Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Μικρός απολογισμός και κατ' ουσίαν αποχαιρετισμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, Χρήστου Ελευθερίου

Ένα μικρό απολογισμό της θητείας του έκανε στην αποψινή συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού κ. Χρήστος Ελευθερίου. Θεωρώντας ότι αυτή είναι η τελευταία συνεδρίαση στην οποία προεδρεύει, διάβασε μία μικρή επιστολή προς το Δ.Σ. και το κοινό, αναφέροντας επιγραμματικά τα πεπραγμένα του Δ.Σ. στη διάρκεια της θητείας του. (από το aivres)

"Προσωπικά θεωρώ ότι έκανα ό,τι ήταν δυνατόν, πολλές φορές και πέρα απ’ τα συμβατικά καθήκοντά μου, για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις  ευθύνες που πηγάζουν από το θώκο του Προέδρου του Δ.Σ. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόδωσα τα πιστεύω και τις αρχές μου.

Πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισα σε όλο αυτό το διάστημα των δύο χρόνων:  Η δυστοκία των δημόσιων υπηρεσιών, την οποία γνώριζα εν μέρει, αλλά άλλο πράγμα να το ζεις κι άλλο να το πολεμάς από μέσα, μια δυστοκία που δεν οφείλεται μόνο στο νομικό κυκεώνα και στην κακώς εννοούμενη δημοσιοϋπαλληλική τυπικότητα και νοοτροπία,  αλλά και στη νωθρότητα και τον αντι-επαγγελματισμό ορισμένων υπαλλήλων, μεγάλο πρόβλημα, τροχοπέδη σε όποια προσπάθεια προσφοράς και αναβάθμισης των υπηρεσιών.

Παρόλα αυτά όμως τα δύο περασμένα χρόνια ήταν για μένα ένα σχολείο, μια άλλη εμπειρία ζωής, που τη βίωσα με κούραση και προσπάθεια από τη μία αλλά και με πάθος, αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω ένα μικρό, επιγραμματικό απολογισμό των πεπραγμένων του Δημοτικού Συμβουλίου στην περίοδο της θήτευσής μου σ’ αυτό: Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 19 συνεδριάσεις το 2011 και 20, με τη σημερινή, το 2012.
Η συνολική τους διάρκεια, εκτός της σημερινής, ξεπέρασε τις 121 ώρες με 765, μέχρι στιγμής, αποφάσεις.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι για πρώτη φορά,  και μέσω ιστοσελίδας του Δήμου που μετέδιδε οnline όλες τις συνεδριάσεις, συνδέθηκαν και τις παρακολούθησαν πάνω από 10.000 άτομα.


Κύριοι συνάδελφοι,

Εμμένοντας στα λεγόμενα της συνεδρίασης του προηγούμενου Νοεμβρίου στην  οποία αποποιήθηκα την πολιτική μου ιδιότητα και είχα υποσχεθεί ότι το σύνολο της αμοιβής μου θα δινόταν σε δύο άνεργα παιδιά δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω. Κι αφού δεν μπόρεσα να βρω νόμιμο τρόπο να δώσω σε δύο νέα παιδιά, τηρώντας όμως την υπόσχεσή μου, σας παραθέτω τις δραστηριότητες τις οποίες χρηματοδότησα με την αποζημίωσή μου ως Προέδρου του Δ.Σ.

…………………….

Πάντα πίστευα ότι η συνεχής προσπάθεια, η πίστη και η αυταπάρνηση μπορούν να υπερνικήσουν την κακοδαιμονία και τις στρεβλώσεις.
Αυτή μου την πίστη θα ήθελα να τη μεταδώσω, αποχωρώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο, ευχόμενος ειλικρινά, τόσο προσωπικά αλλά όσο και συλλογικά, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο του επόμενου προέδρου.

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: