περάσουν οι απολύσεις που κατ' εντολή της τρόικας προωθεί η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση».

Παράλληλα, για τις 11:30 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 το πρωί και αιρετοί από όλη τη χώρα με αίτημα την άρση όλων των ρυθμίσεων «που βάλλουν κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και εκπροσώπους της κυβέρνησης, προκειμένου να κοινοποιηθούν οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης.

Στις 15.30 θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και θα γίνει εκτίμηση των αποτελεσμάτων της κινητοποίησης. Θα συζητηθούν επίσης και οι εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των δήμων καθώς και προτάσεις για τη σύνταξη των προϋπολογισμών των Δήμων για το 2013.

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), την Παρασκευή, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις και τους όρους της διαθεσιμότητας, καθώς και για να συζητηθεί το θέμα των προσεχών κινητοποιήσεων και δράσεων.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!
Η συγκυβέρηση, μάλιστα, μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής της για την κατεδάφιση του δημοσίου προχωρά σε δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών , με το νόμοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, καταργούνται 8 φορείς και συγχωνεύονται 197.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο:
- καταργείται η Ελληνική Θαλάσσια Ένωση και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
- καταργείται το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών (ΙΟΚ), οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων έργων του υπουργείου Υποδομών, ενώ το προσωπικό του, λόγω εξειδίκευσης, περνάει στην εταιρία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, δηλαδή την μετεξέλιξη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), ο οποίος έχει απορροφήσει τις ΔΕΠΑΝΟΜ και ΘΕΜΙΣ, καθώς και τα σχέδια ΣΔΙΤ της πρώην ΚΕΔ
- καταργείται το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Έργων (ΤΔΠΕΑΕ) και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου «μεταφέρεται σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου τομέα» και παρέχει τις υπηρεσίες του, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, που θα προκύψουν από αιτήματα φορέων
- καταργείται ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στο υπουργείο Τουρισμού
- καταργείται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού - Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς - Εθνική Χαρτοθήκη και οι αρμοδιότητές του ασκούνται από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και, ειδικότερα, το Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας, ενώ το προσωπικό ΙΔΑΧ μεταφέρεται στην Κτηματολόγιο ΑΕ
- Συστήνεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με την επωνυμία Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας, που εποπτεύεται από το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης και απορροφά το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας, το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης
- Εντάσσεται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας
- Εντάσσεται στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) ως Ινστιτούτο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)
Ακόμη, συγχωνεύονται οι φορείς διαχείρισης:
  • Δέλτα Έβρου και Δάσους Δαδιάς
  • Δέλτα Νέστου - Βιστωνίας - Ισμαρίδας και Οροσειράς Ροδόπης
  • Λίμνης Κερκίνης, Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα και Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης (εφεξής Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κεντρικής Μακεδονίας)
  • Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου - Πίνδου  και Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου (εφεξής φορέας διαχείρισης Πίνδου)
  • Υγροτόπων Αμβρακικού, Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Στενών και Εκβολών Καλμά και Αχέροντα (εφεξής Υγροτόπων Δυτικής Ηπείρου και Μεσολογγίου)
  • Εθνικού Δρυμού Παρνασσού και Εθνικού Δρυμού Οίτης (εφεξής Εθνικών Δρυμών και Οικοσυστημάτων Στερεάς Ελλάδας)
  • Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Εθνικού Πάρκου Σχοινιά Μαραθώνα (εφεξής Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και Οικοσυστημάτων Αττικής)
  • Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς, Εθνικού Δρυμού Αίνου και Χελμού - Βουραϊκού (Φορέας Διαχείρισης Δυτικής Πελοποννήσου και Κεφαλονιάς)
  • Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, και Καρπάθου - Σαρίας (σε φορέα Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης)
Επίσης, καταργούνται οι φορείς διαχείρισης:
  • λίμνης Καστοριάς (περνάει στην αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας)
  • λίμνης Παμβώτιδας (περνάει στην αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας)
  • Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου (περνάει στην περιφέρεια Θεσσαλίας)
Οι φορείς διαχείρισης των θαλάσσιων πάρκων Ζακύνθου και Αλοννήσου, των δρυμών Πρεσπών και Ολύμπου, του Πάρνωνα και του υγροτόπου Μούστου εξακολουθούν να λειτουργούν με το υφιστάμενο καθεστώς.

Παράλληλα, συγχωνεύονται οι υφιστάμενες μονάδες κοινωνικής φροντίδας σε 12 κέντρα κοινωνικής πρόνοια, που εποπτεύονται από τον υπουργό Εργασίας και λειτουργούν σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
- Συγχωνεύονται τα Κεφάλαια Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (ΚΑΦ) και συστήνεται το Ενιαίο Κεφάλαιο Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών.
- Καταργούνται οι εταιρίες προστασίας ανηλίκων, πλην εκείνων που εδρεύουν σε πόλεις έδρες εφετείων, οι οποίες και αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητές των καταργούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: