Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

κούνια που σας κούναγε αΔέξιοι

Αυτά είναι τα παλικάρια της ΝΔ που ξεχάσανε τι ψηφίσανε την περασμένη εβδομάδα και ψηφίσανε σήμερα μετά ΝΑΙ μετά πολλών επαίνων στις περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων για τις οποίες «πάλεψε» ο κωλοτούμπας(!) αρχηγός τους… Με τέτοια σούργελα θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα ο Αντωνάκης Κομανέτσης…
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!!!
από τον ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στιγμιότυπα Αποκριάς 2012


τί άνθρωποι είναι αυτοί;


Περιβαλλοντικό έγκλημα με διεθνείς διαστάσεις στα στενά του Νέστου!
Έξι δηλητηριασμένα σπάνια μεγάλα αρπακτικά πουλιά βρέθηκαν γύρω από δύο σκοτωμένα με όπλο άγρια άλογα στα Στενά Νέστου, μία περιοχή εξαιρετικής ευρωπαϊκής σημασίας για τη προστασία των μεγάλων αρπακτικών και ενταγμένης στο δίκτυο Natura 2000. Πρόκειται για το σοβαρότερο περιστατικό δηλητηρίασης αρπακτικών πουλιών των τελευταίων ετών το οποίο και εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς.

Οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης εντόπισαν δηλητηριασμένους τέσσερις Χρυσαετούς (Aquila chrysaetos), δύο Όρνια (Gyps fulvus) και μια Γερακίνα (Buteo buteo). Τα Δασαρχεία Σταυρούπολης και Ξάνθης και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας κινητοποιήθηκαν αμέσως και περισυνέλλεξαν τα πουλιά τα οποία θα υποβληθούν σε τοξικολογικές εξετάσεις στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων στην Αθήνα ώστε να διαπιστωθεί το είδος δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε.  Το προσωπικό των Φορέων, τα Δασαρχεία καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις συνεχίζουν μέχρι σήμερα τις έρευνες καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συνέπειες της εγκληματικής ενέργειας είναι πολύ μεγαλύτερες.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

η λειτουργία των 7 λιγνιτικών σταθμών της χώρας μέσα σε ένα χρόνο προκάλεσε το θάνατο 534 συμπολιτών μας

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία και οικονομία δοκιμάζονται από πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, η ρύπανση από τη λειτουργία των 7 λιγνιτικών σταθμών της χώρας μέσα σε ένα χρόνο προκάλεσε το θάνατο 534 συμπολιτών μας και επιβάρυνε την εθνική οικονομία έως και κατά 3,9 δις ευρώ, δηλαδή κόστισε σε κάθε Έλληνα πολίτη έως και 362 ευρώ. Η επί δεκαετίες εξάρτηση της χώρας από το λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας έχει συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στη δημιουργία της σημερινής οικονομικής κρίσης. Την ίδια στιγμή έχουν κατατεθεί προτάσεις για επενδύσεις σε υπάρχουσες και νέες λιγνιτικές μονάδες, οι οποίες αν υλοποιηθούν, θα εγκλωβίσουν τη χώρα σε μία πορεία υπανάπτυξης, με ανάλογες καταστροφικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εθνική οικονομία στις επόμενες δεκαετίες. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ξεκινήσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με τη σταδιακή εγκατάλειψη του λιγνίτη και τη στροφή σε ένα μονοπάτι που οδηγεί σε ένα αποδοτικό ενεργειακό μοντέλο που στηρίζεται σε 100% καθαρή ενέργεια. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, όχι μόνο ώστε να μειωθεί δραστικά το κοινωνικό και οικονομικό κόστος της ρύπανσης, αλλά επειδή θα οδηγήσει σε εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας με καθαρές και αποδοτικές τεχνολογίες και στη δημιουργία περισσότερου εισοδήματος και θέσεων εργασίας για τους πολίτες.

Δείτε τον χάρτη των λιγνιτικών μονάδων και την απάντηση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ Δυτ. Μακεδονίας στις κραυγές των ΔΕΗτζήδων της περιοχής, που με την ομοψυχία όλων των εργατοπατέρων τους, υπερασπίζονται τα συμφέροντα της επιχείρησης (και τα δικά τους)  που μας μαύρισε τη ζωή ...

ο αντίκτυπος της κρίσης (τους) στην ελληνική γλώσσα


Λόγω οικονομικής κρίσης:
 1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα "Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο" (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).
 2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση "Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές" (δεν έχετε είπαμε).
 3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση "Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις" (Μία; αχαχαχ.......!!!).
 4. Καταργείται πλέον το σύνθημα "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).
 5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).
 6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).
 7. Η φράση "εθελοντική εργασία" θεωρείτε πια πλεονασμός. Ο όρος "εργασία" από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα..
το ψάρεψα κάπου στο φατσοβιβλίο

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή εκτός του μπάτσου και του Βουλευτή

 Απολαυστικότατος ο Τζίμης Πανούσης, όπως το συνηθίζει άλλωστε. Λέει όσα θα θέλαμε όλοι να πούμε, αλλά δεν μας παίρνει κανείς ...συνέντευξη   :P

Ο Τζίμης Πανούσης δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Μίλησε αποκλειστικά στην aixmi.gr. Παράσταση έχει καιρό να ανεβάσει, να τα πει, αλλά σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης χρησιμοποιεί την καθημερινή του εκπομπή «Δούρειος Ήχος» στο Ράδιο 9. Αν τον έχεις ακούσει έστω και μια φορά στο ραδιόφωνο ή τον έχεις δει σε παράσταση, αν έχεις προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσεις τους στίχους των τραγουδιών του ή γελάς με την υπερβολή των αστείων του τότε δεν είσαι ανυποψίαστος αναγνώστης.
Είναι ειρωνικός, περιπαικτικός, αυτοσαρκαστικός. Όλα αυτά, όμως, χάνονται και δίνουν τη θέση τους στη θλίψη όταν μιλάει για το σήμερα του Έλληνα. «Τι να το κάνω που έχω δουλειά» – λέει –«όταν ο διπλανός μου πεινάει»;
Είναι καυστικός με την οικογένεια Παπανδρέου, «είμαστε η μόνη χώρα με παππού, γιό, εγγονό πρωθυπουργούς» σημειώνει, ενώ χαρακτηρίζει τον Σαμαρά… «χειρότερο από τον Γιωργάκη».
Για τον Παπαδήμο στάζει … μέλι («ούφο» τον αποκαλεί) και για την θέση του υπουργού Οικονομικών έχει την απόλυτη πρόταση : «ο Εφραίμ θα ήταν ο καλύτερος»… Eπειδή φαίνεται στο βλέμμα του ότι έχει πολλά να πει, ξεκινάμε χωρίς ερώτηση και στην πορεία βλέπουμε…

και οι φανοί συνεχίζονται ...


Η συνέχεια των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

20:30 Φανός "Συνοικισμού" στα Σέρβια
20:30 Φανός "Παλιόμυλος" στο Πλατανόρευμα

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

20:30 Φανός "Ζευγαλατιά" στα Σέρβια
20:30 Φανός "Πυροβολείο" στο Πλατανόρευμα

Να δούμε πως θα γλυτώσουμε από τον σωσμό


Αν είσαι ανάποδος, δεν μπορείς να κατανοήσεις το θετικό.
Αν είσαι ανάποδος, δεν μπορείς να εκτιμήσεις το μέγεθος του επιτεύγματος.
Αν είσαι ανάποδος, δεν μπορείς να κατανοήσεις την χαρά του αρχιτραπεζίτη (και ουχί τροβαδούρου) Νταλάρα  για το χάσιμο τόσων δις από τις τράπεζες.
Αν είσαι ανάποδος, σε συγχύζουν τα ραδιοτηλεοπτικά παπαγαλάκια της δοσίλογης κυβέρνησης, που ξαμολύθηκαν για να σε πείσουν (αχρείε στενόμυαλε) για το λουλουδιασμένο μέλλον που σε περιμένει.
Αν είσαι ανάποδος, δεν μπορείς να φερθείς πια σαν large τύπος, που έχει στο τσεπάκι του 130 δις.
Αν είσαι ανάποδος, δεν μπορείς να αντιληφθείς τη χαρά του να ζεις στην αγκαλιά των εταίρων σου, που φροντίζουν για σένα, που σε κοιτούν στα μάτια  με αγάπη και αλληλέγγυα φροντίδα.
Αν είσαι ανάποδος, τα χάνεις όλα αυτά και μένεις με τη ρετσινιά του αντιδραστικού και του γκρινιάρη.
….Αλλά,
κάποτε θα αναγνωρισθείς σαν αντιστασιακός, σαν αμφισβητίας της καθεστηκυίας (πια) νέας τάξης και πού ξέρεις: μπορεί να σου κόψουν και καμιά σύνταξη στα γηρατειά σου.
ΑΝΑΠΟΔΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΙΑ ΣΑΣ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ο σύλλογος Μικροβαλτινών στην Κοζανίτικη αποκριά

Παρουσία πλήθους κόσμου η εμφάνιση της χορευτικής ομάδας του συλλόγου Μικροβαλτινών Ν. Κοζάνης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΚΟΖΑΝΗ - Αποκριά 2012


παιδικό πάρτι στην κεντρική πλατεία


Με την περιφορά του Καρνάβαλου και το παιδικό πάρτυ στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων δόθηκε η συνέχεια στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού. Από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, καθημερινά, ανάβουν οι Φανοί σε Σέρβια και Πλατανόρευμα, ενώ το Σαββατοκύριακο το άναμμα των Φανών θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή της Αποκριάς με την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση στα Σέρβια ενώ την Καθαρά Δευτέρα η κεντρική εκδήλωση του Δήμου θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη Πολυφύτου κοντά στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων με προσφορά λαγάνας και νηστίσιμων εδεσμάτων, έκθεση τοπικών προϊόντων και παραδοσιακοί χοροί από τμήματα πολιτιστικών συλλόγων.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2012 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

we are all Greeks now

ποιός γαμ.. τις κυβερνήσεις, όταν έχει μαζί του τους ΛΑΟΥΣ! Και οι λαοί γνωρίζουν τι σημαίνει προδοσία, τι σημαίνει εκμετάλλευση, τι σημαίνει υποδούλωση. Ευχαριστούμε!

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ με τίτλο «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια. Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία.

Μπατσοσκυλομπαχαλάκηδες

... που αμείβονται με "ειδικό μισθολόγιο" του υπουργού του ΣΑΜΙΝΑ (γαμώ τη Μέρκελ σας, γαμώ)

λεχρίτες κάτω τα χέρια από τη λίμνη. Η λίμνη ανήκει στα ψάρια της

Τις επόμενες ημέρες- στην καλύτερη περίπτωση τους επόμενους δύο μήνες- θα υπάρξουν απανωτές κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την πώληση λιγνιτικών μονάδων.
Στο νέο Μνημόνιο, που κύρωσε μόλις πρόσφατα η Βουλή, περιγράφονται με σαφήνεια όλες οι λεπτομέρειες που ονομάζονται ως «Μέτρα για την αύξηση του ανταγωνισμού στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».
Με ρητό τρόπο ορίζεται ότι η κυβέρνηση οριστικοποιεί τα μέτρα που αφορούν την πρόσβαση ιδιωτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη μέχρι 31 Μαρτίου 2012.
H εφαρμογή τους αρχίζει το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο 2012.
Με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων η πρόσβαση ιδιωτών στο λιγνίτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να ομαλοποιηθούν οι νέες λειτουργίες του συστήματος το αργότερο έως τον Νοέμβριο του 2013. Άρα διακρίνει κανείς ένα σφικτό πρόγραμμα που σε 1,5 χρόνο από σήμερα θα έχουν πουληθεί οι μονάδες ώστε να έχει ομαλοποιηθεί η παρουσία των ιδιωτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτες.
Το μεγάλο φιλέτο των φραγμάτων. Το πιο σοβαρό απ' όλα για το οποίο είχαμε γράψει ακόμα και από το Μνημόνιο 1 είναι η περίπτωση των υδροηλεκτρικών φραγμάτων της ΔΕΗ. Στο Μνημόνιο 1 η Ελλάδα είχε δεσμευθεί ότι ''θα δημιουργείτο ένας ξεχωριστός φορέας έξω από την ΔΕΗ που θα διαχειριζόταν το υδάτινο δυναμικό''.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης την Παρασκευή στην Κοζάνη

«55 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ» LIVE
«55 ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟ- ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗ»

Η κρίση θέλει τέχνη με όπλο τα τραγούδια

 Η γενέθλια μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη, που διένυσε νικηφόρα τον περσινό δύσκολο θεατρικό χειμώνα, με σειρά πολύ επιτυχημένων παραστάσεων στη μουσική  θεατρική σκηνή του πολυχώρου Αθηναϊς, και μαγικές στιγμές με την καλοκαιρινή του περιοδεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, τώρα ετοιμάζει τις αποσκευές της για μία χειμερινή μεγάλη βόλτα στον Βορρά και στο Νότο. Η καλύτερη παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη κατά γενική ομολογία.
Ο κόσμος χειροκρότησε, τραγούδησε, συγκινήθηκε, με κορυφαία στιγμή τη στάση της παράσταση στις Βρυξέλλες, στο ιστορικό θέατρο  Palais de Bozart,  που απογείωσε το Σταμάτη Κραουνάκη.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κοινοβουλευτικός φασισμός

....Τὸ τί δὲν πρόδωσες ἐσὺ νὰ μοῦ πεῖς
Ἐσὺ κι οἱ ὅμοιοί σου, χρόνια καὶ χρόνια,
Ἕνα πρὸς ἕνα τὰ ὑπάρχοντά σας ξεπουλώντας
Στὶς διεθνεῖς ἀγορὲς καὶ τὰ λαϊκὰ παζάρια
Καὶ μείνατε χωρὶς μάτια γιὰ νὰ βλέπετε, χωρὶς ἀφτιὰ
...
Ν᾿ ἀκοῦτε, μὲ σφραγισμένα στόματα καὶ δὲ μιλᾶτε.
Γιὰ ποιὰ ἀνθρώπινα ἱερὰ μᾶς ἐγκαλεῖτε;

Ξέρω: κηρύγματα καὶ ρητορεῖες πάλι, θὰ πεῖς.
Ἔ ναὶ λοιπόν! Κηρύγματα καὶ ρητορεῖες.

Σὰν πρόκες πρέπει νὰ καρφώνονται οἱ λέξεις

Νὰ μὴν τὶς παίρνει ὁ ἄνεμος.


Μανόλης Αναγνωστάκης

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«Καλούμε τον ελληνικό λαό να αποτρέψει την κατάλυση της δημοκρατίας»

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, για το σχέδιο νόμου «Έγκριση Δανειακών Συμβάσεων – PSI»:
Το μεγαλύτερο έλλειμμα της χώρας μας δεν είναι το δημοσιονομικό, είναι το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας.
Η χώρα μας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, δεν έχει πολιτική ηγεσία. Δυο χρόνια τώρα,Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμοςπαίζουν παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού,εκβιάζουν και ψεύδονται.
Τη δική τους αδυναμία να διαπραγματευτούν και να υπερασπιστούν το συμφέρον του λαού και του τόπου, το μετατρέπουν σε χυδαίο εκβιασμό εις βάρος του ελληνικού λαού.
Ό,τι μας έχουν πει, ό,τι μας έχουν υποσχεθεί, δυο χρόνια τώρα, αποδείχτηκε ψευδές.
Μας έκρυψαν την απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ και αργότερα μας υποσχέθηκαν ότι το 2011 θα βγούμε στις αγορές. Κάθε φορά που έπαιρναν σκληρά μέτρα δεσμευόντουσαν ότι είναι η τελευταία. Κάθε φορά στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, αποφάσιζαν ισχυρότερη δόση θανάτου για την οικονομία και το λαό, παρακάμπτοντας τον ίδιο το λαό, βάζοντας τη δημοκρατία στο γύψο.

Τελευταία ευκαιρία

Άλλη μια φορά, τα «μέσα ενημέρωσης», τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, στενάζουν πάνω από το λάθος ερώτημα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-τρόικας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν (κι όχι εάν) δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί η αποτυχία της.
Το ότι θα αποτύχει είναι δεδομένο. Με την ήδη αποτελματωμένη (εδώ και πολλούς μήνες) βιομηχανική παραγωγή να μειώνεται κατά 11,3% σε έναν μόνο μήνα (Δεκέμβριο), τα δημόσια έσοδα να κατρακυλούν κατά 18% τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο), και την ανεργία να πετάει στο 20,9% (από 18.2% τον αμέσως προηγούμενο μήνα), το «πλάνο» του Μνημονίου Νο.2 βρίσκεται ήδη νοκ άουτ στο καναβάτσο της ζωής. Μόνο η ελληνική κυβέρνηση προσποιείται ότι είναι όρθιο. (Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα «πλάνο» που βασίστηκε στην υπόθεση ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 η οικονομία θα έχει ήδη σταθεροποιηθεί.)
Οπότε, ας περάσουμε χωρίς χρονοτριβή στο ερώτημα που δεν έχουμε το δικαίωμα να αγνοούμε: Τι θα γίνει όταν η αποτυχία της νέας σύμβασης γίνει το ίδιο ξεκάθαρη με εκείνη της πρώτης (του Μνημονίου Νο.1); Ας πάρουμε τα τρία σενάρια που θέτουν υποψηφιότητα αυτές τις μέρες στον διεθνή τύπο: Το πρώτο είναι να υπάρξει νέο κούρεμα (αυτή την φορά των δανείων που έχουμε πάρει από την τρόικα) συν νέα δάνεια από την... τρόικα. Το δεύτερο είναι να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ. Το τρίτο είναι να αφήσουν το ελληνικό δημόσιο να πτωχεύσει εντός του ευρώ. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
Σενάριο 1: Τρίτο Μνημόνιο

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

αρνούμαι να βγάλω το σκασμό ...

στο ρόλο του αγωνιστή στο πολιτικό μας τσίρκο

Ούτε στ' όνειρό του, ο Αντωνάκης ο πολιτικοανοιξιάτικος, δεν θά'βλεπε τον εαυτό του σαν υπερασπιστή του λαού, να αγωνίζεται για να σώσει μισθούς και συντάξεις. Και μεις τα τελευταία χρόνια τά'χουμε δει όλα, οπότε τίποτε πια δεν μας εκπλήσσει, γι' αυτό αντωνάκη κόψε τις μ@λακίες γιατί κανείς δεν σε πιστεύει. Και αν θέλεις να με ακούσεις: μη δένεσαι στο 31% των δημοσκοπήσεων, γιατί όλα θα αλλάξουν εάν ψηφίσεις, εσύ και το μαντρί σου, το προδοτικό μνημόνιο. Το παίζεις και σοβαρός στις κάμερες σαχλομπούμπουρα ...

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ή εμείς ή αυτοί - Όλοι μαζί στις 11.00 π.μ. στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης !!

Υποθήκευσαν την Ελλάδα !!
Καταδίκασαν τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας, στη μόνιμη φτώχειαΕίναι όλοι τους υπόλογοι στην Ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό.
Αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, αυτό το έγκλημα σε βάρος του τόπου δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί. Το πακέτο της χρεοκοπίας δεν θα περάσει.
Τώρα είναι η ώρα του λαού. Τώρα είναι η ώρα της πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας όλων. Είναι η ώρα να πάρει ο λαός στα χέρια του το θέμα της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας.
Kαλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, σε μια πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης.Καλούμε τους πραγματικούς διανοούμενους, τον πνευματικό και επιστημονικό κόσμο να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα.
Σε έναν κοινωνικό ανένδοτο, με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που αποτελεί προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας. Aς μην αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει η χώρα των ανέργων, των εξαθλιωμένων, της κοινωνικής ερήμωσης.
Ας μην επιτρέψουμε η νέα γενιά και το πιο παραγωγικό κομμάτι αυτού του τόπου να φύγει στο εξωτερικό. Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και τα τρία κόμματα που στηρίζουν αυτό το διασυρμό
Όλοι μαζί στις 11.00 π.μ. στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης !!
Tοπική Επιτροπή Σύριζα Κοζάνης

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΩΣΙΜΟ!!! (ή ΟΥΣΤΤ ρεμάλια)

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η παρακάτω επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για συλλογή υπογραφών.
Διαβάστε να δείτε τις προτεραιότητες και βγάλτε τα συμπεράσματα, έτσι θα μπορέσετε να καταλάβετε γιατί το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται δημοσκοπικά σε μονοψήφιο αριθμό!
 
Προς:
Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπανδρέου, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
Οι Ελληνες βουλευτές καλούμαστε και πάλι να δώσουμε ψήφο σε νέα, σκληρά και άδικα μέτρα τα οποία περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού και οδηγούν τη χώρα σε διεύρυνση της ύφεσης.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

από πού θα φύγεις σιγανοπαπαδίτσα;

Μα δεν είναι δυνατόν να του φέρονται έτσι του ανθρώπου, τσ,τσ !! Αυτός κοιμάται και ξυπνά με την έγνοια του λαού. Όλες οι ενέργειές του είναι προς όφελος των εργαζομένων. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ !
Μη στενοχωριέσαι Γιώργο Σιγανοπαπαδίτσα, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι, άφησέ τους έλα εδώ πίσω στην πατρίδα σου που σε αγαπάμε ... έλα, έλα !
α!, το ρεπορτάζ από τη zougla

Φυγάδευσαν τον υπ. Περιβάλλοντος από την πίσω πόρτα

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στον 6ο  όροφο του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Μεσογείων, κατάφεραν το απόγευμα με επιχείρηση να φυγαδεύουν τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την πίσω πόρτα του υπουργείου μέσω του γκαράζ.
Προηγουμένως οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν επιχειρήσει να εκδιώξουν ανεπιτυχώς συνδικαλιστές της ΔΕΗ που είχαν καταλάβει τον 6ο  όροφο, ενώ παράλληλα, μερικές δεκάδες είχαν αποκλείσει την κεντρική είσοδο του υπουργείου. Μετά την φυγάδευση του υπουργού και σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι άνδρες των ΜΑΤ φέρονται να έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους,τον 6ο όροφο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

κόβουν από τον κόσμο για να πληρώσουν τους τοκογλύφους. Ορίστε που θα πάνε τα λεφτά του νέου δανείου

Αυτό είναι το PSI τους

Μας λένε, επίσης, ότι αυτή η «σωτηρία» θα έρθει από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, το οποίο - προσθέτουν - είναι απαραίτητο για να υπάρχουν μισθοί (ποιοι μισθοί;;;), για να υπάρχουν συντάξεις (ποιες συνταξεις;;;)!
Και συμπληρώνουν: Για να δοθεί το νέο δάνειο (αυτό που θα «εξασφαλίσει» μισθούς και συντάξεις...) πρέπει να υπογραφεί νέο μνημόνιο (που δεν αφήνει πέτρα πάνω στην πέτρα)
και νέα δανειακή σύμβαση (με την οποία ακόμα και οι πέτρες των ερειπίων θα είναι υποθηκευμένες στους δανειστές)...
Ποια είναι, όμως, η αλήθεια; Γιατί θέλουν το νέο δάνειο; Πού θα το διοχετεύσουν; Ποιος θα το πληρώσει; Και τι θα μείνει στο λαό;
Ιδού:

δεν πάει άλλο. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ "PSI - 2o MNHMONIO - 2η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ"!
ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Είμαστε ένα βήμα πριν την «τελική λύση», που θα επιφέρει το «ολοκαύτωμα» μιας ιστορικής χώρας και ενός ολόκληρου λαού!
Το λεγόμενο PSI είναι το άθλιο δηλητηριώδες «κερασάκι στην τούρτα», προκειμένου να περάσουν «πακέτο» το νέο δρακόντειο μνημόνιο, τη νέα «αποικιακή» δανειακή σύμβαση και την εκποίηση της χώρας.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"Είμαστε παιδιά που δεν το βάζουμε κάτω..."

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ''ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.'' ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΓΛΕΖΟΣ - ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Με βασικούς στόχους την αντίσταση και τη ριζική αλλαγή του συστήματος που εκτρέφει κυβερνήσεις σαν τις σημερινές, αλλά και την αλληλεγγύη, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Γιώργος Κασιμάτης παρουσίασαν χθες την πρωτοβουλία τους για τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού κινήματος με την επωνυμία Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛΑΔΑ). Υπογραμμίζοντας πως η συγκρότηση ενός πλατιού κινήματος αντίστασης "αποτελεί εθνική ανάγκη", οι τρεις άνδρες σημείωσαν πως βιώνουμε "μια μεγάλη εθνική τραγωδία", ενώ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, τόνισαν ότι "είμαστε παιδιά που δεν το βάζουμε κάτω".
Την ίδια ώρα που η θερμοκρασία στην Αθήνα άγγιζε τους 0 βαθμούς Κελσίου, στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη επικρατούσε το αδιαχώρητο μέσα κι έξω από το αμφιθέατρο που έγιναν οι ομιλίες, ενώ τη θερμοκρασία ανέβασαν οι εκατοντάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τριών αγωνιστών, αλλά και η μουσική του Μίκη, το πάθος και η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν στη χώρα και την Ευρώπη.
Μ. Γλέζος: Αντίσταση και αλληλεγγύη
 

" ... Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους».

«ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
Οι Anonymoys Hackers «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σε μήνυμά τους προειδοποιούν ότι θα παραβιάσουν και άλλες ιστοσελίδες υπουργείων, αλλά και ελληνικών μέσων ενημέρωσης και ζητούν να φύγει η Ελλάδα από την Συμφωνία ACTA (Διεθνής Εμπορική Συμφωνία για την Καταπολέμηση της Παραποίησης/Απομίμησης ACTA - Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement). Δίνουν, μάλιστα, δύο εβδομάδες διορία. Συγκεκριμένα στο βίντεο που έχουν αναρτήσει αναφέρουν ότι «η δικαιοσύνη γεννήθηκε στην χώρα σας και εσείς την σκοτώσατε». Επιπλέον επισημαίνουν ότι η σημερινή τους επίθεση είναι μόνο ένα δείγμα από το τι μπορούν να κάνουν.
Η επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γύρω στις 06: 00 το πρωί. Στο υπουργείο βρίσκεται κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση. Το μήνυμα των Anonymous έχει αφαιρεθεί και η ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης βρίσκεται υπό κατασκευή.
Το μήνυμα των Anonymous
 

εμφιαλωμένα νερά με εξασθενές χρώμιο

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προέβησαν στη γνωστοποίηση των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «τη στιγμή, όπου η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέθεσαν σε ιδιωτικό εργαστήριο την εξέταση 9 εμφιαλωμένων νερών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πρόβλημα εντοπίστηκε στο εμφιαλωμένο νερό 3 εταιρειών. Σε μια μάλιστα περίπτωση η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου ήταν 22ppb «χίλιες φορές υψηλότερη από το στόχο ασφαλείας της ανθρώπινης υγείας (0,02 ppb) που έθεσε τον Ιούλιο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας στην Καλιφόρνια και δέκα φορές υψηλότερη από το όριο των 2ppb που έθεσε η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας αποκλειστικά και μόνον όμως για τον πρώην Δήμο Μεσσαπίας».

Παρουσίαση βιβλίου «Ελληνοτουρκικές σχέσεις (1922-1930)

Από την αντιπαλότητα στην συνδιαλλαγή» την Κυριακή 05/02
O Δήμος Σερβίων – Βελβεντού και ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα» σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11.30΄ π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Συμβούλου Εκπαίδευσης στην Κωνσταντινούπολη δρ. Σταύρου X. Γιωλτζόγλου «Ελληνοτουρκικές σχέσεις (1922-1930) Από την αντιπαλότητα στην συνδιαλλαγή».
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
Βασίλης Κωνσταντόπουλος, Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού
Κοσμάς Σαββιλωτίδης. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκ/σης Ν. Κοζάνης
Θανάσης Τσαρμανίδης, Συγγραφέας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

και τα δωράκια προς τους τοκογλύφους συνεχίζονται


ΤΟΜΣΕΝ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ € 40 ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!
ΑΙΣΧΟΣ! ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ € 40 ΔΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
Νέα μεγάλα δώρα ετοιμάζεται να δώσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου στις ελληνικές τράπεζες, που ήδη έχουν λάβει σχεδόν "ένα ΑΕΠ" συνολικά (εγγυήσεις για δάνεια από ΕΚΤ και ΤτΕ, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Όπως ανακοίνωσε χτες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο η επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μετά το PSI, να γίνει μέσω μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων (ΜΟΔ)!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

κι αν τους δικάσουν (που δεν το βλέπω) τί θα αλλάξει πια;

τη διαταγή τους την εκτέλεσαν, κατέστρεψαν τον ελληνικό λαό και ακόμη ο ένας το παίζει πρόεδρος και ο άλλος υπουργός. Η μόνη τιμωρία του -εφόσον έχουν μια στάλα φιλότιμο και ψυχή- θα είναι να βλέπουν το "έργο" τους στους δρόμους και στα κανάλια της χώρας μας: αστέγους να πεθαίνουν από το κρύο, ηλικιωμένους να ψάχνουν στα σκουπίδια και τους νέους μας να φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν μια δουλειά. ΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, αυτοί έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι και η ιστορία θα τους το ...αναγνωρίσει. Όσο για μας, ας προσέχαμε και ας προσέχουμε στο μέλλον. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΝΤEΤΑΛΜΕΝΟΥΣ. Το άρθρο από το newsit.gr

Στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα – Παραπέμπονται Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου;
Η δικογραφία για διόγκωση του ελλείμματος του 2009 θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Τι θα γίνει με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής, θα διαβιβάσει αύριο στη Βουλή τη δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), την οποία χειριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.