Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

κόψτε φάτσα ...

αυτόν τον μαλακογιαπίσκο τον πληρώνει ο ελληνικός λαός!
«Στην Ελλάδα το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί, αλλά ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη υψηλός και επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας»
Τάδε έφη ο εικονιζόμενος γ.γ.του Υπουργείου Οικονομικών. Τι μας περιμένει άραγε αν τους αφήσουμε κι άλλο να παίζουν με τις ζωές μας;
Το ρεπορτάζ από το pheme.gr
Να προλειάνει το έδαφος για την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας, έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος.  Η τρόικα έχει θέσει κατ’ επανάληψη θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού*.

Μιλώντας σήμερα στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο κ. Μέργος είπε -μεταξύ των άλλων- ότι:"Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη".

Στην τολμηρή -θα μπορούσαμε να πούμε- ομιλία του, o κ. Μέργος ανέφερε σχετικά με την πορεία της οικονομίας ότι :"Υπάρχει φως στο τούνελ, ωστόσο ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι ακόμη μακρύς", φέρνοντας ως παράδειγμα και τους κατώτατους μισθούς στις χώρες του ΟΟΣΑ: "Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή".

Προσέθεσε δε, ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκαν οι μορφές ευελιξίας στην αγορά εργασίας της Βόρειας Ευρώπης, δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή.

Σε ότι αφορά την πορεία ανάπτυξης της χώρας μας, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση σε καινοτόμους τομείς και στην τεχνολογία και όχι στον πρωτογενή τομέα.

*Ο κατώτατος μισθός σήμερα είναι  586 ευρώ, ενώ για τους νέους κάτω των 25 ετών είναι 511 ευρώ.


Κοίτα ποιος μιλάει για υψηλούς κατώτατους μισθούς... ο άνθρωπος που παίρνει πάνω από 8 χιλιάδες ευρώ τον μήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: